Χριστοφορίδου: «Αν πάει καλά η φετινή χρονιά θα προχωρήσουμε»

Feb 01, 2023

Η πρόεδρος του Α.Σ. Πέρα (Γ’ Εθνική, 2ος όμιλος), Βίκυ Χριστοφορίδου, «φιλοξενήθηκε» του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

 

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τον Α.Σ. Πέρα: «Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή του Πέρα ως «Ερμής Πέρα» το 1877. Μετά άλλαξε κάποιες ονομασίες, όπως «Ελληνική Ομάδα Πέρα», «Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πέρα Βυζάντιον», «Πέρα Κλουμπ» και το 1923 αναγκαστικά μετονομάστηκε σε «Μπέγιογλουσπορ». Από τότε και μέχρι και σήμερα ο Α.Σ. Πέρα δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, με ένα Δ.Σ. αμιγώς ελληνικό και διακρίνεται μέσω του πινγκ-πονγκ. Εμείς εδώ στο Φάληρο απ’ το 1973 συμπληρώνουμε 50 χρόνια. Είναι ένας παλιός σύλλογος, είναι ο σύλλογος της καρδιάς μας. Και το δικό μας Δ.Σ. αποτελείται από παιδιά του συλλόγου, αθλητές του συλλόγου όπου οι γονείς τους ήταν στα διοικητικά. Έχουμε μια μεγάλη αγάπη για το σύλλογό μας και προσπαθούμε να προσφέρουμε μέσω αυτού στο κοινωνικό σύνολο και τον αθλητισμό».

 

Για το αν υπάρχει σχέση με τον Α.Σ. Πέρα στη Θεσσαλονίκη: «Εκείνος ιδρύθηκε το 1978 από κάποιον πρώην πρόεδρο του Α.Σ. στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε φυσικά μια επαφή, μια επικοινωνία, βγάζαμε από κοινού κάποια εφημερίδα παλαιότερα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε τόσο μεγάλη επικοινωνία, δρουν περισσότερο ανεξάρτητα, αλλά φυσικά στους εορτασμούς που θα κάνουμε φέτος σίγουρα θα καλεστούν να συμμετέχουν. Είναι αδελφικό σωματείο, δεν το συζητώ».

 

Για την αγωνιστική εικόνα του Α.Σ. Πέρα: «Ο σύλλογος εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει μπάσκετ. Σιγά σιγά με την πολύ δουλειά ανεβήκαμε όλες τις κατηγορίες, φτάσαμε στη Γ’ Εθνική και έχουμε καταφέρει να μείνουμε εκεί. Έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό με νεανική ομάδα, στηριζόμαστε σε αυτά τα παιδιά. Ήταν μια λογική που θέλαμε ν’ ακολουθήσουμε και μας έχει βγει μέχρι στιγμής. Αυτήν τη στιγμή είμαστε 2οι στη βαθμολογία, περιμένουμε να δούμε πώς θα βγει αυτό. Το φροντίζουμε το μπάσκετ, μας ενδιαφέρει, θα δούμε πώς θα βγει αυτή η χρονιά και αν εξελιχθεί καλά θα προχωρήσουμε. Εμπιστευόμαστε τους κόουτς και βλέπουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr