Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Χουχουλής: «Αν ανεβούμε, θα παρουσιάσουμε κάτι το διαφορετικό»

Jan 17, 2023

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε εκτός έδρας της ΦΕΑ με 96-80, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Χουχουλής, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Γιάννη Σταυρουλάκη.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το ότι επανήλθαν μετά τις δύο σερί ήττες που έκαναν: «Είμαστε γενικώς στο σωστό δρόμο πάντα. Ο σωστός δρόμος για ‘μενα δεν είναι μόνο οι νίκες, είναι ο τρόπος και η δουλειά που κάνεις για να έρθουν και σ’ αυτό κινούμαστε σε καλό επίπεδο. Η χρονιά δεν άρχισε και δεν τελείωσε καλά. Χάσαμε στο Σχηματάρι και μετά στο γήπεδό μας απ’ την Ελευθερούπολη. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η ομάδα έχει κάποιες σταθερές, λειτουργεί με τρόπο που έγινε πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα σε όλα τα επίπεδα, απ’ την οργάνωση που έχει η διοίκηση, μέχρι και τον τρόπο λειτουργίας όλων των αγωνιστικών τμημάτων. Επειδή υπάρχουν σταθερές, η ομάδα δουλεύει, δε χάνει τον προσανατολισμό της και προσπαθούμε μετά από άσχημες στιγμές να ξαναβρούμε το δρόμο να επανέλθουμε».

 

Για το αναπτυξιακό κομμάτι του συλλόγου: «Δίνουμε μεγάλο βάρος ιδιαίτερα σε παιδικό και εφηβικό τμήμα. Η ομάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στις τρεις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑ και από φέτος λαμβάνουμε μέρος και στο Rising Stars. Έχουμε δώσει κάποια παιδιά στις μεικτές, 4-5 παιδιά απ’ το εφηβικό μας και προχθές είχαμε και μια κλήση, του Ιωαννίδη, για την Εθνική Εφήβων, όπου στο παιχνίδι με τη ΦΕΑ πήρε και το «βάπτισμα του πυρός» στην Elite League. Είναι ένα παιδί πολύ αξιόλογο και νομίζω ότι πρέπει να ‘ναι και στην τελική επιλογή των Εφήβων. Το σλόγκαν του συλλόγου είναι ότι είναι πρωτεύουν το ακαδημαϊκό και μετά απ’ αυτό είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ συγκεκριμένα. Αν, λοιπόν, δεν ήταν παιδί του 19, θα τον είχα από φέτος μ’ ένα σημαντικό ρόλο στην Elite League, παρά τα 17 του χρόνια.

Είναι σημαντικό ότι παμπαίδες, παίδες και έφηβοι περνούν δύο εργομετρικά το χρόνο, παρακολουθούνται από γυμναστές, εργοφυσιολόγους για την εξέλιξή τους, ψυχολόγο. Υπάρχει ένα app στο σύλλογο στο οποίο περνάμε πληροφορίες για τον κάθε αθλητή και μέσα στην πλατφόρμα είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και στατιστικά τους στοιχεία απ’ τους αγώνες. Εκεί έχουν πρόσβαση πανεπιστήμια απ’ την Αμερική, όπου αν κάποιο παιχνίδι ενδιαφέρεται και μπορεί να το υποστηρίξει σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό του κομμάτι, μπορεί να το κάνει. Όλο αυτό για να πετύχει θέλει πολλές εργατοώρες, κόσμο να «τρέχει» και να ασχολείται με τα παιδιά και το σημαντικότερο για ‘μένα είναι να μην είναι στόχος στο αναπτυξιακό το πρωτάθλημα».

Για τα νέα παιδιά στην ανδρική ομάδα: «Η ανδρική μας ομάδα έχει έναν απ’ τα μικρότερους μέσους όρους ηλικίας στην Elite League και καταφέρνει και πρωταγωνιστεί. Το βασικότερο είναι ότι αυτά τα 7-8 παιδιά, ηλικίας 19-23 ετών, είναι αυτοί που «γράφουν» την ιστορία. Αν εξαιρέσουμε τον Καλλιανιώτη, τον αρχηγό της ομάδας μας, ο οποίος είναι μεγάλος σε ηλικίας και μέσα στην ομάδα, οι υπόλοιποι είναι πιτσιρικάδες που γράφουν την ιστορία. Στο παιχνίδι με τη ΦΕΑ ο Μωραΐτης έπαιξε 20 λεπτά, ο Κωστόπουλος 22’, ο Οικονομόπουλος 30’, ο Αρνόκουρος 28’. Όλοι αυτοί είναι 19χρονοι».

 

Για το αν σκέφτονται την άνοδο: «Εμάς δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Θέλουμε προσπαθούμε και αυτό που έχει πει ο πρόεδρος κύριος Τσικόπουλος στους παίκτες είναι «Αν τα καταφέρετε, θα παίξουμε στην Α1. Μπορώ να το υποστηρίξω». Το βασικότερο απ’ όλα που τούς έχει πει και θα είναι ένα ωραίο story αν τα καταφέρουν, είναι ότι θα παίξουν τα ίδια παιδιά, δε θα πάρουμε Αμερικάνους και ας ξαναπέσουμε. Αυτό που τούς λέω εγώ όταν μιλάμε είναι ότι αυτό το πράγμα που έχει έρθει στη ζωή τους είναι το μεγαλύτερο κίνητρο σ’ αυτήν την ηλικία. Δεν πρέπει να τούς ενδιαφέρει αν θα πάρουν περισσότερα ή λιγότερα λεφτά, αλλά το να τα καταφέρουν και να παίξουν στην Α1. Σαν σύλλογος εμείς δεν αλλάζουμε τη φιλοσοφία μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε γρήγορα τις 13-14 νίκες, οι οποίες πιθανότατα σε βγάζουν απ’ τη ζώνη των play-out και μετά ό,τι έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Στόχος είναι αυτός και από ‘κει και πέρα αν έρθει η Α1 η Ερυθραία είναι έτοιμη να παίξει».

Για το τι θα σημαίνει γι’ αυτόν η ν’ ομάδα ανέβει στην Α1: «Ουσιαστικά θα ‘ναι το κλείσιμο μιας πορείας αρκετών χρόνων σε όλα τα επίπεδα του μπάσκετ, χωρίς πολλές ομάδες. Με το Δούκα, την Ερυθραία και τον Απόλλωνα έχω «γράψει» μια πολύ ωραία ιστορία, η οποία μπορεί να κλείσει ωραία με μια συμμετοχή στην Α1. Με την Ερυθραία έχω βάλει κι εγώ ένα λιθαράκι σ’ αυτήν την εικόνα της ομάδος που είναι πολύ σοβαρή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά, βέβαια, χωρίς τους ανθρώπους που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια δε θα γινόταν τίποτα. Εμείς περάσαμε πολύ δύσκολα, αλλά υπήρχαν άνθρωποι που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Θα είναι πολύ ωραίο το ν’ ανέβουμε στην Α1, θα το ήθελα πολύ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr