Thursday, 18 April 2024
PHARMANET
 
 

Αθανασούλας: «Είμαστε κοντά σε αυτό για το οποίο παλέψαμε όλη τη σεζόν»

May 05, 2022

Το Ψυχικό επικράτησε εχθές (04/05) του Αμύντα με 86-70 και έκανε ένα ακόμα «βήμα» για τη 2η θέση.

 

 

Ο Γιάννης Αθανασούλας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην 1η περίοδο, αφού πέτυχε 5/5 τρίποντα, και με αφορμή αυτό «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Μαρίνο Πρίντεζη.

Αναλυτικά είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ψυχικού: «Εδώ που έχουμε φτάσει ως ομάδα και σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος μετράμε τις νίκες. Μένουν άλλα 2 παιχνίδια για να τελειώσει η κανονική περίοδος και είμαστε στην ευχάριστη θέση να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας».

Για το αν υπήρχαν φιλοδοξίες ανόδου στο Ψυχικό πριν τη σεζόν: «Σίγουρα υπήρχαν φιλοδοξίες. Το καλοκαίρι που μίλησα με τον κόουτς Ρεμεντέλα και μου εξηγούσε το πρότζεκτ, μου είχε πει ότι ήθελε να κάνει ένα «βήμα» παραπάνω σε σχέση με τις τελευταίες πορείες. Θέλει να πρωταγωνιστήσει, στο πλάνο ήταν να γίνουν προσθήκες έμπειρων παικτών, όπως ο Κουκάς, ο Πολυτάρχου, και ήθελαν να κοιτάξουν λίγο πιο ψηλά.

Πιστεύω ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Ψυχικού δεν περίμενε να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε αυτήν τη στιγμή. Υπήρχαν βλέψεις για τα play-offs, η έδρα του Ψυχικού «ρυθμίζει» την κατηγορία με νίκες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε«ζημιές»εντός έδρας με ομάδες που θα πρωταγωνιστούσαν και πρωταγωνιστούν όντως, αλλά αυτήν την υπέρβαση δεν την περιμέναμε».

Για το αν πιστεύει ότι θα παίξουν ρόλο οι έδρες στα play-offs: «Ανέκαθεν η Α2 ήταν κατηγορία έδρας. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι μες στο «σπίτι» σου δυνατός. Όλες οι ομάδες που κάνουν καλές πορείες κατά κύριο λόγο η δύναμή τους είναι η έδρα. Η οικειότητα που νιώθεις στο χώρο σου σού δίνει άλλη δύναμη, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι κάτι για το οποίο παλεύεις όλο το χρόνο, να έχεις την τύχη να παίζεις τα κρίσιμα παιχνίδια εντός έδρας. Γι’ αυτό έχουμε μοχθήσει και παλέψει μέχρι τώρα και μένουν 2 ματς για να καταφέρουμε να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας».

Για το ότι παίζουν Τετάρτη-Σάββατο λόγω των εξ αναβολής αγώνων: «Μας έχει κουράσει πάρα πολύ. Η ομάδα δε «χτίστηκε» για να πάρει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ, όπως το Μεσολόγγι ή ο Τρίτων που έκαναν μεγαλύτερη επένδυση. Θα φτάσουμε να παίξουμε 7 σερί παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο. Ακόμη και το Πάσχα κάναμε προπόνηση για να βγάλουμε το πρόγραμμα και η κούραση αρχίζει να φαίνεται.

Έχουμε μικρό ροτέισον και είναι μεγάλες οι απαιτήσεις. Ο Αμύντας εχθές ήταν ξεκούραστος, είχε μεγάλη ενέργεια και μεγάλο κίνητρο για να αποφύγει τα play-out. Μας έχει «καταπονήσει» πάρα πολύ αυτό το πρόγραμμα, αλλά είναι μεγάλος ο στόχος και εδώ που έχουμε φτάσει είμαστε «αναγκασμένοι» να παίζουμε κάθε ματς σαν τελικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr