
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς σε δηλώσεις του τα έβαλε τη διακοπή λόγω του «παραθύρου» των προκριματικών του Eurobasket, τονίζοντας πως η Μπασκόνια επηρεάστηκε κι έχασε τον ρυθμό της.
Υπενθυμίζουμε πως η ισπανική ομάδα έμεινε χωρίς παιχνίδι λόγω των εθνικών ομάδα από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «El Correo»:
«Αυτό το διάλειμμα μάλλον μας πλήγωσε πολύ. Χάσαμε τη συνέχεια της δουλειάς με κάποιους παίκτες που ήταν εκτός. Κάποιοι παίκτες είχαν σίγουρα κάποια χαλάρωση, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε σε καλή στιγμή γιατί παίζουμε παιχνίδια που κρίνουν τη σεζόν», είπε ο Ιβάνοβιτς μέσω του.
Αυτή είναι η ομάδα που έχουμε, έχει καλά και κακά. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Αλλά αυτή είναι μια επιθετική ομάδα, το κύριο όπλο της είναι το τρίποντο. Στα τελευταία παιχνίδια, σουτάρουμε πολύ άσχημα, σε κακές καταστάσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα, με την ποιότητα που έχουμε στην επίθεση.
Μια νίκη σε οποιοδήποτε από τα δύο εναπομείναντα ματς θα εξασφαλίσει στην Μπασκόνια μια θέση στα play-in. Με τις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βίρτους, αμφότερες εκτός έδρας, η νίκη δεν είναι δεδομένη.
Αν καταφέρουμε να παίξουμε ως ομάδα και να έχουμε τον χαρακτήρα που είχαμε πριν από την ανάπαυλα, μπορούμε να παίξουμε εναντίον όλων. Αν όχι, θα είναι δύσκολο».




