Μια ακόμη ομάδα της οικογένειας της EuroLeague φέρεται να πρόκειται να αλλάξει διοργάνωση ενόψει της επερχόμενης σεζόν.
Σύμφωνα με την La Provincia, η φετινή φιναλίστ του EuroCup, Γκραν Κανάρια, θα αποχωρήσει από το EuroCup και θα συμμετάσχει στο FIBA Basketball Champions League (BCL) για τη σεζόν 2025–26.
Η Γκραν Κανάρια θα γίνει η τέταρτη ισπανική ομάδα που θα εξασφαλίσει μια εγγυημένη θέση στο BCL της επόμενης χρονιάς, μαζί με τις Τενερίφη, Μαλαγα, Μπανταλόνα οι οποίες αγωνίστηκαν επίσης στο EuroCup 2024–25.
Η La Provincia αναφέρει ότι η Γκραν Κανάρια πιστεύει ότι η Euroleague Commercial Assets (ECA) δείχνει περιορισμένη δέσμευση στο EuroCup.
Το μόνο κίνητρο που παρουσίασε η EuroLeague ήταν η αύξηση των χρηματικών επάθλων ανά γύρο πλέι οφ – μια προσφορά που ο σύλλογος θεώρησε ανεπαρκή για να δικαιολογήσει τη συνέχιση της διοργάνωσης.
Στο αποκορύφωμά της έφτασε η Γκραν Κανάρια το 2023, κερδίζοντας το EuroCup και κερδίζοντας το δικαίωμα να αγωνιστούν στην EuroLeague. Ωστόσο, ο σύλλογος αρνήθηκε να συμμετάσχει λόγω οικονομικών περιορισμών.
Η μόνη εμφάνιση της ομάδας στην EuroLeague ήταν τη σεζόν 2018–19, τερματίζοντας 14η από τις 16 ομάδες με ρεκόρ 8–22.





