Σταθούλης: «Ξεκάθαρος στόχος η παραμονή για τον Ηλυσιακό»

Oct 04, 2022

Ο προπονητής του Ηλυσιακού (Β’ Εθνική, 1ος όμιλος), Σπύρος Σταθούλης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Δημήτρη Μελίσση και τον Κώστα Ζαφείρη.

 

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για την πρεμιέρα με τον Μίλωνα το Σάββατο (08/10): «Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, πόσο μάλλον όταν καλείται στην αρχή μια καινούργια ομάδα να παίξει με ένα ξεκάθαρο φαβορί. Βέβαια, η σύνθεση της ομάδας και ο τρόπος που έχει σχηματιστεί στηρίζεται στο ταλέντο και το κίνητρο που έχουν τα νεότερα παιδιά, συνεπικουρούμενα από 2-3 έμπειρα, προεξέχοντος του Αντώνη Φώτση. Αυτό μάς δίνει κάποιες ελπίδες να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο πρώτο παιχνίδι και γιατί να μην έχουμε κρυφές ελπίδες για κάτι καλύτερο».

Για την έλλειψη εμπειρίας στην φετινή ομάδα: «Δε μπορούμε να τα ‘χουμε όλα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια εμπειρία η οποία στηρίζεται στον Φώτση, τον Γραμματίκα, τον Δοξάκη και τον Στασινόπουλο, 4 παιδιά που είναι λίγο μεγαλύτερα κι έχουν παίξει, αλλά η απειρία είναι ένα κομμάτι που αποτελεί μειονέκτημα. Υπάρχουν όμως και κάποια πλεονεκτήματα όπως είναι ο ενθουσιασμός, το κίνητρο για καθιέρωση και το ρίσκο που παίρνουν τα νέα παιδιά σήμερα για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι καλύτερο, τα οποία προέρχονται απ’ το νεαρό της ηλικίας».

 

Για το φετινό στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η παραμονή. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με δύο ξεκάθαρα φαβορί, το Μίλωνα και τη Μύκονο. Από ‘κει και πέρα, είναι άλλες 10 ομάδες που άλλες έχουν κάποια υπέρ και άλλες κάποια κατά, αλλά θεωρώ ότι εκεί θα παίξουν ρόλο οι ιδιαίτερες συνθήκες του «μαραθωνίου». Εκεί, λοιπόν, μπαίνει η διάρκεια, οι συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες του πώς οι ομάδες θ’ αντιμετωπίσουν τις κρίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς και το πώς θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για πολύ διάστημα. Σίγουρα στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, ν’ αποφύγουμε τις δύο τελευταίες θέσεις και από ‘κει και πέρα τις τέσσερις επόμενες. Αν η ομάδα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία χωρίς να μπλέξει με τα play-outs θα ‘ναι ένα τεράστιο κατόρθωμα. Σ’ αυτό ελπίζουμε, αυτό προσδοκούμε και βλέποντας και κάνοντας».

Για τον Αντώνη Φώτση: «Η περίπτωση του Αντώνη είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Το παιδί αυτό έχει καταγράψει τόσα χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια παρκέ, που ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Αυτό το οποίο είναι παράδειγμα προς μίμηση είναι η πνευματική του προσέγγιση όταν βρίσκεται στο γήπεδο και πόσο χαίρεται και αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει παίζοντας απλά μπάσκετ. Μακάρι να μπορέσουν και οι υπόλοιποι να το αφομοιώσουν όλο αυτό και να καταφέρει και ο ίδιος ο Αντώνης να το μεταλαμπαδεύσει και στους υπόλοιπους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr