
Ο Λορένζο Μπράουν μίλησε για την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό Aktor, την «ανίκητη» ομάδα που «χτίζει» το «τριφύλλι», αλλά και τη συνεργασία με τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ.
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “The NET” με τον Γιάννη Κουβόπουλο:
Για τα πρώτα συναισθήματα που έχει ως παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης: «Αισθάνομαι καλά, ξέρεις, περισσότερο ενθουσιασμένος από οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσα να παίξω με έναν προπονητή όπως ο κόουτς Άταμαν που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο που πάντα ήθελα και, επίσης, να παίξω με μια ομάδα παιδιών που είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και που ξέρουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι».
Για το πόσο δύσκολο ήταν να αφήσει την Μακάμπι και να έρθει στην Αθήνα: «Ήταν πολύ δύσκολο. Όλοι γνωρίζουν πόσο πολύ νοιάζομαι για τον οργανισμό και τους συμπαίκτες μου. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα ήταν πολύ δύσκολο αλλά έπρεπε να πάρω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου να προχωρήσω και να αναλάβω νέα εγχειρήματα στη ζωή».
Για το «κλειδί» των συζητήσεων με τον Παναθηναϊκό Aktor: «Λοιπόν, ένιωθα ότι με ήθελαν εκεί. Μίλησα με μερικές άλλες ομάδες και η συζήτηση πήγαινε πέρα δώθε, πέρα δώθε, αλλά ο Παναθηναϊκός, πάτησε το γκάζι και αισθάνομαι ότι με ήθελαν να γίνω μέρος αυτής της ομάδας που έχουν και ένιωσαν ότι θα ήμουν η τέλεια επιλογή για να γίνω πόιντ γκαρντ τους. Αυτό ήταν λοιπόν το αποτέλεσμα.. Ξέροντας τι θέλουν και ξέρω ότι θέλουν να κερδίσουν και το ίδιο και εγώ. Αυτό είναι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να επιλέξω τον Παναθηναϊκό για να είμαι σε αυτή την υπέροχη ομάδα».
Για το αν θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί στο «τριφύλλι»: «Ως επί το πλείστον, δεν θα έλεγα ότι θα ήταν εύκολο για μένα, αλλά αισθάνομαι ότι τα παιδιά θα με βοηθήσουν να νιώθω πιο άνετα στην κατάσταση, επειδή ξέρουν τι θέλει ο προπονητής. Οπότε εννοώ μόλις, μόλις αρχίσει η ροή μέσα στη σεζόν και μάθω πώς παίζει ο καθένας, κάτι που έχω ήδη μάθει παίζοντας εναντίον τους για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Αλλά είναι πρέπει να ξέρω πώς πάνε τα πράγματα στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, επειδή θα παίξω τον πόιντ γκαρντ. Οπότε το να ξέρω πώς λειτουργεί η ομάδα και να μάθω τα παιδιά θα ήταν ίσως το πιο δύσκολο. Μάλλον θα ήταν μια μικρή πρόκληση, επειδή, ξέρετε, είναι ένα νέο σύστημα και νέα πράγματα που πρέπει να μάθω. Όμως, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας νομίζω ότι θα έρθει λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο».





