Το βράδυ της Τρίτης (13/10) ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μυθική και ιστορική ανατροπή στη «Roig Arena», με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν από το -28 και να λυγίζουν τη Βαλένθια στην παράταση με το εντυπωσιακό 102-97 για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Απόλυτος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Ζαν Μοντέρο, με τον Δομινικανό γκαρντ να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην πρώην ομάδα του, οδηγώντας το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ένα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα.
Ο 23χρονος εκρηκτικός άσος βρέθηκε στο παρκέ για 30:50′ και μέτρησε 26 πόντους με 7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 9/10 βολές, μαζεύοντας παράλληλα 5 ριμπάουντ και μοιράζοντας δύο ασίστ για τρία λάθη.
Η εκπληκτική του αυτή εμφάνιση του επέτρεψε να συγκεντρώσει 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να κερδίσει το βραβείο του MVP της πέμπτης αγωνιστικής, όντας ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που κερδίζει φέτος το εν λόγω βραβείο.
Αναλυτικά οι MVPs των αγωνιστικών:
1η: Κάρλικ Τζόουνς 33 PIR
2η: Ελάιτζα Μπράιαντ 31 PIR
3η: Ελάιτζα Μπράιαντ 40 PIR
4η: Ματίας Λεσόρ 30 PIR
5η: Ζαν Μοντέρο 35 PIR




