Παπανικολάου: «Πήραμε εις γνώσιν μας ένα ρίσκο, ερωτηματικό το πού θα οδηγήσει»

Sep 27, 2022

Ο προπονητής του ΑΟΚ Χανιά (Β’ Εθνική, 2ος όμιλος), Χρήστος Παπανικολάου, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με το Λεωνίδα Πιστιόλη και το Μαρίνο Πρίντεζη.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το φετινό στόχο της ομάδος: «Έχουμε κάνει μια προσπάθεια, θα δούμε τι θα φέρει αυτό, αλλά είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα, είναι μια μεταβατική χρονιά και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ό,τι κάνουμε είναι εις γνώσιν μας και θα δούμε πού θα οδηγήσει όλο αυτό».

 

Για την απόφασή τους να κατέβουν φέτος κανονικά στην κατηγορία: «Η ομάδα ξεκίνησε πριν 6 χρόνια με σκοπό να δώσει μια καινούργια ομάδα στην πόλη. Έκαναν κάποιες προσπάθειες οι άνθρωποι της ομάδας με τις οποίες ανέβαινε η ομάδα στη Γ’ Εθνική και ξανάπεφτε στο τοπικό. Μια προσπάθεια που έγινε λίγο πιο οργανωμένη οδήγησε την ομάδα και λόγω της διάρθρωσης τότε στη Β’ Εθνική.

Την επόμενη περίοδο ήρθε ο Κωστής Ζομπανάκης ως πρόεδρος, ανέλαβε αυτός τα αγωνιστικά τμήματα, βάζοντας αρκετά λεφτά, φέρνοντας επαγγελματίες παίκτες και προσπαθώντας να κάνει κάτι διαφορετικό για την πόλη των Χανίων. Αυτή η προσπάθεια κράτησε 2 χρόνια και με το τέλος της περσινής σεζόν ο Κωστής Ζομπανάκης αποφάσισε να το αφήσει αυτό το project και αυτός ήταν ο λόγος που ήταν αβέβαιο το μέλλον της ομάδας όσον αφορά αν θα συνέχιζε ή όχι.

Τη φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε και παίκτες και τα χρήματα για να κατέβει αυτή η ομάδα. Επειδή οι ακαδημίες τα τελευταία χρόνια δουλεύουν πάρα πολύ καλά και γίνεται μια πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια, θεωρήσαμε ότι το ρίσκο του να κατεβάσουμε μια ομάδα για να συνεχίσουν αυτά τα παιδιά να βλέπουν καλές ομάδες, καλούς προπονητές, καλούς παίκτες άξιζε τον κόπο. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους παίκτες απ’ τα τοπικά πρωταθλήματα, κάποια παιδιά της Εθνικής ομάδας και ήμασταν τυχεροί να έρθουν και 5-6 παιδιά που έχουν ξαναπαίξει στις εθνικές κατηγορίες, οπότε ήταν ένα ρίσκο που ξέραμε γιατί το πήραμε και δεν ξέρουμε το πού θα οδηγήσει».

 

Για τον Ντράσκο Πρέλεβιτς, ανιψιό του Μπράνισλαβ, που προπονείται με την ομάδα: «Μάς τον πρότεινε ένας μάνατζερ που συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια, ο οποίος γνώριζε το «Μπάνε» και έτσι έγινε η πρώτη επαφή. Το παιδί ήρθε εδώ πέρα, λογικά θα είναι μαζί μας. Αν όλα τελειώσουν με το καλό και βγει το δελτίο του θα παίζει μαζί μας φέτος».

 

Για το αν τα ταξίδια είναι το δυσκολότερο κομμάτι για τον ΑΟΚ Χανιά: «Δε νομίζω ότι είναι το δυσκολότερο κομμάτι. Αντιθέτως, τα ταξίδια είναι το πιο εύκολο κομμάτι της ομάδας, γιατί πάντα μπαίνουμε στο πλοίο μια μέρα πριν το παιχνίδι, κοιμόμαστε σε καμπίνες, ξυπνάμε το πρωί στην Αθήνα, παίζουμε, γυρνάμε, ξανακοιμόμαστε, κάνουμε μπάνιο και το πρωί είμαστε στα Χανιά. Επειδή όλα τα παιχνίδια είναι στην Αθήνα, η διαδικασία είναι ίδια.

Το δύσκολο είναι πάντα η εύρεση παικτών, γιατί εδώ δεν υπάρχουν πάρα πολλές σχολές να έρθει κάποιο παιδί, οπότε δύσκολα μπορούμε να βρούμε κάποια νέα παιδιά που να ‘χουν έρθει στα Χανιά και να είναι σε κατάσταση να παίξουν μπάσκετ. Τα περισσότερα παιδιά των ομάδων μας θα πάνε να σπουδάσουν κάπου αλλού. Και επειδή είναι και πολύ ακριβό μέρος, δεν υπάρχουν φθηνά σπίτια για να φιλοξενηθεί κάποιο παιδί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr