Monday, 03 August 2020

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο (διαβάστε εδώ) ο Παναθηναϊκός φέτος στις μεταγραφές με βάση το μπάτζετ που είχε στην διάθεση του κινήθηκε υποδειγματικά. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είχαμε αναφερθεί όμως και στο γεγονός του παίκτη που θα βρίσκεται πίσω από τον βασικό point guard της ομάδας που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ο Λαπροβίτολα. Τονίσαμε επανειλημμένως ότι σε μια χρονιά μεταβατική οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να επενδύσουν στο ταλέντο του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Ενός παιδιού με ύψος 2 μέτρα και με τεράστια άκρα που προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά στο υποδεέστερο μεν αλλά δεν παύει να είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα της Λιθουανίας με την φανέλα της Νεβέζις έχοντας 12,2 πόντους μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Οι πληροφορίες λένε ότι για εναλλακτική στο ‘1’ προορίζεται ο Χάουαρντ Σαντ Ρος με τον Παπαδάκη να συμπληρώνει την τριάδα. Προφανώς και στην σκέψη του κόουτς δεν μπορεί να μπει κανείς. Αλλά νομίζω ότι στην εποχή που το χρήμα δεν ρέει πλέον πουθενά πόσο μάλλον στον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι μεγάλο λάθος να μείνει ελεύθερος ο Καλαϊτζάκης.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει πλέον ταλαντούχα παιδιά με προσόντα που δεν συναντάς κάθε μέρα να φεύγουν.

Ακούγεται ότι οι πράσινοι ασχολούνται πάνω από ένα μήνα με την περίπτωση του. Ας ασχοληθούν και άλλο. Πρέπει να του δοθούν οι ευκαιρίες κυρίως στο Ελληνικό πρωτάθλημα στην αρχή και μετά να πολεμήσει για τον χρόνο του στην Ευρωλίγκα. Θα δουλέψει, θα βελτιωθεί, θα κάνει λάθη αλλά στο τέλος θα έχει ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ. Και ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει ένα παίκτη για το μέλλον.

Δηλαδή είναι απαραίτητο στο Ελληνικό πρωτάθλημα να παίζει δεύτερο playmaker ο Σαντ Ρός;

Σίγουρα το συμβόλαιο είναι υψηλό για την εποχή και αυτόν τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω όμως ότι είναι το σημαντικό πρόβλημα αυτή την στιγμή. Το θέμα είναι να πείσουνε το παιδί ότι όντως θέλουν να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Αν το κάνουνε η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Win- Win.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Πάμε λοιπόν στο θέμα που προκύπτει κάθε χρόνο σχεδόν και έχει να κάνει με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από άνθρωπο που σχετίζεται με την κυβέρνηση, και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

 

Το πιο στενάχωρο σε όλα αυτά δεν είναι οι αντιδράσεις αυτών των δυο ανθρώπων αλλά τα σχόλια από μερίδας του κόσμου που ακολούθησαν αυτών των δηλώσεων.

Ακούστε λοιπόν Ελληνάρες μου εσείς που κατηγορείτε τον Αντετοκούνμπο για αχαριστία και σχετίζεσθε μάλιστα με τις δηλώσεις των Καλέμου και Βελόπουλου.

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρωστάει ΤΙΠΟΤΑ στην Ελλάδα. Γεννήθηκε, μεγάλωσε εδώ με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον απελάσουν.

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέχρι τα 18 ήταν ένας άνθρωπος δίχως χαρτιά, καμία ταυτότητα, καμία ιθαγένεια, καμία προοπτική για το μέλλον παρότι όπως αναφέραμε γεννήθηκε εδώ και την μοναδική χώρα που ξέρει για πατρίδα του είναι η Ελλάδα. Και θα είχε παραμείνει αν δεν ήταν η παικτάρα που είναι. Τόσο υποκριτικό; Να βγάζεις χαρτιά σε ένα παιδί γιατί παίζει μπάσκετ και όχι σε ένα παιδί που μεγάλωσε στην χώρα σου, πήγε σχολείο, μιλάει την γλώσσα σου, παρέλασε τιμώντας τους νεκρούς σου, που τον μόνο ύμνο που ξέρει είναι τον Ελληνικό και να μην μπορεί ούτε εξετάσεις να δώσει για το Πανεπιστήμιο.

Όταν ο Αντετοκούνμπο έκανε παρέλαση με την ελληνική σημαία – ΦΩΤΟ

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προτίμησε να σηκώσει την Ελληνική σημαία ψηλά όταν άκουσε ότι γίνεται ντραφτ παρότι ήξερε ότι πλέον δεν έχει κανέναν ανάγκη αυτός και η οικογένεια του. Προφανώς δεν το έκανε για λόγους εντυπωσιασμού αλλά γιατί έτσι ένιωθε.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA | Από τους πάγκους στους δρόμους ...

 

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να υπογράψει πάνω στην Ελληνική σημαία λέγοντας ότι στην σημαία δεν υπογράφω ποτέ τιμώντας την Ιεροσύνη της.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τσολιαδάκι με την ελληνική σημαία ...

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν του είπε ο Ολαντίπο ότι θα κάνουν σπουδαία πράγματα με την Εθνική Νιγηρίας μαζί γύρισε και είπε: Εγώ είμαι Έλληνας.

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν τον ρώτησαν τι θα ήθελε ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας η ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ απάντησε χωρίς καμία σκέψη: Μετάλλιο με την χώρα μου.

-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρότι ζει στην Αμερική προσφέρει σημαντικές φιλανθρωπίες στην Ελλάδα και στην γειτονιά που μεγάλωσε.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Τι ακριβώς είπε ο Αντετοκούνμπο που είναι ψέματα. Το βίωμα του εξέφρασε. Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών. Αλήθεια δεν είναι;

Ότι για ένα άνθρωπο με το δικό του χρώμα τα πράγματα είναι δύσκολα; Αλήθεια δεν είναι; Η ανοίγουν οι πόρτες για τα πάντα στους μαύρους στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε.

Που ακριβώς είναι η ανακρίβεια του Αντετοκούνμπου και το ανθελληνικό παραλήρημα;

Ποιοι σηκώνουν το χέρι και κατηγορούν τον Αντετοκούνμπο. Ο Βελόπουλος με τα χειρόγραφα του Ιησού και που πάνω στην βιασύνη να εκφράσει αυτό που ήθελε έγραψε και λάθος τρομάρα του. Ο Καλέμης που είναι και στο Υπουργείο παιδείας στον τομέα για τους πρόσφυγες;

Εσύ Έλληνα μου που επί 10 χρόνια έβαζες στην βουλή την Χρυσή Αυγή και τώρα έβαλες τον Βελόπουλο. Διαφορετικά τα 2 κόμματα; Καμία διαφοροποίηση. Ο Βελόπουλος απλά εκφράζει το ρητό: Θέλει η….. να κρυφτεί και χαρά δεν την αφήνει.

Δυστυχώς η Ελλάδα κατακλύζεται από Εθνικισμό και όχι από Πατριωτισμό:

-Ο Πατριώτης αγαπάει την χώρα του. Είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτή άμα χρειαστεί αλλά αν δει ένα παιδί να πνίγεται ορμάει να το σώσει στην θάλασσα και δεν περιμένει να δει αν είναι μαύρο, κίτρινο η πράσινο. Δείχνει με κάθε τρόπο τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Αγάπη για την πατρίδα, φιλοξενία και βοήθεια προς τον αδύνατο. Ναι μεν να υπάρχουν κανόνες αλλά και ανθρωπιά παράλληλα.

Σίγουρα πολλές φορές Έλληνες έχουν νιώσει την αδικία της ίδιας τους της πατρίδας έναντι των ξένων. Στα επιδόματα και σε κάποιες άλλες παροχές. Πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοια φαινόμενα έχουν δίκιο. Το λάθος τους όμως είναι στον ποιον κατηγορούν. Δεν φταίει η μάνα που διασχίζει σε ένα σαπιοκάραβο το Αιγαίο με το παιδί στην αγκαλιά της αν το κράτος της δίνει επίδομα. Δεν σου κλέβει ο πρόσφυγας τα λεφτά. Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να βρει την καλύτερη λύση για να αμβλυνθούν οι διαφορές και οι αδικίες.

Ο Αντετοκούνμπο είτε ενοχλεί κάποιους είτε όχι εξέφρασε μια πολύ μεγάλη και πονεμένη αλήθεια. Και πριν κοιταχτείς στον καθρέφτη και πεις εγώ δεν είμαι έτσι, κοίτα λίγο τον διπλανό σου.

Το να φροντίζεις και να βοηθάς δεν είναι θέμα αν εισαι Αριστερός η δεξιός; Αν απέναντι σου εχεις άνρθωπο με άλλο χρώμα από το δικό σου: Είναι θέμα ανθρωπιάς.

Για το τέλος και αφου είδατε τις φωτογραφίες πιο πάνω καμαρώστε Ελλάδα στις παρακάτω και αναρωτηθείτε ακόμα και εσεις που δεν μισείτε αλλά ειστε επιφυλακτικοί: Είστε ίδιοι με αυτούς;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ, κείμενο που λέει "protothema.gr @protothema 23 Ιουλ Αντετοκούνμπο: Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, δύσκολη κάποιου το χρώμα του δικού μου δέρματος>> ζωή neam City 34 ΘΕΜΑ Αντετοκούνμπο:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "KONSTANTINOS KALEMIS @kkalemis Απάντηση στους χρήστες @onwntas, @Vasilei22421495 και @protothema και δεν ειναι ανθρωπος μαλακας αραπης του κερατα ειναι 2:05 π.μ. 24 Ιουλ 20 Twitter Web App"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, κείμενο που λέει "Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ @velopky ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ NA ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ MKO ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο:Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος @ellinikilisi neam 34 City"

 

Μιχάλης Σταμουλάκης

Δυο κινήσεις από το να ξεφτιλίσει την έννοια του μπάτζετ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια μεγάλη διοικητική παλινωδία. Βρέθηκε χωρίς καπετάνιο σε άγνωστα νερά πριν ένα μήνα αλλά την κατάλληλη στιγμή βρέθηκαν οι σωστοί άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις για να οδηγήσουν την ομάδα στην επόμενη μέρα. Διαμαντίδης- Αλβέρτης μαζί με τους Παππά, Καλαϊτζή και Βόβορα έπιασαν δουλειά για να ετοιμάσουν την ομάδα. Γνωρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις θα έπρεπε να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για να πλησιάσουν τους στόχους τους. Και μέσα σε αυτές τις λέξεις δεν υπήρχε αυτή των χρημάτων.

Και ένα μήνα μετά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δυο κινήσεις μακριά από το να ξεφτιλίσει λέξεις όπως μπάτζετ και θεωρίες πως ισορροπημένο ρόστερ φτιάχνεις μόνο αν έχεις πολλά λεφτά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι: Κανείς δεν λέει ότι η ομάδα θα πάει καλύτερα από πέρυσι στην Ευρωλίγκα, και σκέψεις 8αδας, Φ4 κτλ είναι πολύ μακρινές και αυτή την στιγμή όσο και να πειράζει ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ.

Παρόλα αυτά δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις ότι η φιλοσοφία των πρασίνων, η μπασκετική προσέγγιση και η πνευματική επικοινωνία που επιδεικνύουν είναι όχι απλά άριστες αλλά για σεμινάριο.

Ο Γιώργος Βόβορας ήταν ξεκάθαρος στην παρουσίαση της ομάδας πριν λίγο καιρό: Θέλω μια ομάδα μαχητική που να παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με απλά λόγια νοοτροπία Παναθηναϊκού. Και ξεκίνησε έχοντας σαν ραχοκοκαλιά 3 ελληνόπουλα.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα που λέει και το άσμα. Ήρθε για τους Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη. Είναι η ώρα που θα πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω. Για αυτό και η δουλειά που έχουν ρίξει όλοι τους το καλοκαίρι είναι τρομακτική.

Πάμε στις μέχρι τώρα μεταγραφές.

Για την θέση ‘2’ ο Βόβορας επέλεξε ένα ‘πεινασμένο’ παιδί και ένα σπουδαίο παίκτη που ψάχνει την μεγάλη επιστροφή. Κοινό σημείο και των ‘2’ το κίνητρο. Οι Φόστερ και Νέντοβιτς θα εναλλάσσονται στην θέση αυτή. Ειδικά αν ο δεύτερος μείνει υγιής με τα χρήματα που έκλεισε θα μιλάμε για την ληστεία της χρονιάς. Ο Σέρβος στις πρώτες δηλώσεις του σαν παίκτης του Παναθηναϊκού εξήρε τον τρόπο προσέγγισης της διοίκησης προς αυτόν. Δείγμα το πώς κινούνται πλέον στον Παναθηναϊκό σε αυτό τον τομέα.

Στην περιφέρεια επίσης έχουν προστεθεί οι Μποχωρίδης, Κασελάκης, ο Παπαδάκης και ο βασικός playmaker που όλοι ευελπιστούν να είναι ο Λαπροβίτολα. Σε αυτό το σημείο θα αναφερθώ σε κάποια πράγματα πιο κάτω στα υστερόγραφα.

Στην θέση ‘3’ έγινε το μεγάλο ριφιφί. Μαζί με τον Παπαπέτρου και τον τίμιο ειδικά για το Ελληνικό πρωτάθλημα Περσίδη ο Παναθηναϊκός φέρνει τον Χάουαρντ Σαντ Ρος. Έναν παίκτη που δένει απόλυτα με τα θέλω της ομάδας και μπορεί να προσφέρει ειδικά στην άμυνα σε τέσσερις θέσεις. Μην τον ψάχνεται. Ο Σαντ Ρος έχει θέση ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ της Ευρωλίγκα. Σε άλλες θα ήταν πρωταγωνιστής, σε άλλες ρολίστας αλλά είχε θέση παντού ανεξαρτήτου μπάτζετ. Ο τρόπος που κινήθηκε ο Παναθηναϊκός που δεν άφησε να διαρρεύσει τίποτα και παρακολουθούσε αθόρυβα την υπόθεση και έκανε κίνηση πριν προλάβουν άλλες ομάδες καταδεικνύει όπως είπαμε και πιο πάνω την πνευματική ετοιμότητα των διοικούντων.

Φεύγοντας από την περιφέρεια θα αφήσουμε την θέση ‘4’ όπου εκεί ο Μήτογλου περιμένει τον παρτενέρ του και πάμε στο ‘5’ σημειώνοντας βέβαια ότι ο Μπεντίλ μπορεί να παίξει και τις δυο θέσεις. Διπλά στον Παπαγιάννη οι πρωταθλητές Ελλάδας πρόσθεσαν τον Ζακ Όγκαστ. Ένα παιδί με αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πολύ πιο ώριμο από την πρώτη του θητεία στο ΟΑΚΑ που έρχεται για να αποδείξει ότι η θέση του είναι στην Ευρωλίγκα. Βελτιωμένος σε όλα του πλην των βολών.

Συνοψίζοντας όλες οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Το κίνητρο. Παίκτες που θέλουν να αποδείξουν ότι ανήκουν στο κορυφαίο επίπεδο. Παίκτες που ψάχνουν την μεγάλη επιστροφή. Νέα παιδιά μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους.

Ένα πολύ βασικό είναι ο τρόπος σκέψης που ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για να καλύψει την απώλεια του Καλάθη στην δημιουργία. Και αυτό έγινε δίνοντας την μπαγκέτα σε περισσότερους παίκτες. Ο Νέντοβιτς μπορεί να δημιουργήσει, ο Λαπροβίτολα πρώτα ο θεός το ίδιο. Ο Μποχωρίδης, ο Φόστερ, ο Σαντ Ρος είναι η επιτομή του παίκτη – ομάδας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και αποκτηθεί ο Λαπροβίτολα για την θέση του playmaker πίσω από τον Αργεντινό. Σε μια σεζόν που κακά τα ψέματα η Ευρώπη δεν είναι αυτοσκοπός (η πιο απλά δεν θα πει κανείς κάτι αν η ομάδα δεν πάει Φ4) νομίζω ότι θα είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ για τον Παναθηναϊκό να πάρει ξένο back-up του Λαπροβίτολα και να μην εμπιστευτεί δυο ταλαντούχα Ελληνόπουλα. Τον Παπαδάκη και τον Καλαϊτζάκη. Ειδικά ο δεύτερος δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι πίσω από τον 1ο άσο. Με εμπειρίες από την.. μπασκετομάνα Λιθουανία ένα παιδί 2 μέτρα στην νευραλγική θέση του playmaker θεωρώ αδιανόητο να μην έχει θέση στην ομάδα. Και ο Παπαδάκης που όσο αγωνίστηκε πέρυσι ήταν εξαιρετικός. Με καλό σουτ και σωστές αποφάσεις αποφεύγοντας εξεζητημένες ενέργειες. Σίγουρα στην ομάδα ξέρουν καλύτερα αλλά προσωπικά θα έδινα την ευκαιρία σε αυτά τα δυο παιδιά. Μόνο κέρδος θα είχε και ο Παναθηναϊκός και κατά επέκταση το Ελληνικό μπάσκετ.

Υ.Γ. Παίκτες σαν τον Καϊμακόγλου και τον Κασελάκη τους αγαπάμε και να τους αγαπάτε λίγο περισσότερο. Γιατί αυτά τα παιδιά το ταβάνι τους όχι απλά το τρύπησαν αλλά το διέλυσαν. Ο Κασελάκης ήταν ένα 4αρι στην χρυσή Εθνική Εφήβων των 90αρηδων που λόγω ύψους όλοι έλεγαν ότι στην καλύτερη θα παίξει Α2. Και αυτός τι έκανε; Δούλεψε σαν σκυλί, έφτιαξε το σώμα του και την τεχνική του. Βελτίωσε το σουτ του και πέρασε στο ‘3’ και έχει κάνει μια αξιοζήλευτη καριέρα που κορυφώνεται με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως να μην λυπάστε παιδιά με ταλέντο μέχρι τον Ουρανό που το σπατάλησαν δίχως λόγο και αιτία.

Υ.Γ. Η προσπάθεια αυτή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού θέλει μόνο δύο πράγματα από τον κόσμο. Στήριξη και αγάπη. Το μπάσκετ κάποτε κράτησε το φρόνημα των Παναθηναϊκών ψηλά. Στα δύσκολα ο κόσμος βροντοφώναζε 'Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ'. Πλέον πρέπει ο ένας να κρατήσει το χέρι του άλλου και μαζί να πορευτούν.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Μια από τις πιο γνωστές φράσεις στην ζωή μας είναι το: Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Άλλος είναι Καθηγητής, άλλος Μουσικός, άλλος στον τομέα της καθαριότητας, άλλος επιχειρηματίας, αθλητές , και άλλοι είναι…. Μάνατζερ.

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο έχει να κάνει με το γεγονός της υποψηφιότητας του γνωστού ατζέντη Τάσου Δελημπαλταδάκη για την προεδρεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Πριν αναλύσω γιατί μπαίνω σε αυτή την διαδικασία να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ.

Και ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος.

Θεωρώ ότι όποιος και να βγει θα προχωρήσει την ομοσπονδία ένα βήμα μπροστά. Είτε αυτός λέγεται Φασούλας, είτε Λιόλιος, είτε Σγουρός, Δελημπαλταδάκης κτλ όλοι θα φέρουν κάτι καινούργιο στην ομοσπονδία. Όρεξη για δουλειά και νέες ιδέες διαχείρισης.

Πάμε τώρα στον λόγο που γράφεται αυτό το κείμενο. Και δεν είναι άλλος από τον ορυμαγδό που έχει γίνει και την απαξίωση, και την ειρωνεία στο άκουσμα του ονόματος Δελημπαλταδάκη και σε ότι λέει για τον απλό λόγο ότι αυτός είναι μάνατζερ.

Λες και τι έγινε που είναι μάνατζερ (βέβαια είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων τουτέστιν επιχειρηματίας αλλά δεν μας συμφέρει να το λέμε αυτό); Και ακούς: Πίνουν το αίμα των παικτών και των ομάδων, Καταστρέφουν τα μυαλά των παιδιών, τους τάζουν λαγούς και πετραχήλια και τα εκμεταλλεύονται και και και…

Ακούστε λοιπόν φίλοι μου: Ένας ατζέντης παικτών σε οποιοδήποτε σπορ έχει σαν πρωτεύον κατά κύριο λόγο την υπεράσπιση του πελάτη του. Γιατί στην τελική όταν κερδίζει ο παίκτης που εκπροσωπεί κερδίζει και αυτός.

Ένας ατζέντης δεν μπορεί ετσιθελικά να εκπροσωπήσει ένα παίκτη. Πηγαίνει μιλάει σε αυτόν και στην οικογένεια του και ΑΜΑ θέλουν οι γονείς και το παιδί αν είναι ανήλικό τους εκπροσωπεί. Που είναι το κακό σε όλο αυτό; Όλη μας η ζωή δεν είναι έτσι; Οι τράπεζες δεν σου τάζουν και μετά αρπάζουν τα σπίτια; Τα μαγαζιά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η κοινωνία όλη έτσι δεν λειτουργεί με το να προσφέρεις κάτι στον άλλον με σκοπό και το δικό σου κέρδος;

Γιατί λοιπόν ξεσηκωθήκατε όλοι σας με το άκουσμα της υποψηφιότητας. Ο Ατζέντης είναι μέρος του μπάσκετ, όπως είναι οι τεχνικοί διευθυντές, οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές και οι δημοσιογράφοι. Ποιος θα απαγορεύσει σε έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει το δικαίωμα να το κάνει με βάση το επάγγελμα. Και έναν άνθρωπο με 30 χρόνια εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ και διαχείριση κρίσεων κτλ.

Αυτό που με τρελαίνει πιο πολύ είναι να βλέπω ανθρώπους του χώρου μας (δημοσιογράφους) να απαξιώνουν ενώ στο παρελθόν τρώγανε ψωμί από τους κάθε λογής Δελημπαλταδάκηδες. Και τώρα το παίζουν υπεράνω και με υψηλή και καλά αισθητική και κριτική. Λέει ο Δελημπαλταδάκης μια πρόταση και ακούμε: Σωστό αλλά πριν 25 χρόνια αυτός δεν ήταν που…. Αντίλογος με επιχείρημα 25ετιας.

Θα ισχυριστεί κάποιος: Δηλαδή οι μάνατζερ είναι όλες αθώες περιστέρες; ΟΧΙ!!! Προφανώς και υπάρχουν και κ@λοπαιδα και κακοί επαγγελματίες. Αλλά αυτό το συναντάς σε κάθε επάγγελμα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας σου.

Εν κατακλείδι:

Καλό είναι να σταματήσουν όλοι τις βλακείες και να μπούνε στην ουσία του πράγματος. Να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους όπως έκανε ο Δελημπαλταδάκης, και αν είναι δυνατόν να υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων για μια κοινή πορεία στην Ομοσπονδία θα ήταν το ιδανικό.

-Είναι ντροπή να θεωρείς επιχείρημα άρνησης ότι αυτός είναι μάνατζερ και δεν πρέπει να μπει.

-Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο σαν τον Παναγιώτη Φασούλα να ακούγονται ατάκες τι δουλειά κάνει; ΜΠΑΣΚΕΤ ρε φίλε κάνει. Για τον Φασούλα μιλάμε θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

-Είναι ντροπή να ακούγονται για τον Λιόλιο ατάκες έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες. Ο ‘Λουμίδης’ έχει κάνει μια πόλη της επαρχίας να ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και έχει αφήσει παρακαταθήκη με τα έργα του για τα επόμενα 40χρόνια. Οπότε μην τον πιάνεται στο στόμα σας.

Αγώνας μέσα σε ευγενή άμιλλα και όποιος να κερδίσει να ζητήσει την βοήθεια των υπολοίπων. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν για την επόμενη μέρα.

Μιχάλης Σταμουλάκης

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απασφάλισε και έριξε βόμβες στην συνέντευξη τύπου:

Αν μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε και να απλοποιήσουμε κάτι από αυτά που είπε:

1)Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πουλιέται έναντι 25 εκατομμυρίων

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται να πουληθεί. Το μπάσκετ είναι ζημιογόνα επιχείρηση. Κανείς ψυχάκιας δεν πρόκειται να δώσει 25 εκατομμύρια + αλλά 8-10 για να είναι άμεσα ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός.

2)Το μανατζμεντ περνάει στους Παπαδόπουλο- Τριαντόπουλο

Συμπέρασμα: Οι μετοχές παραμένουν και η εγγύηση της ομάδας στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ούτως η άλλως ο Μάνος Παπαδόπουλος είχε, έχει και πλέον θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα. Δεν θα είναι στην ομάδα την νέα σεζόν, κάλλιστα μπορεί να είναι τον επόμενο χρόνο o Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

3)Θα αποχωρήσει από την προεδρία του Ερασιτέχνη εάν δεν τηρήσει την συμφωνία την αρχική ο Δήμος για τον Βοτανικό.

Συμπέρασμα: Ένας έμμεσος τρόπος πίεσης για να γίνει το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών πραγματικότητα. Είπε πράγματα που ο κόσμος δεν γνώριζε (Όμορο οικόπεδο ακούγαμε που δεν ξεμπλέκει ούτε σε 50 χρόνια γραφειοκρατικά μάθαμε εκ των υστέρων). Και τόνισε ότι δεν αποχωρεί από την χρηματοδότηση των τμημάτων ειδικά του Βόλεϊ. Όσον αφορά την στάση του απέναντι στον Δήμο τον επικροτώ και συμβαδίζω μαζί του. Να δώσεις το σπίτι σου και να ξεσπιτώσεις την οικογένεια σου για να πας να νοικιάσεις αλλού πότε μην γίνει. Και σε αριθμούς να δώσεις 300 για να πάρει 125 δεν γίνεται.

4)Ο Παναθηναϊκός θέλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να φύγει από την Ευρωλίγκα και πάει στο BCL.

Συμπέρασμα: Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Αν όμως φύγει μια ομάδα από τις 11-μέτοχοι και πάει στο Champions League κάποια στιγμή αυτή θα είναι σίγουρα για αρχή ο Παναθηναϊκός. Το ξέρουν όλοι (το παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Ρεαλ ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει) και για αυτό ο Μπερτομεου ..τρίβεται εδώ και 15 μέρες με τον εξάστερο.

5)Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει βάλει πάνω από 470 εκατομμύρια

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει συμπέρασμα. Είναι αλήθεια και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Αυτά για αρχή και θα επανέλθουμε με νέο κείμενο τις επόμενες μέρες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι με τον έναν η με τον άλλον τρόπο ο Γιαννακόπουλος θα είναι παρών την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και στον Ερασιτέχνη και σαν Μέτοχος έστω και αποστασιοποιημένος στο μπάσκετ.

Υ.Γ. Τα σχόλια και τα πανηγύρια της άλλης μεριάς δείχνει και το μέγεθος της ζημιάς εδώ και χρόνια που έχει γίνει από τον Γιαννακόπουλο και δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.2. Το ρεκόρ είναι ζωντανό 25 χρόνια με ένα τουλάχιστον τίτλο (με το φετινό πρωτάθλημα) και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Υ.Γ.3. Και κάτι για ορισμένους Παναθηναϊκούς που η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά: Βαρδινογιάννη δεν θέλουμε, Γιαννακόπουλο δεν θέλουμε, Αλαφούζο δεν θέλουμε, στην πολυμετοχικότητα οι μισοί να βρίζουν τους μισούς μετόχους και οι υπόλοιποι τους..υπόλοιπους. Μην απορείτε γιατί κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί επιφανής με την ομάδα.

 

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr