Πράσινος: «Ιδιαίτερη στιγμή το γήπεδο μπάσκετ στη Δονούσα»

May 20, 2022

Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την Δονούσα Δημήτρης Πράσινος έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

 

 

Αναλυτικά είπε:

Για τη δημιουργία του γηπέδου μπάσκετ: «Το γήπεδο μπάσκετ είναι ένα πάγιο αίτημά μας εδώ και 5-6 τουλάχιστον χρόνια και πάντα στην Ομάδα Αιγαίου, διότι αυτή η Ομάδα κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί μας φτιάχνει και ένα έργο. Για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια έφτιαξε το έργο υδροδότησης στον οικισμό Καλοταρίτισσας. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και ζητούσαμε την κατασκευή δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 που έχουμε».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν σε αυτό και τις κινήσεις τους: «Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι, επειδή το θέλαμε δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ήταν δαπανηρή η διαμόρφωση του χώρου, διότι το έδαφος ήταν πετρώδες και κατηφορικό. Γι’ αυτόν το λόγο ψάξαμε χορηγούς. Χτυπήσαμε πάρα πολλές πόρτες, γιατί η ομάδα Αιγαίου δε μπορούσε να αναλάβει και τη διαμόρφωση του χώρου. Φέτος, με τις προσπάθειες και τη συνδρομή όλων μας, βοήθησε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον οποίο ανήκουμε, και από ‘κει και πέρα ανέλαβε η ομάδα Αιγαίου και μας έφτιαξε αυτό το γήπεδο».

Για την παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου: «Ήταν κάτι μοναδικό για το νησί μας η παρουσία του. Όλο το νησί μαζεύτηκε να τον δει, κι αυτός ήταν φιλικός και προσιτός σε όλους. Τα μικρά παιδιά του ζητούσαν συνεχώς να τα σηκώσει στο ύψος του στεφανιού για να βάλουν καλάθι από κοντά. Η παρουσία ενός τέτοιου γίγαντα, μιας τέτοιας προσωπικότητας, θα μνημονεύεται για χρόνια στη Δονούσα. Τον ευχαριστούμε πολύ που συμμετείχε σ’ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή μας. Τα παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο τρέχουν να γεμίσουν το γήπεδο και παίζουν μέχρι το βράδυ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr