Προανήγγειλε ασφάλιση και συμβάσεις σε Α2 Αντρών και Α1 Γυναικών ο Αυγενάκης

Mar 08, 2021

Στην σημερινή του ομιλία στην Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε πως θα θεσμοθετηθεί η υπογραφή συμβάσεων και η ασφάλιση των αθλητών - αθλητριών σε Α2 Αντρών και Α1 Γυναικών σε πρώτη φάση.

 

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε:

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, να σας ενημερώσω για τις επόμενες πρωτοβουλίες μας που θα υλοποιηθούν άμεσα:

* Στο νομοσχέδιο που φέρνουμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή και ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, φέρνουμε προς ψήφιση διάταξη για τους ερασιτέχνες αθλητές. Τι θεσπίζει αυτή η διάταξη; Ορίζεται ότι οι αθλητές που αγωνίζονται σε σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των:
> Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών,
> Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών

δύνανται να υπογράφουν σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής αθλητικών υπηρεσιών, το οποίο θα κατατίθεται στις οικείες ομοσπονδίες.

Να διευκρινίσω, για όσους δεν το γνωρίζουν ότι αυτές οι κατηγορίες που προανέφερα, θεωρούνται ερασιτεχνικές και εξετάζουμε να προσθέσουμε και άλλες!
Εάν, λοιπόν, τα οικονομικά ανταλλάγματα ανέρχονται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) €, υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης του αθλητή, υπό το ειδικό καθεστώς εισφοράς ύψους 1%.

Με απλά λόγια, με τη ρύθμιση αυτή οι νυν ερασιτέχνες αθλητές -κατ’ όνομα μόνο ερασιτέχνες, καθώς αυτή η αθλητική τους δραστηριότητα είναι η κύρια δραστηριότητα τους, από αυτήν ζουν τις οικογένειες τους- κατοχυρώνονται.

Θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, και αν αυτή η διάταξη προϋπήρχε, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στηρίζουμε με πράξεις τους ερασιτέχνες αθλητές και όχι με λόγια.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την ομιλία του Λ. Αυγενάκη

Αγγελόπουλος ΕΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr