Άλλο πράγμα είναι πιο σημαντικό και από την νίκη για τον Παναθηναϊκό

Jan 28, 2022

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και διέλυσε την Μπασκόνια με το τελικό 75-63 να είναι τιμητικό για την ομάδα των Βασκών.

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ονειρεύτηκε στην αρχή της χρονιάς ο Δημήτρης Πρίφτης.

Φυσικά η νίκη είναι πολύ σημαντική (γιατί εν τέλει από αυτό μια ομάδα προχωράει η μένει στάσιμη) αλλά το βασικό είναι άλλο. Η εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι η παρουσία της ομάδας στην Πόλη κόντρα στην Εφες δεν ήταν συγκυριακή. Αν προσθέσει κανείς ότι λόγω του χιονιά δεν έγινε ουσιαστικά προετοιμασία για το ματς αυτό τότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι παίκτες πνευματικά αρχίζουν να μπαίνουν στα θέλω και την φιλοσοφία του προπονητή. Ας μην λέμε όμως μεγάλα λόγια πάνω στο κομμάτι αυτό.

Ζητούμενο είναι η συνέπεια.

Στα αγωνιστικά δεν θέλει πολύ σκέψη να καταλάβει κάποιος τι προσέφερε η παρουσία του Γιόβιτς στην ομάδα. Ο Σέρβος στο διάστημα που έπαιξε ήταν απλά ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ playmaker. Μοίρασε την μπάλα, μετρημένος στα σουτ του, έδωσε ασιστ, έκανε λάθη φυσικά αφού έχει μόλις δυο προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες. Πόσο πιο εμφανές ότι από πέρυσι η ομάδα δεν έχει ένα ‘1’ και μόλις βρήκε απλά έναν Κανονικό και όχι έναν …wanna be ‘1’ άλλαξε με μιας.

Είναι παράδοξο αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε δυο καλές εμφανίσεις χωρίς τον βασικό του ψηλό. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι αυτοί που τον αντικατέστησαν έδωσαν το κάτι παραπάνω με τον Έβανς να είναι πάρα πολύ καλός απόψε και τον Καββαδά να αποδεικνύει ότι ένα ρόλο μπορεί να έχει και στην Ευρωλίγκα και να μην είναι απλά αναλώσιμος για το πρωτάθλημα.

Είπαμε όμως: Το βασικό είναι να δείξει ο Παναθηναϊκός συνέπεια σε άμυνα και επίθεση και να δουλέψουν όλοι μαζί που από την αρχή της χρονιάς κάτι συμβαίνει και πάντα το απουσιολόγιο έχει όνομα μέσα.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr