HomeEuroleagueΚέρδισε στις λεπτομέρειες την Φενέρ ο Ολυμπιακός και προκρίθηκε στον τελικό

Κέρδισε στις λεπτομέρειες την Φενέρ ο Ολυμπιακός και προκρίθηκε στον τελικό

Με τον Φουρνιέ να βγαίνει μπροστά στην 4η περίοδο και να ηγείται σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -11 και νίκησε 92-90 της Φενέρ, οδεύοντας ολοταχώς για το Super Cup Ευρωλίγκας!

Οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν με τους ΜακΙντάιρ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Χολ στην αρχική του πεντάδα, μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς και με τα τρίποντα των Ντόρσεϊ και Γουόρντ, αλλά και τα δύο δίποντα του Χολ, προηγήθηκαν με 10-8 στο 4λεπτο και με 14-10 ένα λεπτό αργότερα από τα καλάθια των ΜακΙντάιρ και Γουόρντ.


Κάπου εκεί, τα μαζεμένα λάθη των Πειραιωτών στην πάσα και την κυκλοφορία της μπάλας, επέτρεψαν στους Τούρκους να τρέξουν ένα σερί 8-0 και με μπροστάρη τον Μπόλντγουιν να προσπεράσουν στο σκορ για το 14-18 στο 7′. Με δύο δύσκολα και εντυπωσιακά τρίποντα των Μοντέρο και Ντόρσεϊ, οι πρωταθλητές Ευρώπης ισοφάρισαν σε 20-20 δύο λεπτά μετά, προτού, η Φενέρ εκμεταλλευτεί το «μπόνους» των βολών και κλείσει την περίοδο στο +5 για το 20-25.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται αρκετά στην επίθεση παρά την παρουσία των Τζόσεφ και Μοντέρο στο παρκέ, με τα αβίαστα λάθη στο εμπρός μέρος του παρκέ να μην σταματούν. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και την ανισορροπία της ελληνικής ομάδας και με εξαιρετικά ποσοστά πίσω από τα 6,75μ. προηγήθηκε με +11 για το 35-24 στο 14ο λεπτό. Το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα «αφύπνισε» τους παίκτες του, με τους Μοντέρο και Εντιάι να βρίσκουν επτά αναπάντητους πόντους και να μειώνουν στο 31-35 ένα λεπτό μετά.

Με τρίποντα των Σιλντς και Μπίνκχαμ μπήκε η Φενέρ στο δεύτερο μέρος, με τους Ουόρντ και Ντόντα Χολ να διαμορφώνουν το 47-51. Οι δυο παίκτες των «ερυθρολεύκων» χτύπησαν και πάλι φέρνοντας το παιχνίδι μετά από πολύ ώρα σε ισορροπία (51-51 στο 23’), με το παιχνίδι να έχει πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ντόρσεϊ με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τους Πειραιώτες (56-55 στο 24’), με τον Χολ να κυριαρχεί στην ρακέτα με double-double (12π. 11ρ.) για το 58-55 στο 25’.


Οι παίκτες του Σάρας έβγαλαν αντίδραση, έτρεξαν σερί 6-0 αποκτώντας ξανά προβάδισμα (58-61 στο 26’), με τον Βεζένκοφ να ισοφαρίζει σε 61-61 με το πρώτο του τρίποντο. Χόρτον-Τάκερ και Μπράξτον Κι με 7 σερί πόντους έστειλαν την διαφορά στο +7 για την τουρκική ομάδα (62-69 στο 28’), με την Φενέρ να ελέγχει τον ρυθμό, επαναφέροντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με γκολ-φάουλ του Φόρεστ (+11, 65-76 στο 29’). Το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε το σύνολο του Σάρας στο +9 (69-78), έχοντας κρατήσει τον Ολυμπιακό σε χαμηλά επίπεδα.

Με καλάθι του Φουρνιέ μπήκε ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Φενέρ να διατηρεί, ωστόσο, το προβάδισμα ελέγχωντας πλήρως τον ρυθμό (73-81 στο 32′). Ο Εντιάι αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» με τρίποντο (76-81 στο 33′), με τον Τζόσεφ να σκοράρει εκ νέου από τα 6.75μ. για να μειώσει στο καλάθι (79-811 στο 34′). Ο Καναδός με 2/2β. ισοφάρισε σε 81-81, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχουν ανεβάσει την ένταση τους και στις δυο πλευρές του παρκέ.
Ο Εντιάι σκόραρε από κοντά για το 85-83, με τον Ολυμπιακό να έχει το μομέντουμ και τον Κι να ισοφαρίζει σε 85-85 στο 37′ σε ένα παιχνίδι που θύμιζε Euroleague. Ο Τζόσεφ με τρίποντο έγραψε το 88-85, με τον Μοντέρο να ανοίγει τον αιφνιδιασμό για το +5 του Ολυμπιακού (90-85 στο 38′).
Ο Σιλντς με τρίποντο μείωσε σε 90-88, με τον Κι να ισοφαρίζει σε 90-90 με 2/2β. στο 39′. O Φουρνιέ με δύσκολο spot-up σουτ από τα 4 μέτρα έγραψε το 92-90, με τον Χόρτον-Τάκερ να αστοχεί σε σουτ ισοφάρισης στο φινάλε και τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό του Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 43-45, 69-78,

Τα στατιστικά εδώ

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ