Μεντηλίδης: «Ένας αγώνας ισούται με 20-30 προπονήσεις»

May 05, 2022

Ο Νίκος Μεντηλίδης, εμβληματική προσωπικότητα στο μπάσκετ γυναικών και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη για τις εντυπώσεις του από την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για την ενδυνάμωση του μπάσκετ γυναικών: «Το ζήτημα είναι να απλωθεί το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, γι’ αυτό πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες της τελικής φάσης. Αν μια ομάδα από ένα δυσπρόσιτο μέρος καταφέρει να προκριθεί στα τελικά, οι εμπειρίες που θα πάρουν τα κορίτσια είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες. Θα ζήσουν καταστάσεις αγώνων και όλη την διαδικασία, το ταξίδι, την προετοιμασία για τα παιχνίδια, θα κάνουν φιλίες με κορίτσια από διαφορετικές περιοχές. Θα μπορούσε να υπάρξει μια προ-συμμετοχή με περισσότερες ομάδες και μετά να ξεκινήσει η τελική φάση».

Για την πρωταθλήτρια νεανίδων ομάδα του Παναθηναϊκού και τις υπόλοιπες του τελικού τουρνουά: «Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ συγκροτημένη και με πολύ «βαθύ» ρόστερ. Παρά τις αντιξοότητες που είχαν, όπως για παράδειγμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός κοριτσιού, βρήκαν την ψυχική δύναμη να τα ξεπεράσουν όλα. Κατέκτησαν απόλυτα δίκαια τον τίτλο. Ο Άρης έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, νίκησε τον Παναθηναϊκό στη φάση των ομίλων κι έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ο Παναθλητικός πιστοποίησε για άλλη μια χρονιά πόσο καλή και σε βάθος δουλειά γίνεται. Αν κάτι με ενθουσίασε είναι η ομάδα του Πιερικού-Αρχέλαου. Έβγαζαν μια φρεσκάδα τα κορίτσια για τη χαρά της συμμετοχής τους που ήταν πραγματικά συγκινητική. Παρ’ ότι γνώριζαν ότι παίζουν με τα θηρία, είχαν πάθος και διάρκεια και χαμόγελο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης».

Για τις παίκτριες που ξεχώρισαν στη διοργάνωση: «Προσωπικά βλέπω πολύ ταλέντο και δεν αναφέρομαι μόνο στην κορυφαία πεντάδα, στα κορίτσια που τιμήθηκαν κιόλας, όπως η Κιολέογλου του Πιερικού Αρχέλαου, η Γρηγοροπούλου και η Ζιάκα του Παναθηναϊκού, η Δροσούνη του Άρη και η Μπαξεβάνου του Παναθλητικού. Είναι και κάποιες άλλες, οι οποίες μάλιστα είναι και κορασίδες, που με εντυπωσίασαν. Η Κουμαντσιώτου του Άρη είναι από τα κορμιά που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η Ιωάννου και η Παλάσκα του Παναθηναϊκού με εντυπωσίασαν, εγώ αν ήμουν από την Ιωάννου θα ξεκινούσα την ομάδα μου. Η Γρηγοροπούλου δεν ήταν απλώς η πρώτη σκόρερ και ριμπάουντερ, αλλά και βοηθούσε όλο το παιχνίδι της ομάδα, και μου έκανε εντύπωση το άψογο ήθος της. Η Βασιλείου του Παναθλητικού, η Τσινασλανίδου που είναι και κορασίδα με καταπληκτική άμυνα, η Σταματάκη του Παναθλητικού. Επίσης ξεχώρισαν η Σταμούλου, η Στολίγκα και η Αρσενιάδου των Εσπερίδων. Κάποιες είναι πιο έτοιμες, κάποιες θέλουν το χρόνο τους».

Για τους λίγους αγώνες στο μπάσκετ γυναικών: «Το’ χω πει πολλά χρόνια τώρα, να επιτραπεί η συμμετοχή των κορασίδων στα πρωταθλήματα νεανίδων. Δεν μπορεί μια κορασίδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα γυναικών χωρίς περιορισμούς και να υπάρχουν περιορισμοί στο πρωτάθλημα νεανίδων. Μαθαίνω ότι η ομοσπονδία σκέφτεται τη σύμπτυξη πρωταθλημάτων από γειτονικές ενώσεις, ώστε να είναι περισσότεροι οι αγώνες. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα κορίτσια χρειάζονται αγώνες. Συνηθίζω να λέω ότι η συμμετοχή σ’ έναν αγώνα ισούται με 20-30 προπονήσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr