Ο ΓΑΣ Ανδρογέας επικράτησε με 68-52 της Ελευθερίας Μοσχάτου εκτός έδρας και έκανε το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά play-out της Α2 Γυναικών, παραμένοντας κατηγορία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο προπονητής των Κρητικών, Γιάννης Λουμπούνης, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio.
Αναλυτικά είπε:
Για τη σειρά με την Ελευθερία Μοσχάτου και την παραμονή τους στην Α2 Γυναικών: «Τα προγνωστικά στην αρχή από αυτά που ακούγαμε έλεγαν ότι ίσως θα πάει σε 5ο παιχνίδι και ότι θα είναι μακρά η σειρά σε αυτό το ζευγάρι. Ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο κι εμείς στην 1η μας χρονιά στην Α2 και ειδικά έτσι όπως έγινε, που σωθήκαμε στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας».
Για το αν πίστευαν εξ αρχής στην παραμονή: «Εμείς το πιστεύαμε απ’ την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη χρονιά όπως ξεκίνησε. Στη συνέχεια, όταν κλήθηκα να αναλάβω τις τύχες της ομάδας, αρχίσαμε να το πιστεύουμε ακόμα περισσότερο, γιατί είδαμε ότι υπήρχε αποτέλεσμα και στο γήπεδο, καθώς ήρθαν οι νίκες, οι κόντρες απέναντι σε δυνατές ομάδες. Δε σταματήσαμε ποτέ να το πιστεύουμε. Αν δεν το πιστεύαμε δε θα ήμασταν μέρος όλου αυτού».
Για το αν η νίκη στην Αγία Παρασκευή ήταν αυτή που «γύρισε τον διακόπτη»: «Αυτό έχει χαρακτηριστεί και από εμάς αλλά και από τα Μέσα ως σημείο “κλειδί”. Ήταν εκεί που “γύρισε ο διακόπτης”. Εκείνο το ματς μάς έδειξε αμέσως ότι έχουμε δυνατότητες και ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε στην καλή μας μέρα. Ήταν κομβικό παιχνίδι γιατί μάς έκανε να καταλάβουμε πως αυτό που πιστεύαμε απ’ την αρχή της χρονιάς μπορεί να γίνει και πράξη».
Για το ότι η ομάδα γυναικών της Α.Ε. Πλατανία στήριξε από κοντά την προσπάθεια του Ανδρογέα στο τελευταίο παιχνίδι: «Η ομάδα του Πλατανιά έπαιζε την ίδια περίοδο στα μπαράζ της Α2 Γυναικών. Είχαν αναφέρει ότι θα έρθουν να μας δουν και να μας στηρίξουν. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό φυσικά. Αυτό έδειξε ότι οι ομάδες της Κρήτης θέλουν πάνω απ’ όλα το καλό του μπάσκετ της Κρήτης και να ανέβει επίπεδο το μπάσκετ στο νησί».
Για την επόμενη σεζόν: «Επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δουλέψει πάρα πολύ. Ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσε φέτος η ομάδα μας ήταν επαγγελματικός. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια την επόμενη χρονιά θα φροντίσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι σε σημεία που είχαμε αδυναμίες φέτος, έτσι ώστε να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το μπάσκετ γυναικών του Ηρακλείου και να έχουμε ακόμα καλύτερη παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και την Α2 Γυναικών».
Για τη δυσκολία των μετακινήσεων: «Στις επαρχιακές ομάδες και πόσο μάλλον τις νησιώτικες είναι ένα θέμα αυτό. Φέτος κάναμε γύρω στα 13-14 ταξίδια, δηλαδή ανά δύο βδομάδες κατά μέσο όρο είχαμε αγωνιστική στην Αθήνα. Η μόνη επαρχιακή ομάδες με την οποία παίξαμε φέτος ήταν οι Δαναοί Άργους. Σίγουρα είναι πρόσθετη κούραση, γιατί λείπεις σχεδόν όλο το σαββατοκύριακο και το πλοίο είναι σαν το δεύτερό σου σπίτι, μιας και κοιμάσαι και τρως εκεί. Ωστόσο και οι ανδρικές ομάδες τόσα χρόνια κάνουν το ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν αυτές οι ευκολίες και οι βοήθειες απ’ τα πλοία και τα πούλμαν, καθώς είναι τόσο πολλά τα ταξίδια που χωρίς αυτά δε θα ήταν καθόλου εύκολο».