HomeEuroleagueΑταμάν: «Μέλος του τιμ της Μακάμπι μού είπε 'θα δεις στο Ισραήλ,...

Αταμάν: «Μέλος του τιμ της Μακάμπι μού είπε ‘θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφερε στα ίσια τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη νίκη της ομάδας του στο Game 2.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, δεν ξέρω ποιος, μου είπε ‘θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πωλητής. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα.

Παρακαλώ EuroLeague αν θες να με τιμωρήσεις καλώς, αλλά γιατί βγάζεις ανακοίνωση εις βάρος μου. Το κλαμπ έβηαλε μια ανακοίνωση κόντρα στη EuroLeague κάντε μια ανακοίνωση κόντρα στο κλαμπ. Δεν έκανα κάποια κριτική στον οργανισμό. Απλά μίλησα για τους διαιτητές και στο μέλλον αν γίνει κάτι θα μιλήσω για τους Έλληνες διαιτητές.

Αν υπάρχει κάποια ποινή “οκ” αλλά γιατί να βγάλουν ανακοίνωση εις βάρος μου. Δεν είμαι ηλίθιος. Απλά ήθελα να μοιραστώ γιατί ήμουν οργισμένος με τους Έλληνες δημοσιογράφους».

Για το ματς: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Υπάρχει μία πραγματικότητα ότι η Μακάμπι είναι μία πολύ καλή επιθετική ομάδα. Στην πρώτη περίοδο δεν βάλαμε αρκετή πίεση στη μπάλα, ειδικά εναντίον του Λορέντζο Μπράουν, τους αφήσαμε να σκοράρουν 28 πόντους. Αλλά ξεκινώντας στη δεύτερη περίοδο, ειδικά όταν ο Σλούκας μπήκε στο παιχνίδι, ξεκινήσαμε να παίζουμε εξαιρετική άμυνα.

Μπορεί ο Σλούκας σήμερα επιθετικά να ήταν τέλειος, ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, αλλά και στην άμυνα έβαλε πίεση στον Λορέντζο Μπράουν και βελτιώσαμε την επιθετικότητά μας. Ο Παπαπέτρου έκανε καλή δουλειά στην άμυνα απέναντι στον Μπόνζι Κόλσον, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του πρώτου παιχνιδιού που χάσαμε. Μετά πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ξεκινήσαμε να παίζουμε χωρίς πανικό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίζαμε με πανικό, επειδή στην επίθεση σκόραραν κάθε φορά. Στην άμυνα πανικοβληθήκαμε, αλλά μετά από αυτό ελέγξαμε το παιχνίδι. Μετά, αν εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια που ο Σλούκας ήταν εκτός, κάναμε κάποια ντροπιαστικά λάθη και τους αφήσαμε να επιστρέψουν. Αλλά μετά με τον Σλούκα στο παρκέ, ελέγξαμε το παιχνίδι, δείξαμε την ποιότητα και τη διαφορά των δύο ομάδων όταν όλα στο παρκέ ήταν σωστά».

Για τον Σλούκα: «Πριν έρθω δούλεψα με σταρ στις προηγούμενες ομάδες μου και επίσης ο Σλούκας ήταν ένας σταρ πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Όλοι τον σέβονται στην Ευρώπη, δείχνει την ποιότητά του και σήμερα έκανε ένα ματς καριέρας. Δεν τίθεται ερώτημα σχετικά με την ποιότητα του Σλούκα, αλλά περισσότερο από την ποιότητα είναι η ηγεσία. Είναι ένας ηγέτης που μου αρέσει και σήμερα έδειξε την ποιότητά του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να παίζεις Final Four, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τον τίτλο. Χρειάζεσαι παίκτες-σταρ με σπουδαία νοοτροπία».

Για το τι περιμένει στα επόμενα παιχνίδια για την πρόκριση: «Είναι τα playoffs. Είδαμε ότι σε άλλα παιχνίδια και σε άλλες σειρές ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν μετράει τόσο πολύ, επειδή τελικώς παίζεις το παιχνίδι, οπότε είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, όπως σήμερα μετά τη δεύτερη περίοδο, να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση.

Ελπίζω ότι κάποιοι παίκτες που σήμερα έπαιξαν χαμηλότερα από τις συνηθισμένες τους εμφανίσεις θα ξεκουραστούν αυτές τις τρεις μέρες, θα προετοιμαστούν πνευματικά και σωματικά για αυτά τα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κερδίσαμε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

Έχουμε το ρεκόρ της ιστορίας του Παναθηναϊκού σε νίκες κανονικής περιόδου στη EuroLeague, οπότε πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε τα ματς».

Για το αν θα προσπαθήσει να πάρει περισσότερα πράγματα και από τους υπόλοιπους παίκτες: «Δεν κάνουμε ποτέ στρατηγική για να μοιράσουμε λεπτά στους παίκτες. Είναι η αίσθηση του προπονητή στο γήπεδο και ό,τι χρειάζομαι εκείνη την ώρα χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ καλά αυτές τις αλλαγές, κάποιες φορές πηγαίνουν καλά, κάποιες όχι, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε εδώ. Μιλήσαμε για τα πολλά λάθη που κάναμε, χάσαμε βολές, κάναμε λάθη στα τελευταία λεπτά. Μιλήσαμε για πολλές λάθος αποφάσεις».

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ