«Καθάρισε» την ΑΕΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας

Mar 30, 2023

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό 4ο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας πήρε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με σκορ 85-72 στην Πάτρα σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής και έβαλε... φωτιά για την τετράδα!

 

 


Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς, με την «Ένωση» να μπαίνει απόλυτα συγκεντρωμένη και στις δύο πλευρές του παρκέ, βγάζοντας ενέργεια και διάθεση σε άμυνα και επίθεση. Με τους Γιάνκοβιτς και Γόντικα να κάνουν… θραύση στο «ζωγραφιστό» πετυχαίνοντας 5 και 6 πόντους αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 15-8 στο 5’.


Το τάιμ άουτ που ακολούθησε, φάνηκε πως «αφύπνισε» τους παίκτες του Προμηθέα, οι οποίοι, μέσω της καλής τους άμυνας, αλλά και τα λάθη των αντιπάλων, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 13-2 για το 21-17 στο 9’! Οι βολές του Παπαδάκη μάζεψαν τη διαφορά για την ΑΕΚ, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-21.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τα διαδοχικά τρίποντα των Γκίκα, Κόνιαρη και Κουλμπόκα να φέρνουν τους γηπεδούχους στο +4 (28-26) στο 12’, ενώ λίγο αργότερα, ο Κάουαν που βρέθηκε σε τρομερό βράδυ (9π., 7ασ. στο πρώτο ημίχρονο!), έφερε στο +5 τους Πατρινούς (31-26). Στη συνέχεια, η ΑΕΚ, «ροκάνισε» τη διαφορά, και με τον Φλιώνη σε πρώτο πλάνο έφερε το ματς στα ίσα (35-35) στο 17'. Έξι μαζεμένοι πόντοι του Χογκ έφεραν εκ νέου μπροστά τον Προμηθέα, με την «Ένωση» να απαντά ξανά και να ισοφαρίζει με το τρίποντο του Μάιλς (42-42) στο 19'. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-0, πηγάινοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 47-42.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Με τους Χογκ και Κάουαν να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ο Προμηθέας πήγε για πρώτη φορά στο +9 (51-42), με τον Μίτσελ να είναι ο μοναδικός «κιτρινόμαυρος» που πάλευε από την άλλη πλευρά. Μάλιστα, το τρίποντο του Ντάγκουμπιτς και εν συνεχεία οι δύο βολές του Σέρβου, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +12 και το 60-48 στο 26’. Κάπου εκεί, έπεσε... μαύρο στον Προμηθέα, με την ΑΕΚ να παίρνει ενέργεια μέσω της καλής της άμυνας, μειώνοντας σταδιακά τη διαφορά μέχρι και τους τρεις πόντους, για να έρθει ο Κένι Γουίλιαμς με τρίποντο στα 2'' να κάνει το 60-60 του δεκαλέπτου, υπογράφοντας το εντυπωσιακό 12-0 σερί της «Ένωσης»!

 

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 47-42, 60-60, 85-72.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr