
Έτοιμος για τη δεύτερη σερί νίκη και πέμπτη συνολικά στον όμιλο του Eurocup είναι ο Άρης που τίθεται αντιμέτωπος σήμερα (19/12, 19:00) με την Τουρκ Τέλεκομ στην «Ankara Arena» της Άγκυρας για τη 12η αγωνιστική.
Σημειώνεται πως για την Τουρκία δεν ταξίδεψαν οι τραυματίες Ίσμαελ Σανόγκο, Δημήτρης Κατσίβελης και Ανδρέας Καλόγηρος έμειναν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Σίλβιο Ντε Σόουζα θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Άγκυρα, λόγω του ότι του ζητήθηκε μία έξτρα βίζα για να εισέλθει στην πόλη.
Κατά την αποψινή αναμέτρηση, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο για λογαριασμό του «Αυτοκράτορα» ο Τζόναθαν Σταρκ που αντικαθιστά τον αποχωρήσαντα Μάρκους Καρ.
Ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων», Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε για τον αγώνα:
«Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία αναφορικά με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της, δείχνει μία εντελώς διαφορετική εικόνα τις τελευταίες 15-20 μέρες, συγκριτικά με το πρώτο μέρος της σεζόν. Βρίσκονται σε καλό ρυθμό, με καλή ψυχολογία και το ότι τους αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μ’ αυτό το μομέντουμ, κάνει την προσπάθεια ακόμα πιο δύσκολη.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας, λόγω των τραυματισμών, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε να ματσάρουμε την ενέργειά τους και να κοντρολάρουμε το τέμπο του αγώνα, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Ο Κρις Μπάνκστον είπε από την πλευρά του:
«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα. Η Τουρκ είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα και το δείχνουν οι δύο πειστικές νίκες της στο EuroCup. Πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο τέμπο τους, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές, για να πάρουμε τη νίκη σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι».
Η κατάταξη
Γκραν Κανάρια 10-1
Μπουργκ 9-2
Κλουζ 8-3
Ουλμ 8-3
Άρης 4-7
Λιετκαμπέλις 4-7
Μπουντούτσνοστ 4-7
Τρέντο 4-7
Τουρκ Τέλεκομ 3-8
Σλασκ Βρότσλαβ 1-10
Η αγωνιστική
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου
19:00 Κλουζ – Μπουργκ
19:00 Λιετκαμπέλις – Ουλμ
19:00 Τουρκ Τέλεκομ – Άρης
22:00 Γκραν Κανάρια – Τρέντο
Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου
21:00 Σλασκ Βρότσλαβ – Μπούντουτσνοστ



