Friday, 19 April 2024
PHARMANET
 
 

UNICEF Trophy: Μαγγίνας και Γεωργοπαπαδάκος στο ΕΟΚ WebRadio ενόψει του τελικού

Dec 16, 2022

Πανιώνιος και ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. βρίσκονται αντιμέτωποι στον αυριανό (17/12) τελικό του UNICEF Trophy, με φόντο την πρόκριση στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

 

 

Ο general manager των «Κυανέρυθρων», Χρήστος Μαγγίνας, και ο γκαρντ της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

 

Ο Χρήστος Μαγγίνας είπε:

Για τη νίκη (83-73) απέναντι στον Ηρακλή: «Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο μέχρι το τέλος. Αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει στόχο την άνοδο στην Α1. Εμείς είμαστε ομάδα Β’ Εθνικής, που πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει και τις καλύτερες προσδοκίες του πιο αισιόδοξου φιλάθλου. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν λίγο αγχωμένοι, αλλά στην πορεία φάνηκε η ποιότητα και το βάθος της ομάδας μας και κερδίσαμε απόλυτα δίκαια. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα, ειδικά για ‘μας που έχουμε ζήσει τις παλιές μεγάλες στιγμές του ιστορικού μας συλλόγου και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές».

Για το τι είπε ο κόουτς Ταυρόπουλος στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Προσεγγίσαμε το παιχνίδι λέγοντας στα παιδιά ότι θα ‘μαστε ευχαριστημένοι αν δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και δεύτερον να χαρούν το παιχνίδι. Δυστυχώς δε λειτούργησε αυτό στα μυαλά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών στο 1ο ημίχρονο. Επαναλάβαμε ακριβώς τα ίδια στο ημίχρονο και αυτό βγήκε στο 2ο και ταυτόχρονα με την όποια κούραση ίσως μπορεί να έδειξε η ομάδα του Ηρακλή και τη «φρεσκάδα» που είχαν τα δικά μας πόδια, καταφέραμε να ξεφύγουμε στο 4ο δεκάλεπτο και να φτάσουμε σε μια δίκαιη νίκη».

 

Για τον αυριανό (17/12) τελικό με τη ΦΕΑ: «Ο κόουτς ξέρει πάρα πολύ καλά την ομάδα της ΦΕΑ και τον προπονητή της. Είναι μια ομάδα σχετικά νέα στα μπασκετικά δρώμενα, η οποία δουλεύει πολύ σωστά, έχει νέα παιδιά, παίζουν γρήγορο κι ελκυστικό μπάσκετ. Πρέπει πάνω απ’ όλα να σεβαστούμε τη ΦΕΑ, όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες. Αν τη σεβαστούμε και δεν την υποτιμήσουμε θα φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο της κατάκτησης του UNICEF Trophy».

Για τον Δημήτρη Βεργίνη: «Εγώ τον γνώρισα φέτος, αλλά είχα ακούσει πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν. Αυτό το παιδί κάθε μέρα ξεπερνάει τις προσδοκίες μας, αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι ο ιδανικός αρχηγός, γιατί έχει δουλέψει και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση, έρχεται πρώτος και φεύγεις τελευταίος. Αποτελεί ένα πρότυπο για τα νέα παιδιά, όλα θα πρέπει να τον κοιτούν και να παίρνουν παράδειγμα απ’ αυτόν. Είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, με τεράστιο ήθος και αυτό μπαίνει πάνω απ’ όλα».

 

Για το πώς ξεκίνησε αυτή η νέα προσπάθεια στον Πανιώνιο: «Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος έχει ήδη επιστρέψει. Ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι τον περασμένο Μάιο, όταν δύο παλιοί, αγνοί φίλαθλοι του Πανιωνίου, με πανιώνια αισθήματα και καταγωγή, όπου είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες και αυτοδημιούργητοι, αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν με το σύλλογο. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δε θέλουν ούτε μια συνέντευξη να δώσουν, ούτε μια φωτογραφία τους να βγει και το μόνο τους κίνητρο είναι να ξαναδούν τον Πανιώνιο εκεί που πρέπει να ‘ναι, δηλαδή στη Basket League και να μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον «να δούμε στα μάτια» τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, όπως κάναμε κάποτε. Έτσι ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια φέτος. Το «μυστικό» αυτής της απόλυτα πετυχημένης πορείας μέχρι τώρα είναι ότι όλο αυτό έχει «χτιστεί» με γνώμονα τα Πανιώνια αισθήματα, τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των διοικούντων και όχι με κίνητρο ότι βρήκαν απλά δύο ανθρώπους που έχουν λεφτά και μπορούν ν’ αγοράσουν τα πάντα.

Υπήρχε η σκέψη και υπάρχει ακόμα σε διάφορους είτε μέσα, είτε έξω απ’ την ομάδα ότι θα μπορούσαμε αμέσως να διεκδικήσουμε την άνοδό μας στη Basket League μέσω wild card, αλλά η θέληση και η διάθεση των δύο ανθρώπων δεν είναι αυτή. Θέλουμε κάθε χρόνο να κερδίζουμε την άνοδο μας με την αξία μας μέσα στο γήπεδο και βήμα-βήμα. Έτσι έχουμε ξεκινήσει μια υγιέστατη προσπάθεια, αυτό το πράγμα βγαίνει προς τα έξω, ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» αυτό το εγχείρημα. Το «Ανδρέας Βαρίκας» δυστυχώς δε μας χωράει, αλλά αυτό το γήπεδο έχουμε και σ’ αυτό παίζουμε. Ελπίζουμε του χρόνου, αν καταφέρουμε το στόχο της ανόδου στην Elite League, να βρούμε μια λύση που θα βολέψει περισσότερους φιλάθλους».

 

Για τα «κομμάτια» αυτής της προσπάθεια: «Πιστεύω ειλικρινά ότι για να συμβεί αυτό που συμβαίνει φέτος στον Πανιώνιο υπήρξε κάτι μεταφυσικό, μια ευθυγράμμιση πλανητών ή ότι σ’ ένα τεράστιο διαλυμένο παζλ ήρθαν όλα τα κομμάτια και μαγικά μπήκαν στη θέση τους. Από τη μία οι δύο άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους, αλλά λένε ότι δεν ξέρουν το άθλημα και το αφήνουν σε εμάς και απ’ την άλλη εμείς, εγώ, ο προπονητής και ο Φάνης (σ.σ. Χριστοδούλου). Απ’ τη στιγμή που ήρθε ο Φάνης λειτούργησε ως ένας πολύ λαμπερός «φάρος», που θα μαζέψει τριγύρω του όλους τους Πανιώνιους και επίσης σαν «κυματοθραύστης» απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική προσπάθεια, εκούσια ή ακούσια, κάποιων τρικλοποδιών».

 

Ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος μίλησε:

Για τη νίκη (89-77) απέναντι στον Α.Σ. Παπάγου: «Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, γιατί ο Παπάγος ήταν «ο κακός μας δαίμονας» στα τελευταία παιχνίδια. Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε», γιατί υπήρχαν παραδόσεις όπως λέγανε και το αποδείξαμε και στο γήπεδο. Ήμασταν καλύτεροι στα 40’ και τα καταφέραμε».

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία της ΦΕΑ: «Η ομάδα ζει ένα “παραμύθι” αυτήν τη στιγμή, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 5 χρόνια ήταν στα τοπικά. Αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, νιώθουμε ο καθένας τον άλλον σαν αδερφό μας. Έχουμε ένα προπονητή που μάς πιστεύει 100%, όπως κι εμείς αυτόν. Πιστεύω από ‘κει ξεκινούν όλα, γιατί στην τελική οι παρέες “γράφουν” ιστορία. Η ομάδα δείχνει κάθε χρόνο ότι “τρυπάει” το “ταβάνι” της. Όλα αυτά οφείλονται στο ότι είμαστε τόσο πολύ αγαπημένοι και πιστεύουμε ο ένας τον άλλον».

 

Για το ότι κέρδισε την ομάδα που παίζει ο αδερφός του: «Είναι πολύ σημαντικό, αλλά υπάρχει και μια στεναχώρια γιατί δε μπορείς να βλέπεις τον αδερφό σου να στεναχωριέται. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι, είναι πάντα περίεργα τα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου, αλλά είμαι στεναχωρημένος που ο Σάκης ήταν λίγο θλιμμένος στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά, δεν αλλάζει κάτι, ήμασταν 40’ αντίπαλοι και προχωράμε».

Για τον αυριανό (17/12) τελικό με τον Πανιώνιο: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο κι ένα πολύ ιστορικό σωματείο, με πολύ καλό προπονητή που σέβομαι ιδιαίτερα, μια «γεμάτη» ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, θα παίξουμε για να πάρουμε αυτό που μάς αξίζει. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι βάση του προπονητή μας με αυτά που θα μάς πει. Πιστεύω ότι αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε θα έχουμε τύχη στο παιχνίδι. Δεν πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι απλά για να παίξουμε, πάμε για να κερδίσουμε».

 

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με το Ψυχικό (21/12): «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αυτό, αλλά κοιτάμε πρώτα τον Πανιώνιο, γιατί αυτό με το Ψυχικό έρχεται 2ο. Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία θα ‘ναι φαβορί σ’ αυτό το παιχνίδι, έρχεται όμως στην έδρα μας και θα διεκδικήσουμε αυτό που μάς αξίζει».

Πανιώνιος και ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. βρίσκονται αντιμέτωποι στον αυριανό (17/12) τελικό του UNICEFTrophy, με φόντο την πρόκριση στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο generalmanager των «Κυανέρυθρων», Χρήστος Μαγγίνας, και ο γκαρντ της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Χρήστος Μαγγίνας είπε:

Για τη νίκη (83-73) απέναντι στον Ηρακλή: «Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο μέχρι το τέλος. Αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα που έχει στόχο την άνοδο στην Α1. Εμείς είμαστε ομάδα Β’ Εθνικής, που πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει και τις καλύτερες προσδοκίες του πιο αισιόδοξου φιλάθλου. Δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν λίγο αγχωμένοι, αλλά στην πορεία φάνηκε η ποιότητα και το βάθος της ομάδας μας και κερδίσαμε απόλυτα δίκαια. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα, ειδικά για ‘μας που έχουμε ζήσει τις παλιές μεγάλες στιγμές του ιστορικού μας συλλόγου και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές».

Για το τι είπε ο κόουτς Ταυρόπουλος στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Προσεγγίσαμε το παιχνίδι λέγοντας στα παιδιά ότι θα ‘μαστε ευχαριστημένοι αν δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και δεύτερον να χαρούν το παιχνίδι. Δυστυχώς δε λειτούργησε αυτό στα μυαλά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών στο 1ο ημίχρονο. Επαναλάβαμε ακριβώς τα ίδια στο ημίχρονο και αυτό βγήκε στο 2ο και ταυτόχρονα με την όποια κούραση ίσως μπορεί να έδειξε η ομάδα του Ηρακλή και τη «φρεσκάδα» που είχαν τα δικά μας πόδια, καταφέραμε να ξεφύγουμε στο 4ο δεκάλεπτο και να φτάσουμε σε μια δίκαιη νίκη».

Για τον αυριανό (17/12) τελικό με τη ΦΕΑ: «Ο κόουτς ξέρει πάρα πολύ καλά την ομάδα της ΦΕΑ και τον προπονητή της. Είναι μια ομάδα σχετικά νέα στα μπασκετικά δρώμενα, η οποία δουλεύει πολύ σωστά, έχει νέα παιδιά, παίζουν γρήγορο κι ελκυστικό μπάσκετ. Πρέπει πάνω απ’ όλα να σεβαστούμε τη ΦΕΑ, όπως κάνουμε με όλες τις ομάδες. Αν τη σεβαστούμε και δεν την υποτιμήσουμε θα φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο της κατάκτησης του UNICEF Trophy».

Για τον Δημήτρη Βεργίνη: «Εγώ τον γνώρισα φέτος, αλλά είχα ακούσει πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν. Αυτό το παιδί κάθε μέρα ξεπερνάει τις προσδοκίες μας, αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι ο ιδανικός αρχηγός, γιατί έχει δουλέψει και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση, έρχεται πρώτος και φεύγεις τελευταίος. Αποτελεί ένα πρότυπο για τα νέα παιδιά, όλα θα πρέπει να τον κοιτούν και να παίρνουν παράδειγμα απ’ αυτόν. Είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, με τεράστιο ήθος και αυτό μπαίνει πάνω απ’ όλα».

Για το πώς ξεκίνησε αυτή η νέα προσπάθεια στον Πανιώνιο: «Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος έχει ήδη επιστρέψει. Ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι τον περασμένο Μάιο, όταν δύο παλιοί, αγνοί φίλαθλοι του Πανιωνίου, με πανιώνια αισθήματα και καταγωγή, όπου είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες και αυτοδημιούργητοι, αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν με το σύλλογο. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δε θέλουν ούτε μια συνέντευξη να δώσουν, ούτε μια φωτογραφία τους να βγει και το μόνο τους κίνητρο είναι να ξαναδούν τον Πανιώνιο εκεί που πρέπει να ‘ναι, δηλαδή στη Basket League και να μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον «να δούμε στα μάτια» τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, όπως κάναμε κάποτε. Έτσι ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια φέτος. Το «μυστικό» αυτής της απόλυτα πετυχημένης πορείας μέχρι τώρα είναι ότι όλο αυτό έχει «χτιστεί» με γνώμονα τα Πανιώνια αισθήματα, τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των διοικούντων και όχι με κίνητρο ότι βρήκαν απλά δύο ανθρώπους που έχουν λεφτά και μπορούν ν’ αγοράσουν τα πάντα.

Υπήρχε η σκέψη και υπάρχει ακόμα σε διάφορους είτε μέσα, είτε έξω απ’ την ομάδα ότι θα μπορούσαμε αμέσως να διεκδικήσουμε την άνοδό μας στη Basket League μέσω wild card, αλλά η θέληση και η διάθεση των δύο ανθρώπων δεν είναι αυτή. Θέλουμε κάθε χρόνο να κερδίζουμε την άνοδο μας με την αξία μας μέσα στο γήπεδο και βήμα-βήμα. Έτσι έχουμε ξεκινήσει μια υγιέστατη προσπάθεια, αυτό το πράγμα βγαίνει προς τα έξω, ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» αυτό το εγχείρημα. Το «Ανδρέας Βαρίκας» δυστυχώς δε μας χωράει, αλλά αυτό το γήπεδο έχουμε και σ’ αυτό παίζουμε. Ελπίζουμε του χρόνου, αν καταφέρουμε το στόχο της ανόδου στην Elite League, να βρούμε μια λύση που θα βολέψει περισσότερους φιλάθλους».

Για τα «κομμάτια» αυτής της προσπάθεια: «Πιστεύω ειλικρινά ότι για να συμβεί αυτό που συμβαίνει φέτος στον Πανιώνιο υπήρξε κάτι μεταφυσικό, μια ευθυγράμμιση πλανητών ή ότι σ’ ένα τεράστιο διαλυμένο παζλ ήρθαν όλα τα κομμάτια και μαγικά μπήκαν στη θέση τους. Από τη μία οι δύο άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους, αλλά λένε ότι δεν ξέρουν το άθλημα και το αφήνουν σε εμάς και απ’ την άλλη εμείς, εγώ, ο προπονητής και ο Φάνης (σ.σ. Χριστοδούλου). Απ’ τη στιγμή που ήρθε ο Φάνης λειτούργησε ως ένας πολύ λαμπερός «φάρος», που θα μαζέψει τριγύρω του όλους τους Πανιώνιους και επίσης σαν «κυματοθραύστης» απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική προσπάθεια, εκούσια ή ακούσια, κάποιων τρικλοποδιών».

Ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος μίλησε:

Για τη νίκη (89-77) απέναντι στον Α.Σ. Παπάγου: «Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, γιατί ο Παπάγος ήταν «ο κακός μας δαίμονας» στα τελευταία παιχνίδια. Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε», γιατί υπήρχαν παραδόσεις όπως λέγανε και το αποδείξαμε και στο γήπεδο. Ήμασταν καλύτεροι στα 40’ και τα καταφέραμε».

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία της ΦΕΑ: «Η ομάδα ζει ένα “παραμύθι” αυτήν τη στιγμή, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 5 χρόνια ήταν στα τοπικά. Αυτή η ομάδα είναι μια παρέα, νιώθουμε ο καθένας τον άλλον σαν αδερφό μας. Έχουμε ένα προπονητή που μάς πιστεύει 100%, όπως κι εμείς αυτόν. Πιστεύω από ‘κει ξεκινούν όλα, γιατί στην τελική οι παρέες “γράφουν” ιστορία. Η ομάδα δείχνει κάθε χρόνο ότι “τρυπάει” το “ταβάνι” της. Όλα αυτά οφείλονται στο ότι είμαστε τόσο πολύ αγαπημένοι και πιστεύουμε ο ένας τον άλλον».

Για το ότι κέρδισε την ομάδα που παίζει ο αδερφός του: «Είναι πολύ σημαντικό, αλλά υπάρχει και μια στεναχώρια γιατί δε μπορείς να βλέπεις τον αδερφό σου να στεναχωριέται. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι, είναι πάντα περίεργα τα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μου, αλλά είμαι στεναχωρημένος που ο Σάκης ήταν λίγο θλιμμένος στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά, δεν αλλάζει κάτι, ήμασταν 40’ αντίπαλοι και προχωράμε».

Για τον αυριανό (17/12) τελικό με τον Πανιώνιο: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο κι ένα πολύ ιστορικό σωματείο, με πολύ καλό προπονητή που σέβομαι ιδιαίτερα, μια «γεμάτη» ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, θα παίξουμε για να πάρουμε αυτό που μάς αξίζει. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι βάση του προπονητή μας με αυτά που θα μάς πει. Πιστεύω ότι αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε θα έχουμε τύχη στο παιχνίδι. Δεν πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι απλά για να παίξουμε, πάμε για να κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με το Ψυχικό (21/12): «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αυτό, αλλά κοιτάμε πρώτα τον Πανιώνιο, γιατί αυτό με το Ψυχικό έρχεται 2ο. Μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία θα ‘ναι φαβορί σ’ αυτό το παιχνίδι, έρχεται όμως στην έδρα μας και θα διεκδικήσουμε αυτό που μάς αξίζει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr