Tuesday, 16 April 2024
PHARMANET
 
 

Stoiximan Basket League: Προχωρά η διαδικασία με τις wild card

Jun 22, 2022

Νέο... κεφάλαιο στο αλαλούμ του πρωταθλήματος. Η διαδικασία των wild card φαίνεται πως προχωρά αφού ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ.
Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε πως οι τέσσερις ΚΑΕ που βάσει της επιτροπής αδειοδότησης είχαν ελλείψεις στους φακέλους τους, δηλαδή ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πάτρας και Λάρισα, δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής. Καμία από αυτές τις ομάδες δεν προσέφυγε στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης μέχρι χθες βράδυ, που υπήρχε η σχετική προθεσμία.
Αντίθετα, οι οκτώ που βάσει της ίδιας επιτροπής δεν είχαν κανένα πρόβλημα (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Περιστέρι, Κολοσσός, Λαύριο και Ιωνικός) περνούν στο δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες ο Βαγγέλης Λιόλιος, οι τέσσερις ΚΑΕ που «κόβονται» θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία των wild cards και μπορούν με τον τρόπο αυτό να κερδίσουν θέση στη νέα Basket League, αρκεί-φυσικά-να καλύψουν (στη νέα προθεσμία που θα τους δοθεί) τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για όλες τις ΚΑΕ.
Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν πλέον οι συγκεκριμένες ΚΑΕ, αφού τουλάχιστον από πλευράς ΑΕΚ και Απόλλωνα Πάτρας προκύπτει πως δεν αποδέχονται τέτοια διαδικασία και θεωρούν πως πρέπει να λάβουν κανονικά άδεια, δίχως τη διαδικασία των wild cards.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr