Sunday, 20 January 2019

Κέρκυρα: Τι έχεις δώσει και ζητάς αντάλλαγμα;

Jul 21, 2018

Διαβάζοντας το κείμενο που μπορείτε να δείτε παρακάτω πραγματικά μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Η ΓΓΑ έστειλε μήνυμα οτι απο εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπαίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ στην Κέρκυρα για προπόνηση χωρίς μίσθωμα. Σαν ένας άνθρωπος που λατρεύει την Κέρκυρα και εχω αγωνιστεί πραγματικά γύρω στις 100 φορές εκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια εχω μερικα ερωτήματα. Υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ άνθρωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που να έχει επισκεφθεί το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Έχει δει μέσα τις ελλείψεις που υπάρχουν; Το πόσο δουλειά χρειάζεται για να θεωρηθεί λειτουργικό; Ας μας πει ένας ποια εργασία έγινε στο κλειστό τα τελευταία 10 χρόνια και που ωφέλησε; Οχι δυο. Μόνο μια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω οτι θεωρώ εξίσου υπεύθυνη την τοπικη αυτοδιοίκηση της περιοχής για το χάλι των γυμναστηρίων της Κέρκυρας γενικά.
Θες να ζητήσεις; Πολύ καλά κάνεις. Πες μας όμως πρώτα τι πουλάς για να ζητήσεις αντάλλαγμα. Ένα παρκέ διαλυμένο; Αποδυτήρια που δεν έχουν αλλάξει από το μπαράζ του 1984; Ούτε κουρτίνες καλά καλά στα παράθυρα ψηλά δεν βάζεις και απο την μια γωνία δεν φαίνεται αν έχει ήλιο το καλάθι.Τι παραδίδεις στην τελική για να ζητήσεις χρήματα; Οι τοπικοί άρχοντες έχουν ποτέ μιλήσει με την ΓΓΑ να τους πει κάποιος οτι εδω πρέπει να γίνουν έργα αν θες αντάλλαγμα; ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. 


Παραθέτουμε το κείμενο του Kerkyrasimera.gr

Η ΓΓΑ ζητάει συμφωνητικά & μισθώματα χρήσης

Η ΓΓΑ προ μηνός έστειλε τελεσίγραφο προς την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚΚ, με το οποίο μεταξύ άλλων την καλεί να «συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με όσα σωματεία κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και να ενημερώσει για τα έσοδα που προκύπτουν από το μίσθωμα της χρήσης».

Η επιστολή την οποία υπογράφει ο ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιος Συνοδινός είναι επανάληψη προειδοποιητικής, που είχε σταλεί τον περασμένο Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ, εκτός από την ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα χρησιμοποιούν τουλάχιστον 21 αθλητικά σωματεία (στίβου, κολύμβησης, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ, γυμναστικής, πυγμαχίας κ.α) ενώ εκεί στεγάζονται επίσης τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ , του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου & των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ΑΟ Κέρκυρα.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο, εν τούτοις, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ της «ΚΣ» κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει υπογράψει την τελευταία διετία. Βέβαια εξαιρείται η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, η οποία ως γνωστό προ διετίας είχε υπογράψει έναντι τιμήματος 140 χιλ €, από τα οποία οφείλει 64 χιλ €. Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΑΚΚ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και αποφασίστηκε να προσκληθούν τα σωματεία για να ενημερωθούν ότι «από τούδε και στο εξής η χρήση του ΕΑΚΚ δεν μπορεί να γίνεται τσάμπα».

Πάνω από 500χιλ € τα ετήσια λειτουργικά

Να σημειωθεί ότι τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚΚ υπερβαίνουν τις 500χιλ €. Από αυτά περίπου 100 χιλ € αφορούν τα έξοδα ύδρευσης, άλλα τόσα έξοδα ΔΕΗ & 100 χιλ € η προμήθεια πετρελαίου. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα συντήρησης, ενώ περίπου 140 χιλ € είναι τα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού. Το γεγονός ότι τα σωματεία, που χρησιμοποιούν το Αθλητικό Κέντρο δεν συνεισφέρουν στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, αλλά αντίθετα «δυσφορούν κιόλας, όταν υπάρχουν ελλείψεις» προβληματίζει τη διοίκηση του ΕΑΚΚ. Η οποία από την άλλη πλευρά δέχεται πιέσεις από την ΓΓΑ να «κάνει ό, τι κάνουν όλα τα άλλα Αθλητικά Κέντρα, που υπάγονται στην ΓΓΑ, όπως το Ηράκλειο και τα Γιάννινα και να τηρήσει το νόμο». Μάλιστα επειδή ακριβώς δεν παρουσιάζει έσοδα χρήσης στερείται και αντίστοιχων κρατικών επιχορηγήσεων.

Εξώδικο από την ΔΕΥΑΚ

Το ΕΑΚΚ εκτός από τα ετήσια λειτουργικά έξοδα είναι επιβαρυμένο και με παλαιές οφειλές. Η μεγαλύτερη ήταν στη ΔΕΥΑΚ, η οποία υπερέβαινε τις 350 χιλ €. Ήδη η παρούσα διοίκηση έχει εξοφλήσει τις 200 χιλ€, ωστόσο παραμένει ανεξόφλητο υπόλοιπο της τάξεως των 150 χιλ €. Αυτό είχε σαν συνέπεια η ΔΕΥΑΚ χθες να στείλει εξώδικο στο ΕΑΚΚ ζητώντας την εξόφληση της οφειλής.

Ποια σωματεία έχουν δικαίωμα χρήσης

Δικαίωμα χρήσης Δημόσιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων έχουν τα σωματεία εκείνα, που είναι νομιμοποιημένα και αναγνωρισμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα οποία οφείλουν να έχουν προπονητές με αναγνωρισμένο πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επίσης υποχρεούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα (συνήθως ετησίως) να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό χρήσης των εγκαταστάσεων μέσω του οποίου αποδέχονται τον κανονισμό λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου. Μάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία το ΕΑΚΚ οφείλει να αναρτήσει δημόσια για κάθε σωματείο ξεχωριστά ότι πληροί τις προϋποθέσεις (δηλαδή πιστοποιητικό αναγνώρισης από την ΓΓΑ και κατάσταση πιστοποιημένων προπονητών).

Μιχάλης Σταμουλάκης

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr