Βλαχοδήμος: «Ο Διαγόρας Ρόδου μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στη Β’ Εθνική»

Sep 27, 2022

Ο προπονητής του Διαγόρα Ρόδου (Β’ Εθνική, 2ος όμιλος), Στάθης Βλαχοδήμος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με το Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

 

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το αν περίμεναν την πρόσκληση για τη Β’ Εθνική: «Την περιμέναμε, είχαμε μια ελπίδα, ήμασταν στους αγώνες μπαράζ, καταφέραμε τη νίκη επί της Δάφνης και βγήκαμε 2οι. Γνωρίζαμε ότι κάποιες ομάδες είχαν προβλήματα ή δεν υπήρχε κινητικότητα, δε βλέπαμε μεταγραφές και τα λοιπά, ακουγόντουσαν πολλά. Πέρασε ο καιρός, δεν έγινε κάτι και λίγο οι ελπίδες μας μειώθηκαν. Υπήρχε πάντα μια ελπίδα ότι ακόμα και το Σεπτέμβριο κάτι μπορούσε να γίνει. Αφού έγινε, καλώς έγινε».

Για το αν «χτίστηκε» η ομάδα για τη Β’ Εθνική: «Για τις ομάδες που ήταν στα μπαράζ και περιμένουν είναι μια δύσκολη κατάσταση κι έτσι ήταν και για ‘μας. Μετά τα μπαράζ ψάχναμε τους παίκτες, δημιουργήσαμε έναν «κορμό» που θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά, περιμέναμε λίγο, αργήσαμε σε κάποιους παίκτες που θέλαμε. Ουσιαστικά, η ομάδα φτιάχτηκε για τη Γ’ Εθνική, αλλά με την ελπίδα ότι θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει και στη Β’ κατηγορία».

 

Για τη φιλοσοφία που «χτίστηκε» το ρόστερ: «Η φιλοσοφία μας ήταν να πάρουμε τα παιδιά απ’ τη Ρόδο που γνωρίζουμε και κάποιοι να επιστρέψουν πίσω από άλλες ομάδες εθνικών κατηγοριών, οι οποίοι πιστεύουμε ότι είναι και παίκτες Β’ Εθνικής και μπορούμε να στηριχτούμε σ’ αυτούς, μιας που είναι έμπειροι και γνωστοί παίκτες».

Για το στόχο της φετινής σεζόν: «Είδαμε τους ομίλους, αυτή ήταν η κλήρωση, ξέραμε στην αρχή περίπου το ποιες ομάδες θα έχουμε. Είναι δύσκολος όμιλος, με πολύ δυνατές ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις που ξέρουν την κατηγορία πάρα πολύ καλά, με εμπειρία. Αντιθέτως, εμείς ερχόμαστε και με αυτούς τους έμπειρους που αποκτήσαμε, αλλά και με κάποιους άλλους παίκτες που είναι καινούργιοι στην κατηγορία και δεν τη γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο στόχος μας είναι η ομάδα να εμφανίζεται σε κάθε αγώνα έτοιμη, να πηγαίνει σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το να σωθούμε και να είμαστε όσο ψηλότερα γίνεται, όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να μην έχουμε προβλήματα».

 

Για το αν ο Διαγόρας μπορεί να μείνει για χρόνια στην κατηγορία: «Αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές. Έχει γίνει μια σύμπραξη στα διοικητικά, έχουν έρθει νέοι παράγοντες, απ’ την Καλλιθέα συγκεκριμένα. Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει θέληση και πραγματικά μεγάλη όρεξη και απ’ τη διοίκηση ώστε η ομάδα ν’ ανταπεξέλθει και να είναι παρούσα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr