Thursday, 18 April 2024
PHARMANET
 
 

Α1 Γυναικών: Επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός

Feb 13, 2022

Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στο παρκέ του «Παύλος Γιαννακόπουλος» και παρά την χαλάρωση στο δεύτερο μέρος, ήταν υπεραρκετό για να έρθει άνετα η νίκη με 76-48 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

 

 

Οι «πράσινες» έκαναν ένα εξαιρετικό επιθετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, βάζοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για μία εύκολη νίκη. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις 2:10 για να πετύχει 10 πόντους και να βρεθεί στο +8 (10-2). Απόλυτη πρωταγωνίστρια η Φιτζέρλαντ στην καταπληκτική εκκίνηση του «τριφυλλιού», καθώς η Αμερικανίδα γκαρντ έγινε διψήφια με 11 πόντους από τα μισά κιόλας της πρώτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 17-10. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη πίεσαν πολύ στην άμυνα, ωστόσο ο ΠΑΣ κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να σπάσει το πρέσινγκ και να βρει κάποια ανοικτά σουτ, που κρατούσαν τη διαφορά με μονοψήφιο αριθμό. Όμως πέντε αναπάντητοι πόντοι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +13 (28-15).

Το μεγάλο προβάδισμα που είχε το «τριφύλλι» οδήγησε την Ελένη Καπογιάννη στο να ανοίξει από πολύ νωρίς το ροτέισιον. Χωρίς τις Φιτζέραλντ και Ριντ στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετά πράγματα στην επίθεση, αλλά το καλό τρανζίσιον παιχνίδι και η άμυνα ήταν τα στοιχεία που εκτόξευσαν τη διαφορά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι, από μακριά υπήρχε μεγάλη αστοχία και στα πέντε πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου έμεινε χωρίς πόντο, έχοντας 0/8 σουτ εντός παιδιάς. Έτσι οι γηπεδούχες βρέθηκαν στο 38-15 στα μισά του δεκαλέπτου και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +27 (50-23).

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα το πόδι στο γκάζι και τον ΠΑΣ να συνεχίζει την κακή επιθετική του λειτουργία. Το παιχνίδι έγινε λίγο πιο ελεύθερο εξαιτίας της διαφοράς, η οποία έφθασε μέχρι το +33 (59-26) για τις «πράσινες», που έτρεξαν επιμέρους 9-3 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί το «τριφύλλι» άρχισε να κατεβάζει στροφές, απόρροια και των μαζεμένων αλλαγών κι έτσι η ομάδα των Ιωαννίνων άρπαξε την ευκαιρία να έχει ένα καλό διάστημα και να τρέξει ένα σερί. Οι φιλοξενούμενες ακούμπησαν αρκετά την μπάλα κοντά στο καλάθι με την Σλιμ, πέτυχαν δώδεκα αναπάντητους πόντους και μείωσαν σε 59-38 στο 28’, με τον Παναθηναϊκό να μένει για περίπου πέντε λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά να τελειώνει το τρίτο δεκάλεπτο στο +22 (62-40).

Καθαρά τυπικό θέμα είχε η τέταρτη περίοδος, καθώς η μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης. Πολλές αλλαγές εκατέρωθεν, ο ρυθμός και η παραγωγικότητα των δύο ομάδων έπεσε και κάπως έτσι το παιχνίδι έχασε κάθε ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΣ έπειτα από αρκετή ώρα κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους είκοσι. Το επιμέρους 5-1 των φιλοξενούμενων στο ξεκίνημα της περιόδου έφερε το 63-45 στο 33', όμως η ομάδα των Ιωαννίνων δεν κατάφερε κάτι παραπάνω σε ένα δεκάλεπτο, που ολοκληρώθηκε με το σκορ μόλις στο 14-8.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 50-23, 62-40, 76-48

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 21(1), Φίτζγκεραλντ 15(1), Ζιάκα 2, Σταμάτη 7(1), Λύμουρα 6(1), Κωτούλα, Μπουντούρη, Γρηγοροπούλου 3, Μυλωνάκη 7, Χολμς 10, Χατζηνικολάου 5.

ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας): Μπλάσιερ 1, Χούλη 5(1), Σαρηγιαννίδου 3, Θεοδώρου 6(1), Καλαμπάκου 3(1), Χρηστάκη 8(2), Σλιμ 16, Παπαδοπούλου 4, Δημητριάδου, Μαρίνη 2.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr