Για την τοξικότητα και τα πρωτοφανή επίπεδα που φτάνει στη διάρκεια των τελικών μίλησε ο Εβάν Φουρνιέ σε vidcast (Upset Media) στη Γαλλία. Ο 33χρονος άσος του Ολυμπιακού επέρριψε ευθύνες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ τόνισε πως ό,τι συμβαίνει δυσφημεί το ελληνικό μπάσκετ.
«Αυτή η αντιπαλότητα είναι απίστευτη. Υπάρχει ένα τοξικό περιβάλλον ανάμεσα στις δύο ομάδες και, ειλικρινά, είναι εντυπωσιακό. Είναι κρίμα γιατί το ελληνικό μπάσκετ υποφέρει εξαιτίας αυτού. Οι τελικοί είναι καταπληκτικοί ως διοργάνωση, αλλά κατέληξαν να γίνουν μια δικαστική διαμάχη, μια μάχη μέσα στο παρκέ, πίεση προς τους διαιτητές, ενώ ακόμη και σπίτια διαιτητών βανδαλίστηκαν. Αυτή η σειρά θα έπρεπε να αποτελεί τη βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ και τελικά μετατράπηκε σε ένα απόλυτο χάος», τόνισε και πρόσθεσε:
«Δεν ξέρω από πού ξεκίνησε όλο αυτό. Μισούνται εδώ και τόσο πολύ καιρό που πλέον δεν ξέρεις καν ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχει μια μακρά ιστορία που εγώ δεν γνωρίζω. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δεν είναι καλή. Όλα περιστρέφονται γύρω από τις προκλήσεις και τις προσβολές. Η σειρά αρχίζει και όλοι είναι ήδη εξαγριωμένοι. Οι φίλαθλοι έρχονται και μας ζητούν να νικήσουμε, αλλά δεν πρόκειται μόνο για μπάσκετ• θέλουν να συντρίψουν την άλλη ομάδα. Ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού».
Όταν έκανα αυτή τη χειρονομία, η γυναίκα μου έμεινε σοκαρισμένη· μου είπε ότι δεν με είχε ξαναδεί έτσι. Και είναι αλήθεια. Για να καταλάβετε το πλαίσιο: είσαι εσύ απέναντι σε 20.000 άτομα που σε προσβάλλουν, και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Και τότε, έγινε ένα πραγματικά μεγάλο λάθος εναντίον μου, και έχασα τον έλεγχο. Ήθελα να τσακωθώ με κάποιον, και είδα τους οπαδούς δίπλα στο γήπεδο που φώναζαν: “Έλα, ας τσακωθούμε”. Έτσι, μου έσπασε το φρένο, και έκανα αυτό που έκανα. Και αυτό συνέβη ξανά με τον Τάιρικ Τζόουνς. Και για μένα, αυτή είναι ευθύνη όσων είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση. Όταν δύο παίκτες είναι τόσο εξαγριωμένοι και έτοιμοι να τσακωθούν, στο 90% των περιπτώσεων το εννοούν, γιατί εκείνη τη στιγμή είναι γεμάτοι αδρεναλίνη. Πρέπει να τους χωρίσεις. Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να τους επιβλέπει. Αν συναντηθούν ξανά, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Και δυστυχώς αυτό συνέβη».





