Thursday, 18 April 2024
PHARMANET
 
 

Τα θέματα σε συγκεκριμένα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση παραμένουν

May 29, 2022

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο και νίκησε την καταπληκτική Λάρισα του Φώτη Τακιανού και έκανε το 1-0.Περίμενα να δω ένα παιχνίδι με πραγματικά καλή ομάδα πολύ σωστά δομημένη για να εκφράσω γνώμη για το αν και πόση βελτίωση έχει υπάρξει στην ομάδα το διάστημα του Γιώργου Βόβορα.

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την δουλειά του Γιώργου Βόβορα και των συνεργατών του και τις δηλώσεις παικτών (Παπαπέτρου) για την βελτίωση που έχει συντελεστεί εδώ και 1,5 μήνα στο ΟΑΚΑ θα πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κανένα βήμα μπροστά σε συγκεκριμένα κομμάτια σε άμυνα και επίθεση.

Ενδεικτικά θα αναφέρω δυο.

-Στην αντιμετώπιση στην άμυνα πάνω στο pick and roll. Πολύ κακές αντιδράσεις, μετατοπίσεις ποδιών που είχαν σαν αποτέλεσμα τα συνεχή ρήγματα από το κέντρο της ρακέτας. Όποιος είδε τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά θα νόμιζε ότι ο Καράμπελας (άσχετο αλλά το παιδί αυτό έσωσε την καριέρα του στην Λάρισα) είναι κράμα Διαμαντίδη-Παπαλουκά. Ο τρόπος που έπαιρνε τα πικ και δημιουργούσε τους χώρους ήταν υποδειγματικός. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και το γεγονός ότι η Λάρισα ήταν μια ομάδα με πολύ καλές αποστάσεις και ξεκάθαρη φιλοσοφία στην επίθεση. Συν το γεγονός ότι οι πράσινοι ειδικά μέσα στο καλάθι ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ όσο δεν ήταν στο παρκέ ο Παπαγιάννης έχασαν πάμπολλες μονομαχίες και δέχθηκαν καλάθια με high-low κατάσταση από τους Τσαϊρέλη και Κρουμπάλι.

- Στην επίθεση σε πολλά σημεία του παιχνιδιού υπήρχε μια απίστευτη στατικότητα. Παίρνει την μπάλα στο post χαμηλά ο Παπαπέτρου. Και 4 παίκτες την ώρα που ντριμπλάρει είναι ακίνητοι. Ούτε μια αλλαγή θέσεων έστω από την αδύνατη πλευρά να βγάλει την άμυνα από την ισορροπία της και να την αναγκάσει σε περιστροφή. Ένα πράγμα που στον Παναθηναϊκό τείνει να γίνει θέσφατο. Η μη κίνηση μακριά από το καλάθι (Δείτε στο πρώτο ματς του Πιτίνο τι είχε πει στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ εδώ).

Ο Παναθηναϊκός εύκολα η δύσκολα θα είναι στους τελικούς. Το θέμα είναι ότι αν δεν προσπαθήσει σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού του και δεν αλλάξει κάτι δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Αν ο πολύ καλός και ταλαντούχος Καράμπελας περνάει έτσι μέσα στην ρακέτα, ο Σλούκας τι θα κάνει;

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr