Saturday, 19 October 2019

«Ο Παππάς είναι έτοιμος αλλά από αυτόν εξαρτάται το πότε θα επιστρέψει, σε αυτά δουλέψαμε με τον Καλάθη»

Aug 14, 2019

Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε φέτος διακοπές. Προτίμησε, να ταξιδέψει ως την Αμερική προκειμένου να αποκαταστήσει το εγχειρισμένο γόνατό του από τον τραυματισμό ώστε να επιστρέψει γρηγορότερα στην ενεργό δράση.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού δούλεψε πολύ σκληρά για τρεις εβδομάδες με τον εξαιρετικό προπονητή φυσικής κατάστασης, Τζεφ Χιγκέρα, ο οποίος αναλαμβάνει παίκτες του ΝΒΑ, NFL, μπέιζμπολ και φαίνεται πως είναι σχεδόν έτοιμος να επανέλθει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Basket247 επικοινώνησε με τον personal trainer, ο οποίος τόνισε ότι δεν περίμενε να αναρρώσει τόσο γρήγορα. Επίσης, αναφέρθηκε στο κομμάτι που έκανε focus τόσο στον Νίκο Παππά όσο και στον Νικ Καλάθη τον οποίο γνωρίζει εδώ και 18 χρόνια.

 

Αρχικά, πως είναι το γόνατο του Νίκου Παππά μετά από τρεις εβδομάδες όπου ήταν και το πρόγραμμα σας;

«Ναι, το πλάνο που είχαμε ήταν για τρεις εβδομάδες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Παππάς έκανε τεράστια πρόοδο και μοιάζει πολύ δυνατός. Δουλέψαμε στην ταχύτητα, την έκρηξη και μοιάζει να πατάει πολύ καλά».

Είναι δηλαδή, καλύτερα το γόνατό του από αυτό που θα περίμενες;

«Όταν τον είδα πρώτη φορά μου είπε πως το γόνατό του είναι στο 100% έτοιμο και είναι ίδιο με το υγιές. Έτσι, τον πίεσα πάρα πολύ και τώρα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που υπολόγιζα στην αρχή. Ήθελα και ‘γω παρά πολύ να γυρίσει καλύτερος κυρίως για την αυτοπεποίθησή του. Ήθελα να μπορεί να τρέχει και να πηδάει ξανά».

 

 

Τι είδους προπόνηση κάνατε και πόσες φορές την ημέρα;

«Κάναμε παρά πολύ διατάσεις και βάρη. Επίσης, εστιάσαμε στο άλμα, στο τρέξιμο στις αλλαγές κατεύθυνσης, ώστε να αποκτήσει την άνεση πως μπορεί να τα κάνει ξανά. Τώρα, όσον αφορά τη προπόνησή του, ήταν Δευτέρα έως Σάββατο από δυο φορές τη μέρα. Μαζί του εγώ έκανα το κομμάτι της φυσικής κατάστασης ενώ με άλλον προπονητή δούλευε αποκλειστικά στο μπάσκετ».

Θα είναι 100% έτοιμος για την προετοιμασία ή θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για λίγο καιρό ακόμη;

«Η ετοιμότητα οφείλεται καθαρά στον Παππά και στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως θα πάρουν μια απόφαση βασισμένη σε αυτό, δηλαδή αν είναι ο ίδιος έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο θα ενταχθεί με το υπόλοιπο σύνολο».

Νιώθει κάποιον φόβο με δεδομένο πως υπήρξε ίδιος τραυματισμός και στο παρελθόν;

«Ελάχιστα. Από τη στιγμή όμως που ξεκινήσαμε έχει βρει ξανά την αυτοπεποίθησή του. Δουλέψαμε σε όλα ακόμη και στο καρδιαγγειακό και μάλιστα πολύ σκληρά. Γι΄αυτό πιστεύω πως δεν νιώθει πολύ φόβο».

 

 

«Ο Νικ Καλάθης είναι ρομπότ, θέλει να ηγηθεί και είναι σημαντικό γι’ αυτόν».

 

Φυσικά, ο Χιγκέρα δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον Νικ Καλάθη, που γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Τον αποκάλεσε ρομπότ αλλά και δουλευταρά. Μιλώντας για τον αρχηγό των «πρασίνων» αναφέρθηκε στο πλάνο που είχε γι’ αυτόν μετά τη δύσκολή φετινή σεζόν αλλά και το αν μπορεί να ηγηθεί και της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού ξανά, δεδομένου της κούρασης που υπάρχει.

Αρχικά κόουτς, ποιο ήταν το πλάνο για τον Νικ Καλάθη ο οποίος προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά;

«Καταρχήν, ο Καλάθης είναι… δουλευταράς. Όπως ξέρουν όλοι ο Νικ έπαιζε πάρα πολύ τη φετινή σεζόν. Έτσι δεν εστιάσαμε τόσο στο μπασκετικό κομμάτι όσο στο να επιστρέψει στην Ελλάδα πιο δυνατός, πιο εκρηκτικός. Δηλαδή επικεντρωθήκαμε σε πράγματα που δεν μπορούσε να δουλέψει κατά τη διάρκεια της σεζόν».

 

 

Πιστεύεις, έχει τις δυνάμεις να ηγηθεί της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο;

«Ναι. Ο Καλάθης μπορεί να το κάνει αυτό παρά τη δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα υπόλοιπα παιδιά, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει τόσα πράγματα και να παίζει όσο στον Παναθηναϊκό».

 

 

Και μετά από όλο αυτό, θα έχει κουράγιο να παίξει και με τον Παναθηναϊκό ακόμη μια απαιτητική χρονιά;

«Ο Καλάθης είναι… ρομπότ. Θα το κάνει και θα ηγηθεί. Αντέχει. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν είναι ηγέτης και θα είναι»!

 

Γιάννης Λέκος

 

leivadas banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr