HomeΑρθρογραφίαGREEK BASKETBALL LEAGUEΛύγισε τον αξιόμαχο Κολοσσό ο Άρης

Λύγισε τον αξιόμαχο Κολοσσό ο Άρης

Σε ένα παιχνίδι με τρομερό σασπένς και διάρκεια 130 λεπτών χωρίς παράταση, ο Άρης κέρδισε τον Κολοσσό με 98-91 χάρη στην ψυχραιμία του Μπάνκστον (και όχι μόνο) από τις βολές. Ένταση στο φινάλε ανάμεσα σε Καστρίτη και Σεγκούρα.Έπειτα από ένα δυνατό ντέρμπι, οι «κίτρινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και επικράτησαν 98-91 των Ροδιτών, οι οποίοι μετρούσαν έξι σερί «διπλά» στο Αλεξάνδρειο!
Καθοριστικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Μπάνκστον, ο οποίος έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές στο τέλος!
Ο Αμερικανός είχε 19 πόντους για τον Άρη, με τον Μπλούμπεργκς να ήταν πρώτος σκόρερ με 20π., τον Χάρελ να προσθέτει 15π. και τον Τολιόπουλος να πετυχαίνει 12π. και να μοιράζει 8 ασίστ.
Από τους Ροδίτες, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκάουντλοκ με 21 πόντους και άλλους 16π. είχε ο Περάντες.
Στο 9-7 πλέον οι «κίτρινοι», ενώ από την άλλη οι «θαλασσί» υποχώρησαν στο 6-10 στη Stoiximan Basket League.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Άρη, ο οποίος προηγήθηκε 8-2 στα πρώτα τρία λεπτά και με τον Χάρελ να μπαίνει στην… εξίσωση πήγε στο +11 (15-4), στο 6’. Στη συνέχεια, ο Κολοσσός απάντησε με τα τρίποντα του Πετρόπουλου και κατέφερε να πλησιάσει στο τρίποντο (21-18), με τις βολές του Τολιόπουλου να διαμορφώνουν το 23-18 της πρώτης περιόδου.
Οι Ροδίτες κρατούνταν κοντά (25-22) στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου. Ακολούθως, οι «κίτρινοι» πήραν τον έλεγχο μέσα από την άμυνά τους, όπου αρχικά ξέφυγαν στο +9 (32-23) και μετά με τους Μπλούμπεργκς και Σταρκ πήγαν +11 (46-35), στο 17’. Όμως, στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και με Γκάουντλοκ και Κολοβέρο μείωσαν στο -5 (53-48), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με Γκάουντλοκ και Πετρόπουλο ο Κολοσσός πλησίασε στον πόντο (56-55) στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου μέρους. Ο Άρης πίεσε στην άμυνα και πήρε μία… ανάσα του +9 (68-59), στο 25’. Όμως για άλλη μία φορά στο ματς, οι Ροδίτες απάντησαν και με Περάντες και Σίτου έριξαν τη διαφορά στο καλάθι (71-69), στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Με σερί 5-0 μπήκε ο Άρης στο τέταρτο δεκάλεπτο για το +7 (76-69), με τον Κολοσσό να απαντά με τρίποντα και να πλησιάζει ξανά στον πόντο (79-78), στο 33’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς ήταν ντέρμπι, με τους «κίτρινους» σταθερά μπροστά (90-87), με τον Μπάνκστον να κάνει 2/2 από τη γραμμή για το +5 (92-87), στα 19,4’’ πριν τη λήξη. Ο Γκάουντλοκ μείωσε (92-89) και ο Μπάνκστον ξανά από τη γραμμή (94-89) διατήρησε την απόστασή. Στα 5’’ ο Γκάουντλοκ έκανε 2/3, με τον Μπάνκστον να κερδίζει το αντιαθλητικό φάουλ από τον Σίτου στην επόμενη επαναφορά και τον Άρη να παίρνει τη νίκη με το τελικό 98-91.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 53-48, 71-69, 98-91

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

spot_img
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ