Σίμος: «Ενιαία φιλοσοφία σε κάθε τμήμα του συλλόγου»

Jan 13, 2023

Ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου (Γ’ Εθνική, 3ος όμιλος), Γιώργος Σίμος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

 

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το επερχόμενο (15/01) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Α.Ο. Δάφνης: «Σέβομαι πάρα πολύ τη Δάφνη. Είναι μια ομάδα με πάρα πολύ μεγάλη ιστορία, όπου όταν ήμασταν μικροί πηγαίναμε και βλέπαμε τη Δάφνη στην Α1 με τους πολύ καλούς παίκτες που είχε. Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, έχει φοβερούς παίκτες, πολύ καλό ρόστερ. Είναι το φαβορί για την αναμέτρηση, αλλά και για το πρωτάθλημα. Είναι αξιοσέβαστη, έχει πολύ καλή και προπονημένη ομάδα, έχει έδρα, διοικητική σταθερότητα. Εμείς, όμως, μπαίνουμε σ’ όλα τα παιχνίδια για να νικήσουμε και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θα δώσουμε το 100% και αν το κάνουμε αυτό δε μάς νοιάζει και να χάσουμε».

 

Για τη δουλειά που γίνεται στην Ελευθερία Μοσχάτου: «Στο Μοσχάτο είμαστε μια ομάδα που πάντα προωθεί τα νέα παιδιά. Στο ανδρικό, τα 10 απ’ τα 14 παιδιά είναι απ’ τις ακαδημίες της ομάδας και οι υπόλοιποι είναι κάτω των 20 ετών. Στο γυναικείο βρισκόμαστε στην Α1 και είναι πιο δύσκολο να έρθουν παιδάκια από κάτω να πάνε στην πρώτη ομάδα. Έχουμε, όμως, οργανώσει τόσο καλά τις ακαδημίες μας και ευελπιστούμε σε λίγα χρόνια και το ανδρικό και το γυναικείο να στελεχώνονται μόνο από παιδιά των ακαδημιών. Όλα μας τα τμήματα έχουν εξαιρετικούς προπονητές και στις ακαδημίες μας έχουμε τους καλύτερους προπονητές. Η εξαιρετική μας δουλειά φαίνεται απ’ το ότι κάθε χρόνο οι ακαδημίες μας αυξάνονται πιο πολύ».

Για το πλάνο του συλλόγου: «Προσπαθούμε απ’ το πρώτο τμήμα μέχρι και την πρώτη ομάδα να ‘χουμε μια ενιαία φιλοσοφία και στις γυναίκες και στους άνδρες. Προσπαθούμε παντού να κάνουμε το ίδιο. Αυτήν τη στιγμή, στο ανδρικό ειδικά το στυλ μας είναι ένα γρήγορο, ελεύθερο παιχνίδι, να παίρνουν τα παιδιά πρωτοβουλίες στο τι θα κάνουν στην επίθεση, να βγάζουν τη φαντασία τους, να τρέχουν να το διασκεδάζουν. Προσπαθούμε σ’ όλα τα τμήματα να κάνουμε το ίδιο. Θ’ αργήσει το να ‘χουμε αποτελέσματα, αλλά πιστεύω θα φέρουμε».

 

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν: «Το μόνο μας παράπονο είναι ότι δεν έχουμε γήπεδο. Έχουμε ένα κλειστό που το ‘χουμε τρεις ώρες για το γυναικείο και το ανδρικό και πολλές φορές κάνουν ακόμη και μόνο 1 ώρα προπόνηση. Οι ακαδημίες κάνουν προπόνηση σε ανοιχτό, μόνο το σαββατοκύριακο στο κλειστό και μάλιστα μεσημέρι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν πιο πολλές ώρες προπόνηση τα παιδάκια. Θέλουμε πιο πολλά γήπεδα».

Για το πώς είναι να προπονεί και το ανδρικό και το γυναικείο τμήμα: «Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχω δύο πολύ καλούς συνεργάτες και στα δύο τμήματα, τον Αλέξανδρο Ζαρκαδούλα στο ανδρικό και τον Στέλιο Γιαννιό, όπου είναι δύο εξαιρετικά παιδιά, νέα παιδιά, νέοι προπονητές και με βοηθούν πάρα πολύ. Έτσι είναι και πιο εύκολο για ‘μενα. Επειδή είμαι και στην Ελευθερία πολλά χρόνια είναι πιο εύκολο από άλλες φορές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr