Thursday, 28 March 2024
PHARMANET
 
 

Καραλευθέρης: «Το “θέλω” μας ήταν μεγαλύτερο»

Dec 17, 2022

Η ΦΕΑ κέρδισε με 89-77 τον Α.Σ. Παπάγου και προκρίθηκε στον τελικό του UNICEF Trophy Κύπελλο Ανδρών. Ο γκαρντ των νικητών, Λευτέρης Καραλευθέρης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Γιώργο Βαλαβάνη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για το «κλειδί» της νίκης επί του Παπάγου: «Ο Παπάγου είναι μια ομάδα που σαν ΦΕΑ τη σεβόμαστε. Την έχουμε αντιμετωπίσει τρεις φορές και σε όλες έχουμε γνωρίσει την ήττα. Σίγουρα δεν είναι μια ομάδα που θα πρέπει κανείς να υποτιμήσει, είναι καθαρά ομάδα. Εμείς σαν ΦΕΑ το χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο, μια νίκη απέναντι στον Παπάγου, ειδικά με την ευκαιρία στο να βρεθείς στο ΟΑΚΑ το Σάββατο. Είναι κάτι ονειρικό για όλους. Τα ψυχικά αποθέματα κράτησαν πολύ περισσότερο, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο και τελευταίο ματς που είχαμε αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παπάγου. Το «θέλω» ήταν πολύ μεγαλύτερο και παίξαμε τελείως σαν ομάδα, οπότε κι αυτό λειτούργησε στο να φτάσουμε σε μια νίκη».

Για τη διαφορετική εικόνα τους στα δύο ημίχρονα: «Στο 1ο ημίχρονο ήμασταν αρκετά «μαγκωμένοι» και αγχωμένοι. Έπαιξαν ρόλο και οι προηγούμενες ήττες απ’ τον Παπάγο και στο δικό μου μυαλό μπήκε και το να μην ξαναγίνει για 4η φορά αυτό. Όλη η ομάδα πείσμωσε και έβγαλε τον καλύτερό της εαυτό στο 2ο ημίχρονο».

 

Για την πρόκρισή τους στον shmerin;o (17/12) τελικό: «Ασχέτως αποτελέσματος αύριο με τον ιστορικό Πανιώνιο, θα ‘πρεπε να ‘ναι ο καθένας περήφανος για τον εαυτό του και να εκτιμήσει το γεγονός ότι βρέθηκε μια ευκαιρία να παίξει μέσα στο ΟΑΚΑ. Ασχέτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να εκτιμάμε αυτήν την ευκαιρία».

Για τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος παρ’ ότι είναι μια κατηγορία κάτω από ‘μας, είναι καθαρά ομάδα Elite League. Είναι μια πολύ ιστορική ομάδα και νομίζω θα εκτιμήσουν όλοι το γεγονός ότι θα παίξουμε αντίπαλοί τους. Έχουν πάρα πολύ έμπειρους παίκτες και πήραν μια πραγματικά δύσκολη νίκη εχθές απέναντι στον Ηρακλή, που έχει κι αυτός τρομερό ρόστερ. Αύριο (17/12) είναι μια γιορτή για τη ΦΕΑ, γιατί δεν έχει ξαναδεί αυτού του είδους παιχνίδια. Είναι μια ιστορία για τη ΦΕΑ και για τον ίδιο τον παίκτη».

 

Για το αν είναι όνειρο γι’ αυτούς η ενδεχόμενη πρόκριση στο Final-8: «Φυσικά και είναι ένα όνειρο. Μετά πας καθαρά να ευχαριστηθείς το κάθε ματς. Ακόμη και 50 πόντους να χάσουμε δεν έχει καμία σημασία, όλοι θα ‘χουμε χαμόγελα στο πρόσωπό μας».

Για τους φετινούς στόχους της ΦΕΑ: «Φέτος στην Elite League πρωταρχικός στόχος είναι να μείνουμε κατηγορία. Κάναμε πολύ μεγάλο αγώνα σαν ομάδα να φτάσουμε σ’ αυτήν την κατηγορία, ασχέτως έτυχε από «σπόντα», οι ίδιοι καθορίσαμε την τύχη μας. Επειδή είμαστε και πρωτάρηδες σ’ αυτήν την κατηγορία, ξεκινήσαμε λίγο «στραβά», αλλά έχουμε αρχίσει σιγά σιγά μέσα από σερί 4 νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να βρίσκουμε ρυθμό, με πιθανή την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

Για την παρουσία τους στην Elite League για 1η φορά: «Όλες οι ομάδες είναι σίγουρα πιο έμπειρες από εμάς, αλλά ακόμη και μια ήττα είναι ένα μεγάλο μάθημα και μπορεί να ‘ναι ένα «κλειδί» για να κερδίσεις μια επόμενη αγωνιστική. Όλοι οι παίκτες, όντες μικροί σε ηλικία, ακολουθούν και «απορροφούν» όλα τα μαθήματα σαν σφουγγάρια. Πεισμώνουν στο να πάρουν ακόμα και το επόμενο παιχνίδι, δεν πτοούνται ακόμα κι από δύο διαδοχικές ήττες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr