Δέδας: «Για να κοουτσάρει κάποιος στην Ευρωλίγκα πρέπει να πληρεί κάποιο... πρωτόκολλο»

Apr 05, 2021

Ο Στέφανος Δέδας παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο του Ισραήλ και ανέφερε πως για να κοουτσάρει κανείς στην Ευρωλίγκα πρέπει να πληρεί κάποιο πρωτόκολλο.

 

Αναλυτικά, είπε ο Έλληνας τεχνικός της Χάποελ Χολόν:

Για το πώς προέκυψε η συμφωνία με τη Χάποελ Χολόν: «Όλοι οι υποψήφιοι εκείνη την στιγμή έψαχναν για διετές συμβόλαιο, εγώ ζήτησα απλά μερικούς μήνες για να αποδείξω ποιος είμαι. Δεν με ένοιαζε το οικονομικό γιατί είχα βγάλει αρκετά χρήματα στην Τουρκία. Μετά από είκοσι μέρες στην ομάδα, η διοίκηση μου έδωσε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο».

Για τα σημαντικότερα στοιχεία στο χτίσιμο μίας ομάδας: «Η ατμόσφαιρα που δημιουργείς στα αποδυτήρια είναι σημαντική, έμαθα πολλά πάνω σε αυτό από τη συνεργασία που είχα με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Το να είσαι καλός χαρακτήρας δεν κοστίζει, το να πιεις έναν καφέ με τους βοηθούς ή τον τιμ μάνατζερ, το να συμβουλευτείς για κάτι τον πρόεδρο. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι πράγματα γιατί έτσι νιώθουν όλοι ότι ανήκουν κάπου. Τι θα κερδίσω αν είμαι αλαζονικός ή κακός; Το δεύτερο είναι τα άτομα που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου, ως επιτελείο. Είναι σημαντικό με ποιους δουλεύεις, όπως φαίνεται από τη Χάποελ Χολόν. Ακόμη κι όταν είμαστε πίσω με διψήφιες διαφορές, όλοι ξέρουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε και να παλέψουμε για τη νίκη, κι αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μας».

Για τις έντονες αντιδράσεις την ώρα των αγώνων: «Μπορεί να μην είναι ωραίο φωτογραφικά κάποιες φορές, αλλά έτσι είμαι από την ημέρα που γεννήθηκα. Όταν ήμουν παιδί, όποτε έχανε ο ΠΑΟΚ, δεν ήθελα να πάω στο σχολείο την επόμενη μέρα για να μην με κοροϊδεύουν τα παιδιά που υποστήριζαν τον Άρη. Δεν είμαι από αυτούς που κάθονται πίσω από τις γραμμές και χειροκροτούν. Είναι ένα πακέτο, δεν μπορείς να αφαιρέσεις από εμένα τα συναισθήματα».

Για το αν είναι εύκολο να βρεθεί κάποιος στον πάγκο ομάδας Ευρωλίγκας: «Δυστυχώς υπάρχει ενός είδους άγραφο πρωτόκολλο για το ποιος μπορεί να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα, το οποίο αυτή την στιγμή δεν πληρώ. Δεν ήμουν σπουδαίος παίκτης, ούτε μεγάλωσα μέσα σε έναν οργανισμό που βρίσκεται στην Ευρωλίγκα. Αν μετά τη Χάποελ Χολόν εργαστώ ως assistant coach σε ομάδα της διοργάνωσης, στον Παναθηναϊκό ή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για παράδειγμα, τότε ίσως πάρω την ευκαιρία».

 

Basket247team.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr