Δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά αλλά είναι νοικοκύρης… και ένα μήνυμα για τον Μήτογλου

Apr 29, 2022

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέιτον Σίβα. Ένα παιδί που πλάστηκε στα χέρια του Ρικ Πιτίνο στο Λουίβιλ και μέχρι τώρα στα 31 του χρόνια έχει διαγράψει μια αξιοπρεπέστατη πορεία.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Σίβα είναι καθαρός playmaker. Όχι κόμπο γκάρντ, ούτε τίποτα. Καθαρός point guard. Του 5; Του 6; Του 7; Του 8; Βάλτε ότι νούμερο θέλετε εσείς για την αγωνιστική του αξία. Αλλά είναι καθαρός άσος. Από αυτή την άποψη η προσθήκη του μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Είναι παίκτης που κοιτάζει πρώτα την πάσα χωρίς να αμελεί το σκοράρισμα. Σε κανονικό Παναθηναϊκό θα είχε θέση σαν back up στην θέση ‘1’.

Είναι λίγο δύσκολο έως απίθανο να κάνει την διαφορά και να μεταμορφώσει η παρουσία του τον Παναθηναϊκό αλλά όταν είναι αυτός μέσα θα υπάρχει μια αρχή, μέση και τέλος (όσο μπορούν να υπάρξουν αυτά με το ρόστερ δομημένο κατά αυτό τον τρόπο). Θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να φέρει ο Παναθηναϊκός μιας και οι επιλογές ήταν δραματικά μικρές.

Υ.Γ. Ο Μήτογλου περνάει μια μεγάλη περιπέτεια. Είμαι πεπεισμένος με αυτά που γνωρίζω ότι ο Έλληνας διεθνής παραπλανήθηκε. Ο Παναθηναϊκός ως η ομάδα που τον ανέδειξε ουσιαστικά και τον παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό στερέωμα οφείλει να του σταθεί. Το ότι επέλεξε το Μιλάνο ουδεμία σχέση έχει. Πρέπει οι άνθρωποι του εξάστερου να σταθούν δίπλα του. Και μιας και είπαμε Μιλάνο τροφή για σκέψη. Καλά ένας ντοπαρισμένος σε ομάδα μπορεί να τύχει. Αλλά δυο την ίδια σεζόν; (Μορασκίνι). Μακάρι να πέσει στα μαλακά και να μπορέσει να επανέλθει.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr