Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Προσπάθεια που φανερώνει τις αδυναμίες που έχει

Mar 25, 2021

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Εφες στην Πόλη και βρίσκεται πλέον στο 10-19. Το κίνητρο από εδώ και πέρα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο όσες περισσότερες νίκες γίνονται και παράλληλα βελτίωση για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Για άλλη μια φορά φάνηκαν οι χαοτικές διαφορές με τις ομάδες της κορυφής. Καλός και άγιος ο Χεζόνια αλλά δεν φτάνει για να επιστρέψεις στα ψηλά. Χρειάζεσαι ριζικές αλλαγές στα γκάρντ και κυρίως να αποκτήσεις playmaker γιατί τώρα δεν έχεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Εφες (που κατ΄εμέ είναι το φαβορί της Ευρωλίγκα) ήταν η σταθερή απόδοση της οποιαδήποτε πεντάδας είχε μέσα στο παιχνίδι.

Και πώς να μην γίνει αυτό όταν στην περιφέρεια υπάρχουν (πάρτε ανάσα): Μίσιτς, Λάρκιν, Μπομπουά, Σιμόν, Αντερσον, Μπαλμπάι και υπό προϋποθέσεις και ο Σινγκλετον στο ‘3’.

Ο Εργκίν Αταμάν από πέρυσι έχει φτιάξει μια πολεμική μηχανή με ισορροπία μέσα και έξω από το καλάθι και παρουσιάζει μια ομάδα έτοιμη να πάρει αυτό που της στέρησαν πέρυσι.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν πάλεψε το παιχνίδι. Το αντίθετο. Προσπάθησε πολύ και η.. προσπάθεια αυτή κατέδειξε και τις μεγάλες του αδυναμίες. Με τον Μακ για άλλο ένα ματς κακό, με μέτρια απόδοση από Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη τι να κάνει και ο Χεζόνια και ο θετικότατος Όγκουστ με τον Μποχωρίδη (που έκανε και μια φοβερή τάπα που ως συνήθως οι διαιτητές την είδαν φάουλ και γέλασαν και τα πεζοδρόμια στην Πόλη). Δεν αρκούν για να κερδίσουν ένα παιχνίδι. Η πίεση των αντίπαλων γκαρντ πάνω στην μπάλα αυτομάτως φέρνει προβληματική κυκλοφορία. Και φτάνουμε πολλές φορές στα επτά δευτερόλεπτα να ζητάνε οι περιφερειακοί απεγνωσμένα ένα σκριν μπας και μπορέσουν να επιτεθούν.

Η μοναδική πραγματικά καλή επίθεση στο ματς ήταν αυτή που ο Μποχωρίδης πάσαρε στον Γουάιτ που έκοψε στην κορυφή της ρακέτας και αυτός με σκαστή πάσα στον Όγκουστ που την κάρφωσε.

Ο Παναθηναϊκός γέμισε παίκτες αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ playmaker και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ούτε έναν με την εκρηκτικότητα στο 1ο βήμα του Νέντοβιτς ώστε να μπορέσει να τρυπήσει την άμυνα και να κάνει ένα split-out (διείσδυση και πάσα έξω) για ελεύθερο σουτ.

Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο την δεδομένη στιγμή. Έτσι θα πορευτεί μέχρι να τελειώσει η χρονιά και του χρόνου να καταφέρει να επιστρέψει πιο ανταγωνιστικός.

Μιχάλης Σταμουλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr