Κοκολιός: «Βασικό μας μέλημα ήταν να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας»

Jan 10, 2023

Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου επικράτησε με 71-70 του ΚΑΟ Δράμας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ο προπονητής των νικητών, Φώτης Κοκολιός, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το ότι είναι αήττητοι στην έδρα τους: «Και στο σχεδιασμό που έγινε στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς βασικό μας μέλημα ήταν να κρατήσουμε την έδρα. Σ’ ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό, που είναι λίγο μεταβατικό, θα έπρεπε να κρατήσουμε την έδρα μας όσο γίνεται. Βασικό μας μέλημα είναι αυτό και από ‘κει και πέρα να πάρουμε ό,τι μπορούμε απ’ τα εκτός έδρας».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ρούπελ Σιδηροκάστρου: «Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα και κάνοντας έναν απολογισμό μετά το τέλος του 1ου γύρου θα λέγαμε ότι ναι μεν πήγαμε σ’ ένα μεγάλο βαθμό καλά, αλλά θα θέλαμε 1-2 νίκες ακόμα για να μπορούσαμε να πλασαριστούμε σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Το παιχνίδι που χάσαμε μέσα στην Ασπίδα και το τελευταίο παιχνίδι μέσα στην Κομοτηνή αν είχαμε ένα απ’ τα δύο ή και τα δύο θα ‘μασταν ακόμη καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια συνεχίζεται».

 

Για το αν σκέφτονται τα play-off: «Το να κοιτάς και προς τα πάνω δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και στο προπονητικό staff και στα παιδιά για να παλέψουν ακόμα περισσότερο. Σίγουρα, απ’ τη στιγμή που μέλημά μας είναι η παραμονή στην κατηγορία σαν νεοφώτιστη ομάδα που είμαστε, σου εξασφαλίζει την παραμονή το να κοιτάς προς τα πάνω».

Για το ρόστερ του ανδρικού του Ρούπελ: «Το καλό είναι ότι όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας απαρτίζεται από παιδιά τα οποία είναι ως επί το πλείστων Σερραίοι, είτε απ’ το Σιδηρόκαστρο, είτε απ’ τις Σέρρες και με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί και άλλες χρονιές. Υπάρχει γνωριμία, υπήρχε χημεία και αυτό προσπαθήσαμε να βάλουμε κάτω και να ταιριάξουμε, ώστε να “δέσουμε” όλο αυτό το συστατικό».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Από φέτος ξεκίνησε μια πολύ ισχυρή προσπάθεια και οι άνθρωποι της ομάδας κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν καλό «κορμό» στις ακαδημίες και σε παιδικό και σε εφηβικό. Είναι έναρξη ακόμη, είναι δύσκολα σίγουρα, αλλά οι οιωνοί δείχνουν ότι θα πάει καλά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Με αυτά που έχει δείξει ο 1ος γύρος όλοι κινδυνεύουν να χάσουν απ’ όλους, είναι και θέμα μέρας και θέμα κατάστασης της ομάδας και θέμα υγείας πάνω απ’ όλα. Αν οι ομάδες είναι πλήρεις, ανεξάρτητα απ’ τη θέση τους στη βαθμολογία, μπορούν να «χτυπήσουν» επί ίσοις όροις τα παιχνίδια. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει ο 1ος γύρος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr