Friday, 29 March 2024
PHARMANET
 
 

Ομπράντοβιτς: «Κάποια πράγματα στην Παρτιζάν είναι ασύγκριτα πιο όμορφα απ' ότι περίμενα»

Apr 14, 2022

Οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
Για τη σημασία του πρώτου τίτλου του ως προπονητής της Παρτιζάν το 1992. Σήμαινε πολλά! Δεν υπάρχει δίλημμα ως προς αυτό, καθόρισε τη μοίρα όλων όσοι είχαμε εμπλοκή σε αυτή την επιτυχία. Είχα πολλές προτάσεις να εργαστώ στο εξωτερικό μετά από εκείνη τη σεζόν, αλλά ο λόγος που δεν αποδέχθηκα κάποια ήταν το γεγονός πως ήθελα να δουλέψω με τον Άτσα Νίκολιτς για ακόμη μια σεζόν. Είχα πει στη διοίκηση τότε να δώσει το πριμ για την επίτευξη τον στόχων στα παιδιά, εγώ δεν πήρα χρήματα, ούτε πληρώθηκα ποτέ τον μισθό μου. Ήμουν απλήρωτος. Ποιος ξέρει τι θα γινόταν, αν δεν υπήρχε αυτό το οικονομικό πρόβλημα στον σύλλογο. Συνέβη όμως».

Για το πώς νιώθει για την επιστροφή του στην Παρτιζάν: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως κάποια πράγματα είναι ασύγκριτα πιο όμορφα απ' ό,τι περίμενα. Ζω καταστάσεις, που πραγματικά έχουν νόημα. Η ευτυχία και η ευχαρίστηση να ζω ξανά στη χώρα μου και να έχω την ευκαιρία να περνάω χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω τα προηγούμενα χρόνια είναι κάτι που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο και με γεμίζει, όπως ότι δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Η Παρτίζαν είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους νεαρούς παίκτες στο δυναμικό της. Καμία άλλη σε Euroleague ή Eurocup δεν έχει κάτι αντίστοιχο, αφού ουδείς παίκτης μας είναι πάνω από 28 ετών. Μου αρέσει αυτό, ξέρω πως είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο».

Για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται στην Παρτιζάν: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το επιτελείο που έχω μαζί. Είμαι χαρούμενος για το πώς δουλεύουν όλοι, πώς συμπεριφέρονται, πόσο αφοσιωμένοι είναι σε αυτό. Όπως αντίστοιχα, η συνεργασία που έχω με τον Ζόραν Σάβιτς και τον Όστογια Μιχάιλοβιτς είναι σπουδαία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διοίκηση μού επιτρέπει να αφοσιώνομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, οπότε αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί όλες τις πλευρές».

Για την φετινή σεζόν: «Είμαστε στην πιο σημαντική φάση της σεζόν. Έχουμε μπροστά την έναρξη των playoffs στην ΑΒΑ Liga και το Eurocup, στο οποίο κάθε αγώνας είναι ζωής και θανάτου. Μόνο για ένα πράγμα δεν είμαι ικανοποιημένος φέτος, για τον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα. Όποιος παρακολουθεί όμως τους αγώνες της Παρτίζαν μπορεί να αντιληφθεί πόσο διαφορετικά είναι πλέον τα πράγματα σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Κι αυτό είναι κάτι ευχάριστο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr