Friday, 19 April 2024
PHARMANET
 
 

Κορογώνας: «Πολύ ικανοποιημένοι απ’ την εικόνα των παιδιών»

Oct 28, 2022

Η Καλαμάτα ’80 πήρε τη νίκη (59-47) στο μεσσηνιακό ντέρμπι επί της Καλαμάτας BC, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, και ο προπονητής των νικητών, Αλέξης Κορογώνας, μίλησε στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με τον Ραφαήλ Αλαγά.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι απέναντι στην Καλαμάτα BC: «Την Κυριακή η Καλαμάτα κέρδισε στο άλλο μεσσηνιακό ντέρμπι τον Δίωνα, ενώ εμείς παίξαμε με τον Γλαύκο Έσπερο και κάναμε μια απογοητευτική εμφάνιση, δε μπήκαμε καν στο πνεύμα του παιχνιδιού. Αυτό το αφήσαμε πίσω, γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο καλαματιανό ντέρμπι. Όπως έδειξε και το αποτέλεσμα σ’ αυτό, καταφέραμε να ξεπεράσουμε γρήγορα την ήττα της Κυριακής και να συγκεντρωθούμε στο χθεσινό ματς».

Για το τι σημαίνει η νίκη τους επί της Καλαμάτας BC: «Καθαρά αγωνιστικά είναι μια νίκη, ουσιαστικά βαθμολογικά δε λέει κάτι. Ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη, γιατί ήταν με την αντίπαλη ομάδα της πόλης μας. Μάς δίνει έξτρα ώθηση ψυχολογικά να συνεχίσουμε το έργο μας. Την άλλη Κυριακή (06/11) πάμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Πρέπει να προετοιμαστούμε και ψυχικά και πνευματικά και αγωνιστικά, ώστε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και πιστεύω θα τα πάμε μια χαρά».

 

Για τη διαχείριση των νεαρών παικτών μετά από μια μεγάλη ήττα λίγες μέρες πριν: «Ναι μεν οι παίκτες μας είναι νεαροί, αλλά είναι αρκετά ταλαντούχοι και στο πνευματικό και στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν και σ’ αυτήν την ηλικία κάποιες συγκεκριμένες κακές εμφανίσεις. Το ‘χουν δείξει ξανά και σ’ άλλες στιγμές. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουν σταθεί πάρα πολύ ανταγωνιστικά, καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε κι εμείς οι άνθρωποι της ομάδας. Το χθεσινό ματς, επειδή μοιραζόμαστε την ίδια έδρα και είμαστε στην ίδια πόλη, για αρκετούς παίκτες ήταν ένα έξτρα κίνητρο και ειδικά για τους μικρούς παίκτες. Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ τη μέχρι στιγμής απόδοση όλης της ομάδας και των ανήλικων παικτών που έχουμε».

Για το φετινό στόχο της ομάδας: «Στόχος της ομάδας είναι να κοιτάει κάθε Κυριακή τον εκάστοτε αντίπαλό της και να βγάζει όσο καλύτερο πρόσωπο γίνεται, ώστε να διεκδικεί τη νίκη. Το πρωτάθλημα φέτος έχει ιδιαιτερότητες, θα παιχτεί μέχρι το τέλος και αυτό είναι σημαντικό, γιατί κρατάει όλες τις ομάδες συγκεντρωμένες μέχρι το τέλος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr