Κινδυνεύει να γίνει αυτό που κορόιδευε χρόνια

Jun 15, 2022

Δεν θα άλλαζε κάτι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απόψε. Δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να πίστευε ότι οι πράσινοι θα νίκαγαν 3 φορές σε 4 παιχνίδια τον Ολυμπιακό. Οπότε το 72-78 και το 26-46 του δευτέρου ημιχρόνου αποδεικνύει αυτό που όλοι βλέπουν την φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, βασικά είναι ΟΜΑΔΑ και ο Παναθηναϊκός ένα απίστευτος χαρτόπυργος που κατέρρευσε με το πρώτο φύσημα. Μια ομάδα κακοστημένη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Η απώλεια ενός πρωταθλήματος δεν σημαίνει κάτι. Ειδικά για έναν οργανισμό που 27χρόνια τώρα κατακτάει τίτλους (ακόμα και φέτος πήρε το Super Cup). Η νοοτροπία όμως που αρχίζει και τυλίγει τον σύλλογο σιγά- σιγά είναι επικίνδυνη και πρέπει να κοπεί μαχαίρι.

Για να το κάνουμε λιανά: Μπορεί η διαιτησία, η ΚΕΔ, η ΕΟΚ να είναι ας το πούμε ευγενικά μη φιλική προς τον Παναθηναϊκό αλλά δικαιολογίες του τύπου ότι το ματς άλλαξε με 4ποντο και το φάουλ στον Φαλ και έγινε το 48-37, 48-43 είναι το λιγότερο κωμικές και δεν μπορεί κάποιος να τις λάβει σοβαρά. Δεν μπορεί σε διάστημα που το επιμέρους σκορ ήταν 2-23 εσύ να φέρνεις την διαιτησία σαν παράγοντα ανατροπής του αγώνα. Άντε να πούμε ότι υπάρχει δίκιο. Στο υπόλοιπο μέρος του διαστήματος αυτού του αγώνα τι έγινε. Ποια ήταν η αντίδραση από τον πάγκο; Ποιο το σχέδιο σε άμυνα και επίθεση. ΚΑΝΕΝΑ!!!

Το φετινό πρωτάθλημα είναι χαμένη υπόθεση. Ο Ολυμπιακός ΔΙΚΑΙΑ θα πάρει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και άπαντες οι ομάδες θα ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Στον Παναθηναϊκό το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δούμε εξέλιξη είναι το ιδιοκτησιακό. Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να πάω κόντρα στο ρεύμα και την μπουρδολογία ότι η ομάδα δεν αντέχει άλλο έσοδα – έξοδα. Προφανώς και είναι καλό να βρεθεί ένας νέος ιδιοκτήτης αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί και πάλι με τα κοινά της ομάδας. Αλλά είναι καλό για πολλούς λόγους και όχι ειδικά για το έσοδα- έξοδα. Γιατί αν υπήρχε λίγο κοινή λογική το καλοκαίρι και με τα 5 εκατομμύρια έφτιαχνες ομάδα. Του 5; Του 6; Του 7; Αλλά ΟΜΑΔΑ. Και όχι συνονθύλευμα. Μπορεί με τα 5 εκατομμύρια να μην παίρνεις Ευρωλίγκα αλλά playmaker μπορείς να βρεις.

Καλός ο Παρις Λι, σούπερ και ο Ερτελ που ακούγεται κτλ αλλά η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει από τον προπονητή. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και όχι κανένα μάγο. Άμα πάρεις ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή και τα 5 εκατομμύρια αρκούν για να είσαι αξιοπρεπής. Ρωτήστε και τον Τρινκιέρι στην Μπάγερν.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr