Νικολαΐδης: «Και φέτος με τη φιλοσοφία της ανάπτυξης των παικτών»

Sep 20, 2022

Ο προπονητής της ΔΕΚΑ (Β’ Εθνική, 4ος όμιλος), Ιωσήφ Νικολαΐδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη.

 

 

 

Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη (83-60) στο ματς Κυπέλλου απέναντι στο Λεύκιππο Ξάνθης: «Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες αυτόν τον καιρό, ακόμα προετοιμάζονται. Δεν πήγαμε με μεγάλες προσδοκίες εκεί, γιατί στο προηγούμενο φιλικό που παίξαμε την Τετάρτη τα δείγματα γραφής δεν έδειχναν ότι θα κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Οι ομάδες ακόμα φτιάχνονται, είναι αρχή της χρονιάς και θέλει υπομονή γι’ αυτό».

Για τη φετινή ομάδα της ΔΕΚΑ: «Κάποια παιδιά έχουν φύγει στη Αμερική, έχουν πάει να σπουδάσουν με υποτροφία εκεί, ο Σαμοντούροφ είναι στον Παναθηναϊκό πλέον, κάποιοι άλλοι αποχώρησαν. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό η ανδρική ομάδα είναι σχεδόν καινούργια. Έχουμε κάνει την προσθήκη 2-3 λίγο πιο έμπειρών παιδιών, που μπήκαν στην ομάδα για να πλαισιώσουν τα καινούργια παιδιά που ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω. Σίγουρα έχουν μείνει κάποια παιδιά από πέρυσι που είναι ο «πυρήνας» και η καρδιά της ομάδας κι έτσι πορευόμαστε. Η φιλοσοφία και η βάση της ομάδας δεν αλλάζει. Η ομάδα κατά μεγαλύτερο ποσοστό αναδεικνύει τα δικά της παιδιά, τα οποία πλαισιώνει με την προσθήκη κάποιων πιο έμπειρων παικτών για να τα βοηθήσουμε».

Για τη φιλοσοφία και το στόχο της ΔΕΚΑ φέτος: «Η φιλοσοφία μας είναι η συμμετοχή των νεαρών παικτών σ’ ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Εθνικής, να πάρουν περισσότερες εμπειρίες, να έχουν περισσότερες εικόνες, να βελτιωθούν, ν’ αναπτυχθούν μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, ώστε όταν μεγαλώσουν να βρει το καθένα το δρόμο του. Δεν έχουμε κάποιον αγωνιστικό στόχο, μάς απασχολεί η ανάπτυξη των παικτών, αυτό για το οποίο έγινε η ακαδημία».

Για τα επόμενα παιχνίδια της ΔΕΚΑ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος: «Τα παιχνίδια αυτά του Κυπέλλου τα βλέπουμε σαν φιλικά, είναι σαν παιχνίδια προετοιμασίας. Σίγουρα έχουμε προγραμματίσει και κάποια ματς ακόμη, θ’ αλλάξει τώρα λίγο το πρόγραμμα, αλλά η καθημερινή δουλειά είναι αυτό που κάνουμε. Η καθημερινότητα, η επόμενη προπόνηση, εκεί σταματούν οι φιλοδοξίες μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr