Νέες εξελίξεις για την προεδρία της Euroleague-Θέλουν Μποντίρογκα, πιέζει ο Μπερτομέου!

May 20, 2022

Έτσι όπως και οι μεταγραφικές φήμες για μια ομάδα ξεκινούν λίγο πριν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έτσι και στην Euroleague οι εξελίξεις για την μελλοντική προεδρία έχουν ξεκινήσει να «σκάνε» σαν…βόμβες! Τα δεδομένα αυτήν την στιγμή λένε πως ο Μπερτομέου διανύει την τελευταία του χρόνια ως το υψηλότερο κεφάλι της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα πέσει…και τόσο εύκολα.

Ένα δημοσίευμα της Mozzasport συνδέει το πάλαι ποτέ παίχτη του Παναθηναϊκού με την ανάληψη της υψηλότερης διοικητικής θέσης της Ευρωλίγκας. Από ότι προκύπτει από τα ρεπορτάζ φαίνεται να έχει πολλούς…θαυμαστές ιδιοκτήτες ομάδων. Επιπλέον, ένα έξτρα θετικό στοιχείο του Μποντίρογκα είναι πως έχει όλα τα φόντα για μια τέτοια θέση, αν συνυπολογίσει κάποιος πως έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας του. Η MozzartSport αναφέρει ότι το ενδεχόμενο αυτό αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των ομάδων, η οποία θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 25/5.

Ωστόσο, ο νυν CEO της Euroleague δεν θα…πέσει τόσο εύκολα. Είναι μια θέση που θέλει να κρατήσει πολύ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είμαι περήφανος για την πρόοδο της λίγκας και όλα αυτά που έχουμε πετύχει τα τελευταία 22 χρόνια που είμαι στο τιμόνι της διοργάνωσης. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες καμία ομάδα δεν θέλησε να με μετακινήσει. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, επιβιώσαμε των κρίσεων, αλλά σε τελική ανάλυση δε νομίζω ότι το ευρωπαικό μπάσκετ ενδιαφέρεται τόσο πολύ να μάθει για το τι θα κάνω εγώ. Είμαι ο CEO, μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό. Απ’ ό,τι ενημερώθηκα, τον περασμένο Οκτώβριο, με ψήφους 6-5, οι ομάδες αποφάσισαν να λήξει η θητεία μου στις 30 Ιουνίου. Αν αυτή η απόφαση ισχύει ακόμη, δεν μένει παρά να εφαρμοστεί. Για την ώρα συνεχίζω την δουλειά μου, προτείνω μέτρα και παίρνω αποφάσεις, οι οποίες εγκρίνονται από τις ομάδες-μετόχους. Αυτές θα αποφασίσουν και για την δική μου μοίρα. Αν υπάρχει κάτι που με χαροποιεί είναι ότι σε 22 χρόνια, μόλις δύο φορές χρειάστηκε να ψηφίσουμε για δύο ζητήματα. Όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις ήταν ομόφωνες κι αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία.»

Τέλος, στο θέμα των ρωσικών ομάδων φαίνεται να είναι αρκετά…αρνητικός. «Η απόφαση του Δ.Σ. αποτελεί θέμα χρόνου. Ωστόσο, φαντάζει μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να παίξουν την επόμενη χρονιά. Και αυτό έχει να κάνει με την πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε η κυβέρνηση της χώρας του, η οποία ενεργοποιεί τον όρο της ανωτέρας βίας (σ.σ.: force majeur). Πως μπορούμε να αναγκάσουμε τα κράτη που έχουν εναντιωθεί στον πόλεμο, να υποδεχθούν ομάδες από την Ρωσία στα εδάφη τους; Η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέτοχος και εννοείται ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου της στο board. Οι δύο θέσεις που θα προκύψουν από το συμβόλαιο της αλλά και από την VTB League, θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας της wild card.». Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Wild Cards θα δοθούν σε ομάδες από την Ισπανία, την Τουρκία αλλά και την Αδριατική Λίγκα, χωρίς να είναι ακόμα γνωστές οι ομάδες που θα τις πάρουν.

Ορέστης Στυλιανόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr