Ο προπονητής του Μ.Γ.Σ. Γέφυρας (National League 1), Θωμάς Κωστόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:
Για την παραμονή του στην ομάδα και τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά πέρυσι για την ομάδα. Εγώ πήγα προς το τέλος της σεζόν, η ομάδα είχε κάποια προβλήματα, ήταν σε μια επικίνδυνη ζώνη. Ήταν προς τα κάτω. Καταφέραμε, ωστόσο, να αποφύγουμε τα play-out και από νωρίς με τους διοικούντες είπαμε να συνεργαστούμε και φέτος. Eίχαμε μια πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας και γι’ αυτό δεν άργησε να έρθει η ανανέωση. Σαν στόχο βάλαμε την είσοδό μας στα play-offs και, από ‘κει και πέρα, να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε και από νωρίς τον σχεδιασμό της ομάδας. Ξεκινήσαμε με τα παιδιά που ήταν ήδη στο ρόστερ, για το ποια θα μείνουν και ποια θα φύγουν. Στη συνέχεια φέραμε και κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά και κάποια νέα παιδιά. Θέλουμε να κάνουμε μια μίξη φέτος με έμπειρα αλλά και νέα, που θα προσπαθήσουμε να τα αναδείξουμε μέσα από την ομάδα».
Για το σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο σχεδιασμός: «Έχουμε συμφωνήσει με επτά παίκτες αυτήν τη στιγμή, οπότε μάς μένουν άλλοι πέντε για τη δωδεκάδα. Είναι να κλείσουμε και 2-3 άλλα παιδιά που είναι ν’ ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και να τους δίνουμε τη φιλοδοξία να μπουν να παίξουν».
Για το ότι πλέον φτιάχνει ο ίδιος το ρόστερ: «Πέρυσι προσαρμόστηκα με βάση το υλικό που είχα, σε ένα μπασκετ που δε μου άρεσε και τόσο, αλλά έπρεπε να το παίξουμε για να πάρουμε τις νίκες. Φέτος έχω πάρει παίκτες που ταιριάζουν πάρα πολύ στην αγωνιστικό μου στυλ και νομίζω θα βγάλουμε πράγματα από την αγωνιστική μου φιλοσοφία. Θεωρώ ότι με 1-2 προσθήκες ακόμα που περιμένω να κλεισουν στην ομάδα θα είμαστε 100% στο επίπεδο του μπάσκετ που θέλω να παίξουμε».
Για τη φιλοσοφία της ομάδας τη νέα χρονιά: «Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι στο σύγχρονο στυλ του αθλήματος, στο πιο γρήγορο και πιο αθλητικό. Εμένα μού αρέσει πάρα πολύ το μπάσκετ που βασίζεται πολύ σε δημιουργία, σε pick-and-roll, σε τέτοιες καταστάσεις, να είμαστε σκληροί στην άμυνα, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που θα μπορεί να πάρει ριμπάουντ, να μπορεί να τρέξει, αλλά να βγάζει παράλληλα και κάτι πολύ ωραίο για τον κόσμο που έρχεται να τη δει. Τέλος, θέλω να εξελίξουμε και κάποια νέα παιδιά, που είναι αυτό το οποίο λείπει από το ελληνικό μπάσκετ αυτήν την περίοδο».
Για την προτίμησή του για το ποιό είναι το πιο ελκυστικό στυλ παιχνιδιού για τον ίδιο: «Ως θεατής, πιο ελκυστικό είναι το γρήγορα μπάσκετ, αλλά, σαν μπασκετικός, μου αρέσει μια δημιουργία, μια σκεψη, μια τακτική ανάλυση του τι κάνουμε. Εγώ θέλω να παίζουμε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Να υπάρχει μια γρήγορη ανάπτυξη, μια δημιουργία, αλλά όχι βιασύνη».





