Sunday, 21 October 2018

ΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: "Δικαίωση με την επίτευξη των στόχων"

Oct 05, 2015

Της Στέλλας Ταμβάκη 

Πλαισιώνοντας το συγκρότημα του Φώτη Τακιανού την περυσινή σεζόν, όντας μέλος ΟΦΗ, επέδειξε μια εντυπωσιακή χρονιά. Το πλάνο ήταν ο Νίκος Στυλιανού να πρωταγωνιστήσει στα παρκέ της Α2 και τη σεζόν που μόλις ξεκίνησ,ε για χάρη του Εθνικού, αλλά η συμφωνία λύθηκε κοινή συναινέσει, με την προϋπόθεση να μην αγωνιστεί ο Κύπριος φόργουρντ, στο εν λόγω πρωτάθλημα, την επικείμενη σεζόν. Όπερ και εγένετο.

Ο λόγος; Οι συνέπειες της οικονομικής αστάθειας στις οποίες και έχει περιέλθει η χώρα, τις οποίες τα capital controls από το καλοκαίρι και μετά, έκαναν ακόμη πιο εμφανείς σε πολύ πιο πρακτικό επίπεδο.

Ο παίκτης δεν θέλησε να ρισκάρει επαγγελματικά, μέσα σε μία κρίση που διογκώνεται και ζήτησε την αποχώρησή του από την ομάδα, με τον ίδιο να ευχαριστεί: “τον προπονητή μου, τον Βαγγέλη Βλάχο και την διοίκηση του Εθνικού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αλλά και για την κατανόηση τους ” και να ανοίγει “πανιά” για την επιστροφή στην Κύπρο με τον Κεραυνό Στροβόλου να αδράττει την ευκαιρία.

Εντάσσεται στο έμψυχο δυναμικό του Κεραυνού. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα, και η κίνηση αυτή το εξηγεί, καθώς προσθέτει εκτός από τη δεδομένη ποιότητα του 27χρονου φόργουορντ και την εμπειρία από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Στυλιανού διακρινόταν  για τις αμυντικές του αρετές και συνεχίζει, ωστόσο, οι τελευταίες δύο σεζόν σε ΟΦΗ τον ανέδειξαν και σε ένα αξιόπιστο, επιθετικό όπλο για κάθε προπονητή και με την σταθερότητα που τον χαρακτηρίζει είναι ικανός να δημιουργεί περισσότερες προσδοκίες.  

Γιος  του πρώην παίκτη (δεκαετία του '80) του θρυλικού –τότε- Άρη Θεσσαλονίκης, Κώστα Στυλιανού, έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Κόροιβο -όντας εκ των πρωταγωνιστών που έφεραν την ομάδα στην Α1-, Εθνικό, ΟΦΗ, Καβάλα, ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΓΟΡ.

-  Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την επιστροφή σου στην Κύπρο;

Η οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησε στο να επιλέξω μια άλλη χώρα για να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο τρόπος που με προσέγγισε ο Κεραυνός και οι στόχοι που έχει θέσει φέτος ήταν αρκετοί για να με πείσουν να βρίσκομαι εδώ.

  -  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε έκανε να αποχωρήσεις πρόωρα από τον Εθνικό;

Σαφώς. Η κρίση που έγινε πιο αισθητή από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε τον Ιούλιο, με τις τράπεζες που πάγωσαν τις πληρωμές παντού, ήταν ο βασικός λόγος της αποχώρησής μου από τον Εθνικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόπονητή μου, τον Βαγγέλη Βλάχο και την διοίκηση του Εθνικού για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αλλά και για την κατανόηση τους.

  -  Υπήρξε στιγμή που ενδεχομένως μετάνιωσες για αυτή την επιστροφή;

Τη δεδομένη στιγμή ο ερχομός μου στην ομάδα του Κεραυνού είναι μία απόφαση που δεν έχω μετανιώσει και φυσικά ελπίζω να μην το κάνω. Η δικαίωση θα έρθει με την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

   - Ποιοι είναι οι στόχοι του Κεραυνού για τη νέα σεζόν;

Οι στόχοι της ομάδας για την φετινή σεζόν που θα ξεκινήσει είναι να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι δικοί μου προσωπικοί  στόχοι είναι να έχω μία πολύ καλή αγωνιστική παρουσία που θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει αυτούς τους στόχους.

 Πιστεύεις πως ο κανονισμός με τους πέντε ξένους θα έχει θετική ή αρνητική επίδραση στο κυπριακό πρωτάθλημα;

Ο κανονισμός με τους πέντε ξένους, πιστεύω, πως σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο το το πρωτάθλημα. Αφενός, γιατί θα έρθουν καλύτεροι ξένοι παίκτες στην Κύπρο, αφετέρου,  γιατί θα αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής των Κυπρίων παικτών κάνοντας τη λίγκα πολύ πιο ανταγωνιστική και όχι μία λίγκα τρίων ομάδων. Αυτό ελπίζουμε και ευχόμαστε να φέρει και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

  - Πέρυσι είδαμε έναν Στυλιανού να εξελίσσεται σε επιθετικό όπλο πέραν από ένα σπουδαίο αμυντικό εργαλείο. Ο δικός σου στόχος είναι για ανάλογη συνέχεια;

Κάθε νέα σεζόν που ξεκινάει, έχει πρωτίστως ομαδικούς στόχους, αλλά και προσωπικούς. Εγώ αποσκοπώ στο να βελτιώνομαι εκεί που πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερο. Προσπαθώ, φυσικά, να υπάρχει εξέλιξη στο παιχνίδι μου σε όλα τα επίπεδα, να γίνομαι καλύτερος παίκτης.

 

  -  Μίλα μας για το κεφάλαιο εθνική ομάδα... την προηγούμενη φορά δεν κατέβηκε λόγω οικονομικών... τώρα ποιοι είναι οι στοχοι σας και τι πιστεύεις οτι μπορείτε;

Η Εθνική ομάδα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για μένα. Το καλοκαίρι μας έχουν ενημερώσει ότι θα αγωνιστούμε στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Φέτος, πιστεύω θα έχουμε μία από τις πιο γεμάτες ομάδες των τελευταίων χρόνων. Θέλουμε να έχουμε μία καλή παρουσία και γιατί να μην καταφέρουμε και την έκπληξη(;)!

  -  Υπάρχει στο μυαλό σου το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα?

 Η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα και ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής επιστροφής. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ