Friday, 07 August 2020

Εκλογές Ομοσπονδίας: Το επάγγελμα μάνατζερ έχει ... λέπρα;

Jul 15, 2020

Μια από τις πιο γνωστές φράσεις στην ζωή μας είναι το: Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Άλλος είναι Καθηγητής, άλλος Μουσικός, άλλος στον τομέα της καθαριότητας, άλλος επιχειρηματίας, αθλητές , και άλλοι είναι…. Μάνατζερ.

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο έχει να κάνει με το γεγονός της υποψηφιότητας του γνωστού ατζέντη Τάσου Δελημπαλταδάκη για την προεδρεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Πριν αναλύσω γιατί μπαίνω σε αυτή την διαδικασία να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ.

Και ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος.

Θεωρώ ότι όποιος και να βγει θα προχωρήσει την ομοσπονδία ένα βήμα μπροστά. Είτε αυτός λέγεται Φασούλας, είτε Λιόλιος, είτε Σγουρός, Δελημπαλταδάκης κτλ όλοι θα φέρουν κάτι καινούργιο στην ομοσπονδία. Όρεξη για δουλειά και νέες ιδέες διαχείρισης.

Πάμε τώρα στον λόγο που γράφεται αυτό το κείμενο. Και δεν είναι άλλος από τον ορυμαγδό που έχει γίνει και την απαξίωση, και την ειρωνεία στο άκουσμα του ονόματος Δελημπαλταδάκη και σε ότι λέει για τον απλό λόγο ότι αυτός είναι μάνατζερ.

Λες και τι έγινε που είναι μάνατζερ (βέβαια είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων τουτέστιν επιχειρηματίας αλλά δεν μας συμφέρει να το λέμε αυτό); Και ακούς: Πίνουν το αίμα των παικτών και των ομάδων, Καταστρέφουν τα μυαλά των παιδιών, τους τάζουν λαγούς και πετραχήλια και τα εκμεταλλεύονται και και και…

Ακούστε λοιπόν φίλοι μου: Ένας ατζέντης παικτών σε οποιοδήποτε σπορ έχει σαν πρωτεύον κατά κύριο λόγο την υπεράσπιση του πελάτη του. Γιατί στην τελική όταν κερδίζει ο παίκτης που εκπροσωπεί κερδίζει και αυτός.

Ένας ατζέντης δεν μπορεί ετσιθελικά να εκπροσωπήσει ένα παίκτη. Πηγαίνει μιλάει σε αυτόν και στην οικογένεια του και ΑΜΑ θέλουν οι γονείς και το παιδί αν είναι ανήλικό τους εκπροσωπεί. Που είναι το κακό σε όλο αυτό; Όλη μας η ζωή δεν είναι έτσι; Οι τράπεζες δεν σου τάζουν και μετά αρπάζουν τα σπίτια; Τα μαγαζιά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η κοινωνία όλη έτσι δεν λειτουργεί με το να προσφέρεις κάτι στον άλλον με σκοπό και το δικό σου κέρδος;

Γιατί λοιπόν ξεσηκωθήκατε όλοι σας με το άκουσμα της υποψηφιότητας. Ο Ατζέντης είναι μέρος του μπάσκετ, όπως είναι οι τεχνικοί διευθυντές, οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές και οι δημοσιογράφοι. Ποιος θα απαγορεύσει σε έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει το δικαίωμα να το κάνει με βάση το επάγγελμα. Και έναν άνθρωπο με 30 χρόνια εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ και διαχείριση κρίσεων κτλ.

Αυτό που με τρελαίνει πιο πολύ είναι να βλέπω ανθρώπους του χώρου μας (δημοσιογράφους) να απαξιώνουν ενώ στο παρελθόν τρώγανε ψωμί από τους κάθε λογής Δελημπαλταδάκηδες. Και τώρα το παίζουν υπεράνω και με υψηλή και καλά αισθητική και κριτική. Λέει ο Δελημπαλταδάκης μια πρόταση και ακούμε: Σωστό αλλά πριν 25 χρόνια αυτός δεν ήταν που…. Αντίλογος με επιχείρημα 25ετιας.

Θα ισχυριστεί κάποιος: Δηλαδή οι μάνατζερ είναι όλες αθώες περιστέρες; ΟΧΙ!!! Προφανώς και υπάρχουν και κ@λοπαιδα και κακοί επαγγελματίες. Αλλά αυτό το συναντάς σε κάθε επάγγελμα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας σου.

Εν κατακλείδι:

Καλό είναι να σταματήσουν όλοι τις βλακείες και να μπούνε στην ουσία του πράγματος. Να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους όπως έκανε ο Δελημπαλταδάκης, και αν είναι δυνατόν να υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων για μια κοινή πορεία στην Ομοσπονδία θα ήταν το ιδανικό.

-Είναι ντροπή να θεωρείς επιχείρημα άρνησης ότι αυτός είναι μάνατζερ και δεν πρέπει να μπει.

-Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο σαν τον Παναγιώτη Φασούλα να ακούγονται ατάκες τι δουλειά κάνει; ΜΠΑΣΚΕΤ ρε φίλε κάνει. Για τον Φασούλα μιλάμε θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

-Είναι ντροπή να ακούγονται για τον Λιόλιο ατάκες έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες. Ο ‘Λουμίδης’ έχει κάνει μια πόλη της επαρχίας να ακούγεται σε όλη την Ευρώπη και έχει αφήσει παρακαταθήκη με τα έργα του για τα επόμενα 40χρόνια. Οπότε μην τον πιάνεται στο στόμα σας.

Αγώνας μέσα σε ευγενή άμιλλα και όποιος να κερδίσει να ζητήσει την βοήθεια των υπολοίπων. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι έχουν κάτι να δώσουν για την επόμενη μέρα.

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr