Thursday, 18 April 2024
PHARMANET
 
 

Παπαδόπουλος: «Όλα τα εχέγγυα να δημιουργήσει κάτι μεγάλο ο Λεύκιππος»

Nov 08, 2022

Ο Λεύκιππος Ξάνθης επικράτησε με 65-49 της ΔΕΚΑ για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο προπονητής της θρακιώτικης ομάδας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεύκιππου, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη.

 

 

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον Λεύκιππο Ξάνθης: «Είναι μεγάλος οργανισμός, πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα νυχθημερόν, πολύ καλό πρότζεκτ, με νέα παιδιά, χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις. Οι άνθρωποι «τρέχουν» όλη μέρα να κάνουν τα «θέλω» των παικτών και του προπονητή εφικτά και να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πλαίσια. Πάρα πολύ καλό πρότζεκτ, έχει όλα τα εχέγγυα να πάει καλύτερα, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι το μοναδικό event που έχει το σαββατοκύριακο

Εδώ είναι μια καινούργια ομάδα, όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα χάρη στους ανθρώπους της διοίκησης. Αυτήν τη στιγμή η ομάδα είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, γιατί ξεκίνησε σαν παρέα από τοπικές κατηγορίες και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να είναι στη Β’ Εθνική και να τη σέβονται για το πρότζεκτ που είναι, την οργάνωσή της και αυτά που έχει καταφέρει».

Για το όραμα των ανθρώπων της διοίκησης: «Η ομάδα θέλει να εδραιωθεί όσο καλύτερα μπορεί, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Αν μπορεί να μπει στα play-offs θα το κάνει, να διεκδικήσει κάτι και να «χτίσει» κάτι, έτσι ώστε του χρόνου να μπορέσει ν’ ανέβει και στην Elite League. Η πόλη στηρίζει, έχει πολλούς χορηγούς, γιατί δεν υπάρχει πια το ποδόσφαιρο εδώ. Μια κοινωνία που έχει περίπου 70 χιλιάδες κόσμο, αθλητικό γεγονός το σαββατοκύριακο είμαστε μόνο εμείς».

 

Για το να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια απ’ τη διοίκηση, αλλά τώρα που δεν υπάρχει ποδόσφαιρο δε μπορεί να γίνει μεταστροφή απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να δει κάτι ο κόσμος, να πιστεί για το όραμα και το εγχείρημα και να γίνει αυτή η ομάδα οργανισμός. Αυτό θέλει και ο πρόεδρος, να ‘ρθουν δηλαδή πιο κοντά κι άλλοι χορηγοί, εύρωστοι άνθρωποι της πόλης, βοηθάει και ο δήμος και να προχωρήσει έτσι. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο και θα κοιτάξει ο Λεύκιππος να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους και νέους φιλάθλους. Έχει τρομερή οργάνωση ο σύλλογος και αυτό είναι το εχέγγυο, σιγά σιγά να τη μάθει ο κόσμος ο μπασκετικός και να “χτίσει” κάτι».

Για τα παιδιά στις ακαδημίες του συλλόγου: «Ο σύλλογος αυτήν τη στιγμή έχει 270 παιδιά, ένα πολύ καλό νούμερο. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο credit που έχει κερδίσει η διοίκηση. Έχουν οργανώσει τις ακαδημίες και συνέχεια δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση για να μεγαλώσει ο αριθμός σ’ αυτές. Ο σύλλογος γενικά το «κυνηγάει» αυτό, ώστε ν’ αναπτύξει και το μπάσκετ».

 

Για το παιχνίδι με τη ΔΕΚΑ: «Ήμασταν πάρα πολύ καλοί, πολύ συγκεντρωμένοι και εξαιρετικοί στο αμυντικό κομμάτι. «Πνίξαμε» ουσιαστικά τον αντίπαλο με την έννοια ότι ήμασταν πολύ aggresive στην άμυνα και δεν τους αφήσαμε να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, «κόψαμε» το passing game και το iso παιχνίδι τους. Τα ‘χαμε σχεδιάσει αυτά, τα «κόψαμε» και μετά πήραμε και εύκολες μπάλες. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί πνευματικά και κάναμε το παιχνίδι εύκολο, ενώ δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ καλή αρχή, τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα στη δική μου λογική και συνεχίζουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr