Birmingham Rovers: Η ομάδα μπάσκετ που ενώνει όλο τον κόσμο! (pics)

Jan 01, 2022

Το μπάσκετ δεν είναι απλά ένα άθλημα αλλά ένα μέσο που ενώνει ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη της γης. Ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες και τρόπο ζωής, άλλα ήθη και έθιμα, την δίκη τους ιδιαίτερη κουλτούρα.

 

 

Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα της δημιουργίας των Birmingham Rovers! Το νεοσύστατο κλαμπ που εδρεύει στην δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Αγγλίας, το Μπέρμιγχαμ, ιδρύθηκε από δύο Έλληνες και συγκεκριμένα τον Θοδωρή Τσιακαλάκη και τον Λεωνίδα Τσιάρα. Το Sports Vinyl ήρθε σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των Rovers για να μάθει περαιτέρω πληροφορίες.

Αρχικά, ο Θοδωρής Τσιακαλάκης μίλησε για το πως ξεκίνησε η ιδέα του κλαμπ: “Οι Birmingham Rovers δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας και ουσιαστικά οι ιδρυτές του είμαι εγώ και ο Λεωνίδας Τσιάρας. Παλαιότερα παίζαμε σε μία άλλη ομάδα μπάσκετ, στην οποία όμως δεν γνωρίζαμε προσωπικά κάποιον απ’ τους συμπαίκτες μας. Ήταν κάπως απρόσωπο όλο αυτό. Θυμάμαι να λέμε κατά την διάρκεια των αγώνων ποσό ωραίο θα ήταν να έχουμε την δίκη μας ομάδα και να παίζουμε με τους φίλους μας. Τελικά, η ιδέα έπεσε στο τραπέζι και την κάναμε πράξη! Μάλιστα, σε μια χώρα που είναι ποδόσφαιροκρατούμενη και το μπάσκετ βρίσκεται χαμηλά στις επιλογές του κόσμου. Θεωρώ ότι υπάρχει… κενό στο μπάσκετ στην Αγγλία, παρότι η πρώτη ύλη είναι σε υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον σωματικά. Για να καταλάβετε, υπάρχουν παιδιά με εξαιρετική σωματοδομή που δεν έχουν πιάσει ποτέ στην ζωή τους μπάλα μπάσκετ”.

Και συνέχισε: “Η κεντρική ιδέα του ονόματος της ομάδας είναι καταρχάς ότι το μπάσκετ ενώνει τον κόσμο από διαφορετικά μέρη της γης, εξού και η λέξη Rovers. Το ρόστερ του κλαμπ απαρτίζεται από παίκτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Συγκεκριμένα, έχουμε αθλητές από Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Τουρκία, Ιαπωνία, Ουγκάντα, Εσθονία και Μονσεράτ. Αγωνιζόμαστε στην 2η κατηγορία του West Midland Region και στόχος μας είναι δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά νεαρής ηλικίας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αφήνοντας στην άκρη τυχόν αρνητικές επιρροές. Και εγώ και ο Λεωνίδας, παράλληλα με την ομάδα, έχουμε τις δουλειές μας. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός και ο Λεωνίδας λέκτορας οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Άστον. Το σύνθημα ή μάλλον το… μότο της ομάδας είναι: “We are Rovers””.

Έπειτα, ο Τσιακαλάκης αναφέρθηκε στον προπονητή της ομάδας αλλά και τον φιλανθρωπικό οργανισμό που τους στηρίζει: “Προπονητής μας είναι ο Νίκος Σαχινόπουλος, με τον οποίο έχουμε κοινό όραμα για το πως θα πρέπει να τρέξει μια ακαδημία μπάσκετ βασισμένη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο Νίκος έχει εμπειρία στο να δουλεύει με νέα παιδιά γιατί ήταν χρόνια προπονητής στον Ιωνικό και τα τμήματα υποδομής τού, όπως και στον Παναθηναϊκό. Από τις 20 Δεκεμβρίου θεωρούμαστε εταιρεία κοινοτικού συμφέροντος. Χορηγός της ομάδας είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός Sport 4 Life UK, ο οποίος έχει στόχο να προετοιμάσει παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 11 και 29 ετών, προκειμένου να ενταχθούν σε σχολικό και επαγγελματικό πλαίσιο αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες τους μέσω του αθλητισμού. Ο χορηγός ήταν προσωπική επιλογή γιατί θεωρώ ότι έχουμε κοινό όραμα για τον αθλητισμό και την ένταξη των νεαρών παιδιών στην κοινωνία”.

Τέλος, ο Λεωνίδας Τσιάρας μίλησε για το όραμα των Rovers: “Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να τρέξει η ακαδημία μας από το προσεχές καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του κόουτς, Σαχινόπουλου και να δημιουργηθούν υποδομές για νέους αθλητές, που θα έχουν στόχο την συμμετοχή τους στο NBL (National Basketball League) τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, προετοιμάζουμε το πρώτο μας Summer Camp με μία ιδιαίτερη συνεργασία από την Ελλάδα”.

 

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη και με ένα κλικ εδώ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "BIRMINGHAM ROVERS"

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "STAFFORD ROVERS 4 ROVERS 00 ROVER 22 FIERS"

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Το basket247.gr(όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.basket247.gr