Α. Ιωσήφ και Γ. Διονυσόπουλος στο ΕΟΚ WebRadio για το πρωτάθλημα της Κιβωτού του Κόσμου

May 20, 2022

Η Κιβωτός του Κόσμου κατέκτησε τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας της Γ’ ΕΣΚΑ. Με αυτή την αφορμή ο πρόεδρος του συλλόγου, Αναστάσης Ιωσήφ, και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Διονυσόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

 

 

 

Ο Αναστάσης Ιωσήφ μίλησε:

Για το πώς δημιουργήθηκε η μπασκετική ομάδα της Κιβωτού του Κόσμου: «Η επιτυχία είναι όλης της Κιβωτού όλων των ανθρώπων που βοηθούν, γιατί η Κιβωτός του Κόσμου είναι μια οργάνωση κυρίως εθελοντική, οπότε όλοι συνέβαλαν σε αυτό. Ο πατέρας Αντώνιος είχε αυτήν την ιδέα, ξεκίνησε παίζοντας μπάσκετ στην πλατεία στον Άγιο Γεώργιο στον Κολωνό και όταν είδε ότι τα παιδιά μπορούν και έχουν τον αθλητισμό μέσα τους, προσπάθησε να τα εντάξει σε ένα πρωτάθλημα ώστε να γίνεται μια πιο όμορφη διαδικασία. Έτσι προσέγγισε τα πρώτα παιδιά και εντάχθηκαν σε πρωταθλήματα. Ξέφυγαν και απ’ τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τότε τα παιδιά, γιατί ήταν της πλατείας που ήταν πολύ δύσκολα και αυτό που τους ένωνε ήταν ο αθλητισμός».

Για τον σκοπό της ομάδας: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα παιδί ν’ ασχολείται με τον αθλητισμό. Γνωρίζοντας την ομάδα κάποιος, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για παιδιά με πολλές δυσκολίες και χωρίς τη δυνατότητα να παίξουν σε άλλες ομάδες. Σκοπός της ομάδας είναι να εντάξουμε τα παιδιά μας και να κοινωνικοποιηθούν, ώστε καταφέρουν να ξεφύγουν απ’ τα προβλήματά τους. Δε μένουμε μόνο στον αθλητισμό, ανάλογα με τα προβλήματα του κάθε παιδιού, βοηθάμε, οπότε είναι μια κοινωνική και φιλανθρωπική ομάδα, όχι απλά μια ομάδα μπάσκετ. Βοηθάμε και τις οικογένειές τους».

Για το κοινωνικό μήνυμα της Κιβωτού: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να βλέπουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Η Κιβωτός έχει πολλές δράσεις, αφορά πολλά άτομα και έχει τη στήριξη πολλών ανθρώπων πέρα από την περιοχή μας και την πόλη μας. Αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα και προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε αυτοί είναι παιδιά, είτε νέες μητέρες, είτε πρόσφυγες».

 

Ο Γιάννης Διονυσόπουλος είπε:

Για τη δυσκολία της διαχείρισης της συγκεκριμένης ομάδας: «Η διαχείριση είναι διαφορετική από μια επαγγελματική ομάδα. Γενικά η ομάδα έχει και πέντε μέλη που έχουν μεγαλώσει στην Κιβωτό, έχουν δημιουργήσει τις οικογένειές τους και έχουν επανέλθει και παίζουν μπάσκετ, αλλά έχουμε και παιδιά που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Εδώ δημιουργείται ένα οικογενειακό κλίμα και βάση αυτού μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όμως για εμάς το κυριότερο είναι η επικοινωνία. Μιλάμε καθημερινά με όλα τα παιδιά και πολλές φορές και με τις οικογένειές τους. Έτσι έχουμε καταφέρει όλα τα παιδιά να αγαπούν την Κιβωτό και να παρακολουθούν όλους τους αγώνες της».

Για την παρουσία έμπειρων παικτών που προσφέρθηκαν να παίξουν στην Κιβωτό: «Είναι ένα μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες. Όχι μόνο είναι ενεργοί, αλλά επιθυμούν να παίξουν σε μια ομάδα που γι’ αυτούς σημαίνει κάτι παραπάνω από το να πάνε απλά για προπόνηση ή να δώσουν έναν αγώνα μία φορά την εβδομάδα. Μέσω της ομάδας της Κιβωτού νιώθουν κι αυτοί ότι προσφέρουν στο έργο που επιτελείται και σε άλλους τομείς».

Για την καθημερινή σχέση του πατέρα Αντώνιου με την ομάδα: «Ο πατέρας Αντώνιος είναι εξαιρετικός σουτέρ, ειδικά στα τρίποντα, αν ήταν και νεότερος οπωσδήποτε θα αποτελούσε ενεργό μέρος της ομάδας! Από την άλλη, η ενασχόλησή του με το μπάσκετ είναι σχεδόν καθημερινή. Τον παροτρύνουν να παίξει μαζί τους κυρίως τα μικρότερα παιδιά κι αυτός όταν έχει χρόνο συμφωνεί αμέσως. Μέσα από τις φάσεις που γίνονται μιλάει στα παιδιά και παραλληλίζει το παιχνίδι με τη ζωή. Παρακολουθεί φυσικά και όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr