Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Γαλανάκης: «Τα κορίτσια βλέπουν ότι η Νίκη Βόλου είναι μια οικογένεια»

Apr 27, 2022

Η ομάδα γυναικών της Νίκης Βόλου κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ και έλαβε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

 

 

Ο προπονητής της Θεσσαλικής ομάδας, Νίκος Γαλανάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν της Νίκης Βόλου: «Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά απ’ την αρχή μέχρι και το τέλος της. Τα προηγούμενα 2 χρόνια με την πανδημία είχαμε αρκετά θέματα, αλλά μαζευτήκαμε και τελικά φέτος, αφού βρήκαμε ρυθμό, καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Για το πώς αντιμετωπίζει ένας σύλλογος τα προβλήματα των γυναικών που παίζουν σε αυτόν: «Εμείς ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια πριν έξι χρόνια, οπότε αυτά τα κορίτσια τα βρήκα νεότερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε πρωταγωνιστήσει και έχουμε καταφέρει να δώσουμε στα κορίτσια να δουν ότι είμαστε μια οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι οποιοδήποτε θέμα προσωπικό κι αν έχουν μπορούν να έχουν τη στήριξή μας».

Για το ότι δε συμμετείχαν στην Α2 φέτος: «Η ομάδα κανονικά φέτος θα συμμετείχε στην Α2. Η διοίκηση όμως, σε συνδυασμό και με τη δική μου άποψη, αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή μας στην κατηγορία, όχι τόσο εξαιτίας του οικονομικού, αλλά επειδή θεωρήθηκε ότι δεν είχαμε την απαραίτητη ποιότητα στο ρόστερ που θα χρειαζόταν για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην κατηγορία. Όπως φάνηκε φέτος, ήταν λάθος που δεν μείναμε στην κατηγορία για να δώσουμε και στα νεότερα κορίτσια παραστάσεις, με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος. Θεωρώ ότι μπορούμε να το καλύψουμε και να επανορθώσουμε, πηγαίνοντας στα μπαράζ και κάνοντας μια αντίστοιχη προσπάθεια».

Για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου στην Α2: «Εφόσον μια ομάδα μπει στη διαδικασία να φτάσει να δαπανήσει κάποια χρήματα, γιατί μιλάμε για μεγάλο κόστος, θεωρώ ότι όλες οι ομάδες, με βάση και αυτά που ακούω, προσδοκούν το καλύτερο. Δε θα είναι εύκολο, θέλει μεγάλη προσπάθεια και επίσης μπαίνουμε σε μια διαδικασία πέντε συνεχόμενων παιχνιδιών που καθιστά την διαδικασία πολύ δύσκολη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr