HomeΑρθρογραφίαΤοπικαΑ1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων- Αστράκα Ιωαννίνων 70-54

Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ: Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων- Αστράκα Ιωαννίνων 70-54

ΑΓΣ Ιωαννίνων και Αστράκα Ιωαννίνων συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σιδέρης Καραδήμας” με τους παίκτες του Μιχάλη Στμαουλάκη να επικρατούν άνετα με 70-54 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.

Από 16 πόντους σημείωσαν Καραγιάννης και Τσατάλας για λογαριασμό των νικητών. Από την Αστράκα 17 είχε ο Βαμβουρέλλης και 11 ο Τάσσος.

Να επιβάλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα επεδίωξε ο ΑΓΣΙ και μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο (9-7) κατάφερε με επιμέρους 15-2 να ξεφύγει με 24-9 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Η διαφορά ανέβηκε σε μεγαλύτερα επίπεδα στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +20 (29-9) έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, την ίδια ώρα που η Αστράκα αντιμετώπιζε δυσκολίες επιθετικά (37-19 στο 17΄). Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε στο 40-24.

Στο ίδιο μοτίβο και το τρίτο δεκάλεπτο με τον ΑΓΣΙ να είναι κυρίαρχος στο παρκέ του “Σιδέρης Καραδήμας” ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση (55-33 στο 30΄) και τα τελευταία 10 αγωνιστικά λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το τελικό 70-54 έδωσε στον ΑΓΣΙ την πρώτη φετινή νίκη ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Στο τέλος του αγώνα δημιουργήθηκε ένταση με την εξέδρα με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Τσατάλας και Ταλασίδης απο μεριάς νικητών.

Τα δεκάλεπτα: 24-9, 40-24, 55-33, 70-54

Διαιτητές: Γκούμας-Παππά

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Σταμουλάκης): Παδιός Δ. 3(1), Κρικώνης 7, Καραγιάννης 16(2), Τσατάλας 16(1), Κασόλας 8, Κοντός, Τάσσος 3(1), Μακρής-Δερέκας, Αμαριωτάκης 4, Ταλασίδης 3, Παπαζυγούρας 8, Μπαζάκας 2

Αστράκα Ιωαννίνων (Καρατζένης): Παπαλουκάς 2, Νυφαντής 6(1), Πέιος 5(1), Μάστορας 2, Βαμβουρέλλης 17, Τάσσος 11(1), Πόθος 4, Ντάφλος 3, Κέφης, Τσουκανέλης 2, Κόρδας 2

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ