Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Γιώργο Πρίντεζη συνέχισε να τους πετσοκόβεις και να τους γλεντάς

Aug 17, 2020

Δουλειά δεν είχαμε και να σου ένα ποστ του Γιώργου Πρίντεζη.

Έγραψε ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού και εν δυνάμει της Εθνικής ομάδας σε μια φωτογραφία που έδειχνε μια Εκκλησία:«Η Παναγία μας, ΠΘΟ, Χρόνια Πολλά», όπου Π.Θ.Ο τα αρχικά του συνθήματος «Πατρίς – Θρησκεία- Οικογένεια», το οποίο παραπέμπει στα χρόνια της δικτατορίας, οπότε και τότε το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον.

Και να σου ο χαμός απο κάτω στα σχόλια και τα social media απο τους απανταχού 'Δημοκράτες' που του τι λένε για χούντα κτλ, και να σου οι δημοσιογράφοι που ναι μεν γνωρίζουν τι εννοούσε ο Πρίντεζης αλλά πετάνε και τις.. @@ριες τους να δειξουν και καλά τα αριστερά φρονήματα τους.

Για να καταλάβω τι λάθος έκανε ο Πρίντεζης; Είναι κακό να αγαπάς την πατρίδα σου; Είναι κακό να έχεις την οικογένεια σου ψηλά; Είναι κακό να είσαι θρησκευόμενος άνθρωπος;

Μα το χρησιμοποίησε κατ' κόρον η Χούντα αυτό το σύνθημα. Και τι έγινε; Επειδή το χρησιμοποίησαν σημαίνει οτι το έχουν οικειοποιηθεί;

Καταρχήν το συγκεκριμένο σύνθημα είναι πολυ βαθιά ριζωμένο στο Ελληνικό κράτος και ξεκινάει κοντά στα 1880 σύμφωνα με την Εφη Γαζή επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγγραφέας του βιβλίου «Πατρίς, Θρησκεία οικογένεια ιστορία ενός συνθήματος 1880-1930» (Πόλις, Αθήνα, 2011) (Διαβάστε εδώ).

Και βγήκαν όλοι αυτοί που δηλώνουν αριστεροί (που αν τους έβλεπαν οι παλιοι αριστεροί θα ντρέπονταν να δηλώσουν οτι ειναι στην ιδια πλευρά) και κατηγορούν έναν εκ των συμπαθέστερων παικτών του Ελληνικού μπάσκετ για χουντικό, φασίστα και νοσταλγό της δικτατορίας. Ποιον; Τον Γιώργο Πρίντεζη που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα ειδικά σε θέματα πολιτικά και μιλάει με το φιλανθρωπικό του έργο κυρίως στην Σύρο.

Ο άλλος γράφει καλό θα ήταν να βγει και να απολογηθεί ο Πρίντεζης η να διαγράψει την δημοσίευση του;

Σε ποιον ρε μεγάλε να απολογηθεί; Σε αυτούς που δηλώνουν Δημοκράτες αλλά όποιος έχει αντίθετη άποψη του κολλάνε δίπλα του το Φασίστας. Που δεν δέχονται το διαφορετικό, την αντίθετη γνώμη;

Φυσικά και οι πραγματικοί νοσταλγοί της Χούντας κακώς χαίρονται και λάθος άνθρωπο βρήκαν για να βάλουν μπροστά στον αγώνα τους.

Ο Πρίντεζης έχει τιμήσει όσο λίγοι τα Ελληνικά χρώματα, αγαπάει την οικογένεια του και την Ελλάδα και πηγαίνει και στην Εκκλησία. Ούτε το Πας μη Έλλην Βάρβαρος υιοθετεί, ούτε μισεί όποιον δεν είναι Έλληνας, ούτε θρησκόληπτος είναι κολλημένος.

Απλά με ένα πόστ ο Πρίντεζης ξεσκέπασε την σαπίλα του ΝεοΕλληνισμού. Αυτού του Νεοελληνισμού που θέλει όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας να είναι αυτομάτως φασίστας και απέναντι μας.

Αυτό που τρελαίνει όλα αυτα τα... ανθρωποειδή και απο τις 2 μεριές είναι οτι ο Πρίντεζης αδιαφορεί για τις αντιδράσεις τους και το δείχνει. Όλοι γνωρίζουν τι εννοούσε και δεν τον νοιάζει απο εκεί και πέρα τι λέγεται. Και για εμάς αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη του.

Το μόνο λάθος που ελπίζουμε να μην κάνει είναι να βγάλει διευκρινιστική δήλωση η να αποσύρει το ποστ. Αρκετά πια με τους τελειωμένους που ζούνε μόνο για να κολλάνε ταμπέλες ακροδεξιοί, φασίστες, ακροαριστεροί κτλ.

Γιώργο Πρίντεζη συνέχισε να τους πετσοκόβεις και να τους γλεντάς.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr