Μπαρτζώκας: «Μας είχε πειράξει πολύ η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ»

May 16, 2022

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού μέχρι το Final Four, αλλά και την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, που πείραξε τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα είπε στο «Τζάμπολ» της ΕΡΤ:
Για την φετινή πορεία της ομάδας του: «Όσα έχουμε πετύχει πιστοποιούν λίγο την αξία μας, το μέγεθος της δουλειάς που έκαναν οι παίκτες μας, την οργάνωση της ομάδας. Γιατί και στο Κύπελλο κάναμε σαν... νεοφώτιστοι όπως είπα στην αρχή της χρονιάς περισσότερα παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε παίξει πάρα πολλά επίσημα παιχνίδια με μεγάλη σημασία, εννοώ κυρίως στην Euroleague, αλλά φυσικά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, που το επίπεδο δεν είναι όπως των προηγούμενων ετών αλλά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αφιερώσεις ενέργεια και ένταση, ειδικά σε κάποια ματς-παγίδες. Είμαστε χαρούμενοι, μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά και στους τρεις στόχους. Μένει να συνεχίσουμε».
 
Για το αν νιώθει δικαιωμένος για τον τρόπο που έστησε τον Ολυμπιακό: «Δικαιωμένος θα νιώσω μόνο στο τέλος της χρονιάς, αν ολοκληρωθεί και κάνουμε έναν θετικό απολογισμό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να νιώσω καμία δικαίωση. Το μόνο που νιώθω ευχαριστημένος για το μπάσκετ που παίξαμε. Είναι σημαντικό για τους προπονητές κυρίως, αλλά και τον κόσμο. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό μετρούν οι νίκες και οι τίτλοι. Όμως, υπάρχει και το μπάσκετ που παίζεις. Αυτό έχει μια μορφή δημιουργίας για τους προπονητές. Όταν εκφράζεται μέσα στο παρκέ, νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό φέτος παίξαμε καλό μπάσκετ, με πολύ εμφατικές νίκες. Είχαμε το καλύτερο goal average στην Euroleague. Είναι πολύ ενδεικτικό, τερματίσαμε δεύτεροι. Επίσης είχαμε και το καλύτερο goal average και στο πρωτάθλημα».
Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα: «Πάρα πολύ μας πείραξε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι στο μπάσκετ κερδίζεις και χάνεις. Δεν υπάρχει ισοπαλία. Πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς μέσα στην ομάδα και οι γύρω - γύρω. Παίζει και ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά εκείνη την ημέρα, έβαλε πολύ δύσκολα σουτ. Βέβαια έχουν περάσει μήνες από τότε, αλλά ήταν ίσως ένας τρόπος να καταλάβουν και οι παίκτες μας πως στη ζωή δεν σου χαρίζεται τίποτα».
 
 
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr