Δεν είναι ασέβεια στην ιστορία της ομάδας η ήττα, αλλά το στιγμιότυπο δυο λεπτά πριν το τέλος

Apr 12, 2021

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα 7λεπτο κατέρρευσε στην Αγία Πετρούπολη γνωρίζοντας την συντριβή με 112-83 από την Ζενιτ. Αν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να σταθούμε σε δυο πράγματα.

Πιστεύω ότι έγινε κατανοητό από τον οποιοδήποτε τι σημαίνει για μια ομάδα να έχει playmaker. Πραγματικό άσο. Να οργανώνει, να τοποθετεί, να κατευθύνει, να σκοράρει να, να, να. Αυτός είναι ο point guard σε μια ομάδα και η Ζενιτ έχει την τύχη να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους. Τον Κέβιν Πάνγκος. Από την άλλη ελπίζω ότι έγινε κατανοητό ότι φέτος ο Παναθηναϊκός απλά και ξάστερα ΔΕΝ ΕΙΧΕ άσο για το επίπεδο της Ευρωλίγκα. Να προσπαθούμε να κάνουμε με το ζόρι άσο τον Σαντ Ρος και τον Μποχωρίδη που πάει μόνο αριστερά, καλοί για 10 λεπτά όχι όμως για μια χρονιά ολόκληρη.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία ορισμένων παικτών και πως ακριβώς ακόμα και τώρα αδυνατούν να καταλάβουν που βρίσκονται. Στο -12 ο Παναθηναϊκός επτά λεπτά πριν την λήξη. Η Ζενιτ ανεβάζει την ένταση στο κόκκινο. Τα καρφώματα βροχή και η κάμερα πιάνει τον Σαντ Ρος με τον Ογκουστ να γελάνε στον πάγκο. Την ώρα που τρως την 30αρα στο κεφάλι φορώντας την φανέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ των 65 τίτλων και των 6 αστεριών εσύ γελάς από τον πάγκο;

Με το που φτάνεις στην Αθήνα το αεροπλάνο τους περιμένεις με τα εισιτήρια στο χέρι (ο ένας θα είναι σε 2 μήνες ούτως η άλλως) και δρόμο. Θες να είσαι σκληρός όχι όμως και επιεικής. Πρόστιμο βαρβάτο. Μπας και καταλάβουν που βρίσκονται και σώσουν την παρτίδα με τους τίτλους στην Ελλάδα.

Ένα ματς έμεινε για να τελειώσει η φετινή μαρτυρική χρονιά όσον αφορά την πορεία στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ ότι όποιος … ασέλγησε πάνω στο κουφάρι του φετινού Παναθηναϊκού το έκανε και ΤΕΛΟΣ. Από του χρόνου θα είναι όλα διαφορετικά. Και να θυμάστε είτε 16ος είτε 9ος η μοίρα είναι κοινή. Ας κλείσει η χρονιά με τίτλους στην Ελλάδα και να προετοιμαστεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα και με ανταγωνιστικότητα την νέα χρονιά. Το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό.

Y.Γ. Ευτυχώς που έλειπε ο Χέζονια που δεν παίζει η άμυνα που λέει και η δημοσιογραφάρα.... και τρώγαμε σίδερα απόψε.

Πρώτα το μπάσκετ-Φασούλας

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr